Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalozenie Konta PayPal bedac niepelnoletnim

Zientez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam male pytania dot rejestracji konta paypal jakie dane trzeba podawac przy rejestracji? Konto bankowe trzeba tam dodawac czy nie? Trzeba podawac PESEL czy nie? Jesli jestem niepelnoletni to konto mi zablokuja w szybkim czasie czy moga a nie musza? Jak blokuja konto mozna zmieniac dane czy w ogole sie logowac nie da czy tylkp blokuja mozliwosc wplat/wyplat etc? Jak zablokuja mi konto bede musial jakas kare pieniezna placic lub cos...? Jak jestem niepelnoletni zaloze konto na swoje prawdziwe dane to jakies papiery beda przychodzic pod wskazany przy rejestracji adres.

? Z gory dzieki w razie czego uzupelnie pytania.

Opublikowano

@MistrzMaster ale wtedy ja mam ich gdzies... Jak uzbieram troche hajsu to na steam hostingi wydam. A jak zablokuja konto to czeka mnie jakas kara czy nie...? Konto zawsze mozna odblokowac? Aha moge zalozyc konto paypal nie majac konta bankowego? Chodzi o to, ze cos tam bede sellal w necie jakies konta, wirtualny hajs itp i gostek wysyla mi wtedy $ na paypal a ja sobie np wydam na steam wiec nie potrzebuje konta bankowego c'nie?

Aha i troche mnie chargeback niepokoi przeciez to jest plus dla oszustow... mozna jakos zrobic, aby nie mogli cofnac hajsu? Przeciez jak sellne konto do gry np to nie udowodnie tego... a oszust pewnie wygra. Jak bede mial minusowe konto i nie ureguluje dlugu to bedzie mnie scigal sad i komornik xD? Moze jest jakas ochrona przed charge backiem? Co jesli klient przeleje $ prosto z paypala niezuzywajac kart kredytowych czy jakos tak wtedycmoze uzyc chargeback..? Sorry za pytania ale jestem zielony.

Edit

Dokladam pytanie:

Czytalem, ze konto weryfikuja jak pieniadze przekrocza limit to prawda? Jesli tak to ile ten limit wynosi?

Daje limita dla osoby, ktora odpowie poprawnie na wszystkie pytania

Z gory dziekuje

Opublikowano

@MistrzMaster ziomus a znasz odpowiedz na pytanie? Dodalem edita w ↑↑↑

No dobra, ale jesli jakis oszust zrobi chargebacka bede mial konto na minusie i jesli nie ureguluje dlugu to moga mnie podac do sadu/na policje i tego typu?, scigac? Czy po prostu blokuja konto?

Opublikowano

@Zintez

Na to pytanie raczej nie ma jednoznaczej odpowiedzi, strzelam że przy małych kwotach po prostu zablokują ci konto do momentu uregulowania płatości, przy większych kwotach raczej ktoś tak czy siak zgłosi cię za kradzież czy jakieś oszustwo więc wtedy będzie już słabo

Tak jest limit wysyłania po którym obowiązkowo musisz powiązać swojego paypala z rachunkiem bankowym/kartą kredytową ale nie wiem dokładnie ile on wynosi. Czytając opinie jednak wiem, że to nie jest regułą i czasem poproszą cię o randomową weryfikacje jeśli coś im się nie spodoba. Wpisz sobie w googlach "paypal oszustwo" czy coś w tym stylu, jest tego pełno dlatego nie polecam.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Hmmm ja zarabiałem kiedyś dużo hajsu na cabalu i psc nic mi nie zablokowało.... musisz podać takie imie i nazwisko jak masz na koncie bankowym...

Opublikowano

Ale chwila jak ja bym sprzedawal np wpln lub jakies itemki do gier i gosciu walnie charge backa to co wtedy nie wytlumacze sie... xD jednak paypal jest troche niebezpieczny c'nie?

Opublikowano

@MistrzMaster a slyszalem, ze mozna przelac pieniadze "dla znajomego/w prezencie" czy jakos tak sie nazywalo i slyszalem, ze wtedy nie mozna zrobic charge backa? To prawda czy mozna zrobic chargebacka zawsze i wszedzie :(?

Opublikowano

@Zientez

Raczej też można zrobić chargebacka, ale boisz się tak jakbyś miał zamiar coś kraść. Pomyśl, nawet gdybyś tego nie robił przez paypala tylko przez zwykły rachunek bankowy ktoś mógłby też zrobić chargebacka gdyby kupował coś kartą kredytową

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Cholera ja wiem, tylko ja na to bardziej zwracam uwage. Po pierwsze nie mam 18 lat, nie mam konta bankowego (jeszcze xdd) wiec jak sprzedam cos i wplace np na steama gosciu walnie chargebacka bede mial debet w portfelu i bede musial uregulowac dlug. Tylko, ze nie bede mogl wplacic, bo nie mam konta bankowego, a po drugie i tak bym nie wplacil, bo to ja jestem poszkodowany, a oszust sie cieszy... gdzie tu sprawiedliwosc do cholery..

Wiec trudno powstrzymam sie z tym kontem raczej nie bede ryzykowal, bo pozniej sad sie pewnie odezwie..

Opublikowano

@Zientez

Jeśli będziesz handlował uczciwie i przestrzegał regulaminu to nic się niestanie. Sprawa z cheargebackiem nie jest taka prosta, gość musi mieć solidne dowody + wyłudzanie takich chargebacków jest traktowane jako oszustwo a kary za to są często surowe

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@MistrzMaster

Ja zawsze do ludzi podchodze uczciwie, nie zachowuje sie jak zwierzeta ktore nie maja za grosz honoru (mowa tu o oszustach).

Co do sellania uzbiera mi sie troche wpln wiec bede sprzedawal w przeliczniku ok 0.5 wiec bedzie to oplacalne dla obu stron. A jak gosciu zrobi chargebacka to po pierwsze nie bede mogl sie wybronic, juz zlamalem regulamin, dlatego ze zalozylem konto nie majac pelnoletnosci.. Konto zablokowac mi moga hajs tez, zawsze nowe sobie zaloze, ale jak oszust zrobi charge backa to juz musze uregulowac debet.. oczywiscie paypala bym zalozyl na dane fikcyjne, ale po ip i tak by doszli tak wiem moglbym sie podlaczyc pod vpn, ale nie chce mi sie w to bawic.

Wiec to jest znowu ryzykowne.

Znalazlem tez strone (o ile to nie fejk) ze mozna kody psc wymieniac na paypala, ale prowizje pobieraja..

Opublikowano

Nie czytałem całego tematu przyznam się od razu. Ale wypowiem się jako posiadacz 3 zbanowanych permanentnie kont paypal i niepełnoletni jednoczesnie. Otóż tak można konto bez problemu załozyć nie będąc pełnoletnim wymagają imienia nazwiska i adresu. Reszta może być fake. Musisz podpiąć kartę lub konto bankowe inaczej poleci blok dosć szybko.

Schody zaczynają się jak uzbierasz więcej srodków. Moje pierwsze konto dostało bloka za nic. Przez to nie mogłem podpiąć tego samego konta bankowego do pozostałych więc trzymałem hajs na koncie paypala. Po pewnym czasie po przepuszczeniu przez konto +- 12000 pln (stan konta to był ok. 2000 resztę zdążyłem zamienić na BTC) paypal zablokował mi konto i kazał przesłać dokumenty tożsamosci. Więc poszukałem na jednym z zachodnich forów goscia który za 80$ "zrobił" mi amerykańskie prawo jazdy czy cos takiego i paypal mi odblokował konto. Niestety nie na długo. Wkrótce kazali mi przysłać jakis rachunek za np. telewizje żeby potwierdzić adres. C**j, wziąłem w officie ułożyłem ładną fakturkę od UPC i wydrukowałem. Odblokowali. A po ok. tygodniu blok permanentny , i informacja że nie chcą dłużej ze mną współpracować. 2000 do wypłacenia za 180 dni. 

3 konto założyłem na Ojca zostało zweryfikowane wszystkimi prawdziwymi(!) dokumentami podpięte pod jego konto i kartę. Tutaj udało mi się przepuscic troszkę więcej bo ok. 15000 ale i tak blok permanenty poszedł. 

Co do chargebacków to ZAWSZE się da zrobić chargeback na paypalu. Czy to unathorized czy też zwykły. Przy zwyklym jesli nie wysylasz fizycznego towaru z możliwoscia sledzenia przesyłki to przegrałes na starcie. paypal przyzna rację chargebackującemu. Co do unathorized wystarczy że chargebackujący zmieni Ip za pomocą VPN'a i również przegrasz.

Jesli nie zalezy ci szczegolnie na kontach i kwoty są spore tj. nie jakies 50-100 zł to możesz zrobić tak: Przyjmujesz płatnosc, kupujesz cos, usuwasz karte , konto bankowe i reszte ze swojego konta paypal a następnie zamykasz konto. Wtedy nie da się chargebackować. Co do regulowania debetu to nie martw się paypal nie nasle na ciebie komornika, conajwyżej firmę windykacjyną i to też nie spotkałem się z czyms takim w Polsce. 

Aha jeszcze jedno. Debetu w polsce nie uregulujesz ponieważ żeby to zrobić musisz wysłać czek(!) na adres paypala. A polskie banki czeków nie obsługują. Dodatkowo taki dług nie będzie miał żadnej mocy prawnej w Polsce ponieważ rejestrując się złamałes regulamin  (niepełnoletni) a zatem cała dalsza częsc działan na koncie była niezgodna z ich własnymi zasadami.

Uff ale się rozpisałem . Jak masz jakies pytania to pisz na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...