Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie

Ardina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod koniec czerwca gralismy z kolegą w terrarie 1.2, prawie ją przeslismy,  jedyne co nam brakowalo to chyba pokonanie tego rybnego bossa i ukonecznie tych haloweenowych i swiatecznych eventow. Graliśmy po 10 godzin dziennie, do 4, nieźle nas ta gra wciągnęła. Mozliwe, ze w sierpniu będę miał okazje grać z nim znowu na multi i sobie pomyslalme, ze fajnym urozmaiceniem oprocz nowej wersji, czyli 1.3, którą juz mam ustawienie trybu gry na expert. Obawiam sie tylko, ze jest to tryb za trudny, zwlaszcza na multi. Normalnie np. destroyer ma chyba 40k hp, z expertem 80k to co na multi k***a 100k? I do tego trzeba dodać jeszcze fakt, ze dwa razy wiecej biją. To samo z potworami pod ziemią, czy w pekle, sporo tam umieralismy. Praktycznie zadnego bossa w hardmode nie pokonalismy za pierwszym razem. Czy ten expert nie jest za trudny? Ciekawi mnie, bo nowe itemy, wieksze szanse na dropy itp., ale obawiam sie, ze utkniemy w miejscu bo gra będzie za trudna. Mozliwe będzie na expercie na multi pokonanie jebanego moon lorda? Czy wybrać ten tryb czy grać na normalnym poziomie trudnosci? Problem z tym normalnym jest taki, ze jak sie juz zbierze ekwipunek to wszystko jest easy, w dodatku byloby to juz nasze drugie przejscie tej gry,. wiec tymbardziej easy.. Sam nie wiem.

Opublikowano

Dużo osób na expert modzie utyka już przy Skeletronie. Bardzo ciężko go zabić. Ten tryb jest trochę niezbalansowany. Na razie powinni grać na nim gracze tylko z dużym doświadczeniem. Według mnie jeżeli już wcześniej dużo graliście to spróbujcie zacząć na expercie. Jeżeli utkniecie na początku zacznijcie grać na normalnym.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Normalnie np. destroyer ma chyba 40k hp, z expertem 80k to co na multi k***a 100k?

Nawet trafiłeś. Grając w 3 Destroyer miał 120tyś życia, więc w dwójkę to by było około 100.

No cóż, Expert ma być trudny, po to był stworzony. Ale jednym Cię uspokoję, na multi jest na pewno łatwiej niż single ;)

Oraz, mechanicznymi bossami przejmuj się najmniej. Z nowymi itemami (Daedalus Stormbow, Meteor Staff) Destroyer jest łatwy. Potem z Megasharkiem, jest tylko łatwiej. Prawdziwa zabawa jest przy WoF-ie, Fishronie i Planterze.

Jeśli Expert okaże się za trudny, są inne alternatywy. Zagrajcie sobie na postaciach Mediumcore :)

Opublikowano

Nawet trafiłeś. Grając w 3 Destroyer miał 120tyś życia, więc w dwójkę to by było około 100.

No cóż, Expert ma być trudny, po to był stworzony. Ale jednym Cię uspokoję, na multi jest na pewno łatwiej niż single ;)

Oraz, mechanicznymi bossami przejmuj się najmniej. Z nowymi itemami (Daedalus Stormbow, Meteor Staff) Destroyer jest łatwy. Potem z Megasharkiem, jest tylko łatwiej. Prawdziwa zabawa jest przy WoF-ie, Fishronie i Planterze.

Jeśli Expert okaże się za trudny, są inne alternatywy. Zagrajcie sobie na postaciach Mediumcore :)

Właśnie też myślalem nad mediumcore, bądź co bądź trudna gra = lepsza gra, bo bardziej angażująca, wartość życia w terrarii byłaby znacznie wyższa jeśli łatwiej byłoby umrzeć, dlatego myślałem nad hardmodem, ale z drugiej strony nie chce też by rozgrywka była zbyt kurewsko trudna, alternatywą mógłby być po prostu mediumcore, ewentualnie hardcore, ale to już chyba przesada :P Przeciwnicy byliby tak samo łatwi/trudni, ale mimo to bardziej bym się starał by nawet tacy nie spowodali, żebym umarł. Coz na poczatku pewnie bym się irytował, ale później bym podszkolił, ze tak powiem swoje umiejetnosci.. Nie wiem.. Mediumcore wydaje się być kuszący pod względem zwiększenia poziomu zaangażowania przy jakichś eksploracjach jungli i innych biomów, powodując tym irytacje, zaś hardmode zwiekszylby mi zaangażowanie i przy eksploracji i przy walce z bossami tylko wlasnie obawiam się, że tutaj nie ma juz zwyklej irytacji, a bardziej wkurwienie.. Kuszące są również nowe itemy z expert mode, slyszalem, ze takowe są.

Mówisz, ze są jakies nowe itemy, ktore sprawiają, ze walka z mechanicznymi bossami jest w miarę łatwa, mówisz, ze na multiplayer mimo tego, ze bossy mają wiecej zycia i tak są łatwiejsze niz na singlu. Ok, tylko wspominasz też, ze wof, fishron i plantera są w c**j trudni i to przy nich zaczyna się prawdziwa zabawa. Jak ich pokonać w takim razie na hardmodzie? Od razu powiem, ze nie toleruję wszelkich cheaterskich sposobów :P a co do mojej obawy przed hardmodem to istnieje ona wlasnie przez fakt, ze nie lubie cheaterskich sposobow i obawiam sie ich koniecznosci, przez fakt, ze na multiplayer bossy maja wiecej zycia (tutaj mnie uspokoiles mowiac, ze mimo tego i tak jest latwiej) oraz przez fakt, ze na zwyklym trybie nie zabijalismy bossow za pierwszym razem, nie bylo to jakies prosciutkie, ale coz chyba mozliwe byloby się po prostu nauczyć grać ;) 

Dużo osób na expert modzie utyka już przy Skeletronie. Bardzo ciężko go zabić. Ten tryb jest trochę niezbalansowany. Na razie powinni grać na nim gracze tylko z dużym doświadczeniem. Według mnie jeżeli już wcześniej dużo graliście to spróbujcie zacząć na expercie. Jeżeli utkniecie na początku zacznijcie grać na normalnym.

ale z kolei normalny tryb jest trochę za szybki, w 2 dni bodajże juz do hardmode przeslismy z tego co pamietam, bylo nawet tak, ze omijalem pewne etapy, np. nie mialem zbroi tytanowej, no bo kolega mial i po prostu wiedzialem, ze ubijajac bossa bede mial jeszcze lepszą, przeskocze pewien etap. Teraz jak tak na to patrze to taka szybka gra mi nie odpowiada, chcialbym miec koniecznośc przechodzenia ze tak powiem wszystkich etapow, a nie polegac na koledze, czy tez on na mnie, wykorzystywać ten fakt, zeby sporo przyspieszyc rozgrywke. Chyba najlepiej bedzie zrobic tak jak mowisz, czyli  stworzyc sobie świat expert i sprobować.. Tylko to troche takie wkurwiajace moze byc jak okaze sie, ze jest za trudno, ze musimy tworzyc swiat, a na tym swiecie będziemy mieli juz sporo odkryte czy zbudowane

Opublikowano

Twierdzę, że na multi jest łatwiej z jednego istotnego powodu. Można ginąć na bossach. Co prawda respawn to 30 sekund, ale jeśli druga osoba skupi się na uciekaniu, to na pewno da radę.

Hardcore normal jest trudniejszy niż softcore expert, przynajmniej tak mi się wydaje :D Połowa prób kończy się w pierwszej jaskinii na jakiejś gównianej pułpace, a druga połowa w hellevatorze z wiadomych powodów.

Dodaj mnie na Steamie, to pogramy razem. We 3 na pewno damy radę :P

Opublikowano

osobiście mam problem z szkieletronem mam platforne z aswaltu ponad 1200 klatek dł mega szarka i tak zawsze dedam jaką zbroje polecicie mi mam adamanite . A wam też radze wybudować dobre areny to dacie rade ja samemu destro the twins rozwaliłem w 2 było by łatwiej

Opublikowano

osobiście mam problem z szkieletronem mam platforne z aswaltu ponad 1200 klatek dł mega szarka i tak zawsze dedam jaką zbroje polecicie mi mam adamanite . A wam też radze wybudować dobre areny to dacie rade ja samemu destro the twins rozwaliłem w 2 było by łatwiej

teorytycznie powinienes dawać rade z takim setem. Uzywasz regeneration i iron skin potion? I chodzi ci o skeletron czy skeletron prime

Twierdzę, że na multi jest łatwiej z jednego istotnego powodu. Można ginąć na bossach. Co prawda respawn to 30 sekund, ale jeśli druga osoba skupi się na uciekaniu, to na pewno da radę.

Hardcore normal jest trudniejszy niż softcore expert, przynajmniej tak mi się wydaje :D Połowa prób kończy się w pierwszej jaskinii na jakiejś gównianej pułpace, a druga połowa w hellevatorze z wiadomych powodów.

Dodaj mnie na Steamie, to pogramy razem. We 3 na pewno damy radę :P

No ja niestety nie mam terrarii na steamie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...