Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszukano mnie.

Deltrii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nigdzie nie mogłem znaleźć działu tego typu więc piszę tu :)

A więc niedawno dropłem skina M4A1-S Hot rod fn warty około 180euro na Steam, więc postanowiłem go sprzedać na allegro za 700zł. Dostałem propozycję że on to kupi ale za 650 więc się zgodziłem.

Tak wyglądała nasza rozmowa:

Steam:
64756358003747615868.jpg
65619463802520652992.jpg
27395954998751424522.jpg
Dalsza rozmowa jest na FB:

40620555203704373952.jpg

63935290062810418674.jpg

11426791571395989785.jpg

28486194929186843217.jpg

63700327918575943878.jpg

18329138725234540710.jpg

44177666631641196335.jpg

Tu są te ss'y co mi wysyłał z potwierdzeniem przelewu:

05056562712256271639.jpg

69163138015046614681.jpg

Przelewu nie ma do dziś :/  Więc moje pytanie do was czy mógłbym takie coś zgłosić na policje z tymi dowodami i numerem tel + FB, czy muszę się pożegnać z kasą ?

Opublikowano

Tak to jest :D Zbadaj element = gość nawet filmik może ci nagrać, że wszystko git a ty się nie kapniesz, dopóki nie będziesz mu kazać odświeżyć strony :D

Myślę, że możesz. Oszukał cię na 650zł, to już jest coś, ale nie wiem czy cokolwiek ci to da. Spróbuj :P

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Wcale nie widać twoich Danych osobowych na prawdę :v Order Painta się należy :P 

Na policję nie możesz się zgłosić :v Bo dałeś mu rzecz martwą, a nawet nie materialną :) Policja nie jest w stanie nic zrobić z takim czymś :/ Life is brutal. 

86226145013474567463.png

Opublikowano

Masz wszystkie jego dane, masz screeny z rozmowy. O ile mi wiadomo kradzież  powyżej 400 złotych jest przestępstwem więc co ci szkodzi podejść na najbliższy komisariat, przedstawić sytuacje i spróbować udupić kolesia :)

@ UP
Kiedyś pamiętam że były afery z kradzieżami "itemów" z gry metin 2 i podobnych więc chyba policja zajmowała się takimi sprawami, o ile się nie mylę, ręki sobie nie dam uciąć :) 

Opublikowano

Ale ogarnicjcie to, że to nie on dawał kasę >_< On dawał skina (rzecz nie materialna) PIXELEELELELELE. Więc policja nic z tym nie zrobi halloo :v Nwm jakby to były 2 skrzynki Finlandii to już policja może coś robić po kradzież powyżej 400zł, ale no ejj :/ To jest pixel w dodatku nie można mieć tego w swoich własnych dłoniach. 

Co do tych kradzież to Policja wydawała oświadczenie :) Nie mogą nic z tym zrobić ponieważ to nie jest rzecz materialna... Mogą zrobić jeżeli ktoś by się włamał gdzieś i okradł tego kogoś. A tutaj dobrowolnie oddana rzecz :)

Oczywiście możesz coś spróbować, ale jeżeli nie zostaniesz wyśmiany to będzie cud :) 

86226145013474567463.png

Opublikowano

Ale ogarnicjcie to, że to nie on dawał kasę >_< On dawał skina (rzecz nie materialna) PIXELEELELELELE. Więc policja nic z tym nie zrobi halloo :v Nwm jakby to były 2 skrzynki Finlandii to już policja może coś robić po kradzież powyżej 400zł, ale no ejj :/ To jest pixel w dodatku nie można mieć tego w swoich własnych dłoniach. 

Co do tych kradzież to Policja wydawała oświadczenie :) Nie mogą nic z tym zrobić ponieważ to nie jest rzecz materialna... Mogą zrobić jeżeli ktoś by się włamał gdzieś i okradł tego kogoś. A tutaj dobrowolnie oddana rzecz :)

Oczywiście możesz coś spróbować, ale jeżeli nie zostaniesz wyśmiany to będzie cud :)

No ale jest jeszcze takie coś jak wyłudzenie... Nic mu nie zaszkodzi spróbować przecież.

Opublikowano

Sprzedawałeś na allegro to mogłeś sprzedawać na allegro.

Koleś Cię oszukał, a to Twoja wina, bo nie sprzedałeś tego na allegro.

Sam zgodziłeś się na taki układ, więc co ma z tym policja zrobić.

Poza tym to nie rzecz materialna.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Boże... xD @Tremo w końcu ktoś ma taki sam tok rozumowania jak ja :v 

Więc ziomeczku widzisz itemek z gry aka Pixel to nie sprawa teraz dla policji :v W ostatnich czasach jest wiele gwałtów i morderstw niech pobawią się tym ;)

86226145013474567463.png

Opublikowano

Boże... xD @Tremo w końcu ktoś ma taki sam tok rozumowania jak ja :v 

Więc ziomeczku widzisz itemek z gry aka Pixel to nie sprawa teraz dla policji :v W ostatnich czasach jest wiele gwałtów i morderstw niech pobawią się tym ;)

Taa oni sa zdani zeby bawic sie w morderstwa i gwlaty jedynie co potrafia to wpierdalanie "PONCZKUFF" i rozdawanie mandatów :-).JP na 50% bo ogladam policjantki i policjanci 

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

OMFG, albo czekasz na dojscie przelewu, albo... a sory, nie ma albo. Chyba duzo kasy musisz miec, ze 180E cie nie nie obchodzi...

PS

po slowach " poza allegro " normalny czlowiek chyba by skonczyl rozmowe z nieznajomym gosciem...

Opublikowano

Rzecz materialna czy nie, możesz z tym iść na policje, masz odpowiednie dowody. Ludzie zanim coś napiszecie i doradzicie, to poczytajcie, lub bądźcie w 100% pewni tego o czym piszecie. Wielu ludzi zostało oszukani w internetowych grach komputerowych, skradzione itemki czy lewe aukcje i policja zajęła się tą sprawą.

Opublikowano

Obecnie w polskim prawie kradzież mienia do 437.5 zł traktowana jest jako wykroczenie, czyli co najwyżej osoba winna może dostać karę grzywny, jednakże kradzież mienia powyżej tej kwoty jest przestępstwem, czyli winna osoba może nawet trafić z kratki(czysto teoretycznie). Co tyczy się kradzieży skinu w CSie, oczywiście możesz pójść na policje z dowodami takimi jak rozmowy, numerami telefonów, zdjęciami, jednakże wątpię aby zajęli się tą sprawą, pewnie zasłonią się Art. 17. § 1 kodeksu postępowania karnego i uznają, że szkodliwość czynu jest znikoma. Oczywiście możesz walczyć o swoje i tak też Ci sugeruję, może akurat natrafisz na wyrozumiałych policjantów, trzeba spróbować ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Policja Cie wyśmieje. Jesteś naiwny, musisz się z tym pogodzić. Zasłużyłeś na stratę tych skinów.

Opublikowano

@ UP

Kiedyś pamiętam że były afery z kradzieżami "itemów" z gry metin 2 i podobnych więc chyba policja zajmowała się takimi sprawami, o ile się nie mylę, ręki sobie nie dam uciąć :)

Tylko te itemki w metin2 były warte ~2000zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...