Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno karty graficznej - przemyślenia

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niebawem mam zamiar zakupic komputer i zastanawiam się nad kartą graficzną.

Jak na razie planuje grać w GTA V online i BF 4, chce aby te dwie gry chodziły na wysokich/ultra by grał była przyjemna (60fps).
Lecz nie wiem jaką kartę wybrać, niby budżet na komputer mam spory bo ponad 4k, ale wolałbym wydać jak najmniej. 

Z tego co zaobserwowałem zestaw na morele z geforce 970 wyniesie mnie 3,8k, zas komputer z tańszą kartą za tysiąc 3,3k bez ssd nawet 3k.
I tutaj pytanie do was, czy opłaca się inwestować 970? Czy jest ogromny przeskok wydajności między kartą za tysiąć np. 960 bądź radeon 280x r9?
Na jaki czas zostaną zaspokojone wymagania w grach przy i5 + 970?

Opublikowano

Warto dopłacić do 970, ponieważ między nią, a r9 280x, czy gtx 960 jest ogromna przepaść :) Nie powiem Ci na ile starczy, bo wróżbitą nie jestem, ale na pewno będzie to dużo dłuższy okres niż przy wcześniej wymienionych kartach.

Polecam konstrukcję od MSI

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-970-oc-4gb-gddr5-256-bit-2xdvi-hdmi-dp-gtx-970-4gd5t-oc-694685/

Opublikowano

@Gotyer

Wersja od Gigabyte (W3) pod obciążeniem jest bardzo głośna, a MSI cechuję się bardzo dobrą kulturą pracy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

windforce na stocku jest glosna, ale ladnie sie kreci, niezle temperaury, a wentyle mozna se skrecic modyfikujac bios

najtanszy zestaw wszystko po kosztach z 970 zlozysz za 3.2k, cos kolo tego, porządny z ssd to pewnie wydatek 3.8k jak sam stwierdziłeś

­

Opublikowano

Bardzo uciążliwa jest kultura pracy w windforce? Zalezy mi na dobrych temperaturach również w okresie letnim, gdzie wieczorami nadal jest gorąco przez co chłodzenie komputera jest dosyć trudniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...