Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki komputer do GTA/BF?

Endermcgb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie jaki komputer(parametry) wybrać żeby poszły mi takie gry jak gta,bf i żebym mógł nagrywać. Proszę o pomoc jakoś się odwdzięczę

Opublikowano

Musisz podać budżet, problem tylko jest taki, że do nagrywania to trzeba mocny komputer, najlepiej wyposażony w jakąś i7, która kosztuje swoje..

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

No i poza budżetem powiedz też czy:

-zamierzasz podkręcać procesor?

-jaki masz monitor?

-potrzebujesz w cenie system operacyjny?

-potrzebujesz jakieś inne peryferia typu mysz, klawiatura itp?

Opublikowano

To tak chodzi mi o cały osprzęt jak i komputer czyli jaki monitor polecacie.

Budżet do 8k.

Zamierzasz też grać w counter strike, czy quake? (pytam, bo moze ci sie przyda monitor 120/144hz) 

Opublikowano

Zamierzasz też grać w counter strike, czy quake? (pytam, bo moze ci sie przyda monitor 120/144hz) 

Monitory z szybkim czasem reakcji i większym odświeżaniem są dedykowane profesjonalnym graczą, więc nie widze sensu, aby kolega potrzebował owego. Polecam Full HD, w granicach 24 cali, niż pakowanie kasy w monitor, którego nie wykorzysta się w pełni. Lepiej wpakować kilkaset złotych w inny podzespół, lub nawet akcesoria .

Opublikowano

Monitory z szybkim czasem reakcji i większym odświeżaniem są dedykowane profesjonalnym graczą, więc nie widze sensu, aby kolega potrzebował owego. Polecam Full HD, w granicach 24 cali, niż pakowanie kasy w monitor, którego nie wykorzysta się w pełni. Lepiej wpakować kilkaset złotych w inny podzespół, lub nawet akcesoria .

Nie zgadzam się do końca popatrz na wyniki: http://pclab.pl/art62453.htmltaki monitor się potrafi przydać, choc swoje kosztuje, jesli autor takiego nie chce, to niech bedzie to chociaz 75hz (takie sa dosc liczne, wiec duze prawdopodobieństwo będzie, że na taki sie trafi, zazwyczaj w danych tech. napisane jest ile ma hz pionowo i poziomo) taki nie bedzie drozszy, bedzie dosc zwykla cena, a tez bedzie jednak lepszy.

Opublikowano

cały osprzęt

Co masz na myśli konkretnie? Mysz, klawiatura, mikrofon, słuchawki, głośniki, kierownica, pad, podkładka i/lub coś jeszcze innego? Sprecyzuj, bo akcesoria też kosztują i nie wiadomo do końca ile trzeba będzie na nie wydać.

Poza tym nie powiedziałeś czy system też ma być i czy będziesz podkręcał procesor?

Opublikowano

Pisząc osprzęt mam na myśli: słuchawki, mikrofon, klawiature i fotel do grania(tak wiem nie jest to część komputera ale może ktoś coś poleci)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...