Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Ze strona od Glyph i z samą grą. Pomocy prosze.+( problem z zaporą)

masa998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak zacznijmy od tego ze wszystko dzieje sie tylko i wyłącznie na moim ip w domu, jak jestem u dziewczyny wszystko dziala normalnie .

Mianowicie

1. Nie dziala mi strona gry TrionWorlds na ktorej trzeba zalozyc konto poprostu nie wyszukuje mi strony i tak jak wyzej wspomnialem tylko na moim domowym internecie.

2.Gdy Probuje sie zalogowac wpisuje login i haslo w launcherze gry i wyskakuje mi błąd "Network operation timed out, please check your connection (error #2025)"

Prosze o pomoc zastanawialem sie czy nie pomoglo by czasem otwieranie tego jako inne ip nie wiem jak sie za to zabrac wiem ze podobno mozna bądz odblokowac to jakos gdzies , to jest jeden problem a dodatkowo gdy probuje wejsc zapore windows wyskakuje mi owa aktualizacja gdy w nia klikam wyskakuje mi błąd ,,zapora systemu windows nie moze zmienic niektorych ustawien Kod błędu x80070437 ( mam windows 7)"

Moze to nie jest akurat dotyczace gry i jezeli cos to da prosze o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego dzialu .

Z gory Wszystkim dziekuje serdecznie za pomoc ^^. Jezeli jeszcze są jakies pytania co do mnie a wlasciwie mojego problemu prosze pisac . :D 

Opublikowano

Nie jestem pewien czego jest to wina, jednak możliwe że problem dns.

Wejdź Start -> Panel sterowania -> Centrum sieci i udostępniania

Poniżej masz zapisanie sieci, przy jednej po prawo powinieneś mieć "Połączenie lokalne", kliknij na to.

Teraz Właściwości, tu musisz mieć coś z zakończeniem TCP/IPv4, wybierz to pojedynczym kliknięciem, a następnie wejdź w Właściwości i zaznacz opcję "Użyj następujących adresów serwerów DNS".

Teraz w "Preferowany serwer DNS" wpisz: "8.8.8.8",

a w "Alternatywny serwer DNS" wpisz: "8.8.4.4". (Dodam jeszcze że musisz na każde miejsce między kropkami kliknąć ręcznie lub przejść za pomocą TAB, nie da się tego wpisać na raz ;))

Teraz "Ok" i powinno działać. Mam nadzieję że pomogłem  :D.

Opublikowano

Ten Stylowy ale ty nie rozumiesz ze ze to jest problem z internetem nie z komputerem ? na calym wifi tak jest na fonei wchodze na strone na 2 kompie to samo i wgl u dziewczyny jestem to dziala normalnie wiec jakim cudem mial by tu pomoc format kompa o.O

Xconvics dziekuje Kocham cie <3 hahahha dziala strona i gra jestes moim bogiem <3 :*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...