Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop dla gracza

ResieK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam zamiar sobie zakupić laptopa do gier do końca wakacji, ale zbytnio sie na tym nie znam. Poszukuje lapka do 4k najlepiej full hd, ma sie dobrze sprawowac w grach ;) Licze na pomoc.

Opublikowano

@MAROSKiNG

Za tą cene można znaleźć coś z GTX960M

@top

http://www.x-kom.pl/p/241004-notebook-laptop-15%2C6-lenovo-y50-70-i7-4720hq-16gb-1000-gtx960m.html

Nigdzie nie napisałeś, że potrzebujesz system więc go nie uwzględniłem (jednak biorąc wersję z 8gb ramu można kupić system nie przekraczając budżetu)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

podoba mi sie ten lenovo za 3900. Prawdopodobnie go wezme, ale jeszcze chcialbym zebyscie mi polecili jakas dobra podkladke chlodzaca

Opublikowano

Ten lenovo będzie najlepszy. Dobra marka, nie greje się (mam podobny model), wytrzymała obudowa, grafika GTX960m w wersji 4GB powinna dać na spokojnie radę w grach wszystkich ;)

Co do podstawki chłodzącej to nie ma jakiegoś wielkiego wydziwiania, ale ja np. używam tej która jest w kartonie. Jak otworzysz pudełko to na wieku jest instrukcja jak z tej pianki, która zabezpiecza laptopa zrobić podkładkę. Mi wystarcza xD zdjęcie mogę podesłać na PW jeżeli chcesz zobaczyć jak to wygląda.

A co do podkładki i laptopa, to w grach będzie się grzać jak każdy komputer i laptop, ale nie będą to temperatury a tak strasznie. Ale przezorny zawsze ubezpieczony, polecam po prostu szukać podkładki, która powietrze wdmuchuje do laptopa (wiatrak wieje do góry, w laptopa), bo układ chłodzenia w Lenovo ma dosyć słabe ssanie ze względu na budowę. ;)

P.S. jeżeli znasz się trochę na laptopach to możesz ewentualnie poszukać czegoś z kieszenią UltraBay. Jest to kieszeń w laptopie(znajdująca się w miejscu nagrywarki), do której możesz włożyć nagrywarkę, dodatkowy dysk, dodatkowe chłodzenie, baterie, lub drugą kartę graficzną. Fajne rozwiązanie, w ten sposób mógł byś mieć 2x GTX960m, jednak nie wiem, czy lenovo jeszcze kontynuuje ten projekt (czy nowe modele też mają tą kieszeń).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...