Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping 100+ Na turnieju.

BetonOficjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak dzisiaj mogłem już sobie zagrać na trybie turniejowym bo osiągłem 3 stopień, lecz mój ping jest 100+.

Natomiast na trybie Demolka ping w normie 50-70. 

Rzadko kiedy na trybie demolka było 100+ tak samo na trybie uproszczonym mam te 50-70.

Powie ktoś od czego to zależy czy o co w tym chodzi?

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Możliwe, że trafił Ci się jakiś feralny serwer i wina leżała po stronie volvo.

Nie bo na 2 serwerach tak miałem.

A i na ile będzie ta kara na 2 tygodnie?

Może tylko raz miałeś taki przypadek.. Powyłączaj różne programy i spróbuj znów ;)

Nie mam żadnych programów wszystko wyłączam.

A co do tego to miałem 2 razy na serwerach.

Tera będę mieć kare bo podskoczyło mi do 400 i wyszedłem.

Może to była tylko wina serwera? Inni jakie mieli pingi ? 

Łączysz się przez kabel czy przez wifi?

http://www.speedtest.pl/i http://www.speedtest.net/ - daj wyniki

Mam WIFI Ale na PC łącze przez kabel.

Rano miałem troszeczkę lepsze bo miałem ping 35.

-----------------------------------------------------------------
A czy takie poradniki coś dają?

giphy.gif

Opublikowano

Problem moze tkwić u dostawcy internetu tzn. słaby zasięg itp. Albo masz zasyfiony komputer. Proponował bym zformatować dysk C albo pousuwać troche z niego rzeczy.

Pomogłem, daj lajka ! :)

Opublikowano

Problem moze tkwić u dostawcy internetu tzn. słaby zasięg itp. Albo masz zasyfiony komputer. Proponował bym zformatować dysk C albo pousuwać troche z niego rzeczy.

Czy zasyfiony komputer ma coś z tym wspólnego?

A co do neta ja nie mieszkam w mieście.

giphy.gif

Opublikowano

Zasyfiony komputer, jego optymalizacja - nie wpływa na ping. 

Tych poradników mógłbyś popróbować. Nic nie zaszkodzi. Zmień sobie ustawienia ratów etc w cs.

Ping Ci skacze, czy jest stały? Chodzi o to, czy jak wbijasz na serwer to masz ping 30 i za chwile zmienia się na te przykładowe 400 a potem znów spada do 30, czy cały czas jest 400 ?

Opublikowano

Może ustaw max ping jaki ma Ci wyszukiwać na MM.
Kliknij ~ jak nie mam włączonej konsoli to nic i nie wyświetli musisz ja włączyć w ustawieniach i dopiero kliknąć ~ i wpisać:   mm_dedicated_search_maxping xx       W miejsce xx wpisz max ping jaki chcesz mieć ja ustawiłem sobie 60

Opublikowano

Zasyfiony komputer, jego optymalizacja - nie wpływa na ping. 

Tych poradników mógłbyś popróbować. Nic nie zaszkodzi. Zmień sobie ustawienia ratów etc w cs.

Ping Ci skacze, czy jest stały? Chodzi o to, czy jak wbijasz na serwer to masz ping 30 i za chwile zmienia się na te przykładowe 400 a potem znów spada do 30, czy cały czas jest 400 ?

Wcale zasyfiony komputer i jego optymilizacja nie wpływa na ping. To bardzo ciekawy jest mój przypadek kiedy to na starym laptopie którego nie czyściłem od 3 lat zrobiłem mu hard reset i wyczyściłem mu bebechy w środku to zaczął szybciej chodzić a ping w csgo spadł mi z około 100 do 60-70.

Co do tematu to ustaw sobie najmniejszy ping w cs i użyj programy matchmaking server picker (tylko musisz mieć włączoną zaporę windows bo inaczej nie zadziała)

Opublikowano

Wcale zasyfiony komputer i jego optymilizacja nie wpływa na ping. To bardzo ciekawy jest mój przypadek kiedy to na starym laptopie którego nie czyściłem od 3 lat zrobiłem mu hard reset i wyczyściłem mu bebechy w środku to zaczął szybciej chodzić a ping w csgo spadł mi z około 100 do 60-70.

Co do tematu to ustaw sobie najmniejszy ping w cs i użyj programy matchmaking server picker (tylko musisz mieć włączoną zaporę windows bo inaczej nie zadziała)

Wiesz co to ping? To opóźnienie pomiędzy serwerami... A nie optymalizacja czegoś w komputerze. 

MSP - on pomaga wybrać sobie baze serwerów na której chcemy grać. ( http://www.mpcforum.pl/topic/1445721-jak-zablokowa%C4%87-dobieranie-rusk%C3%B3w-w-meczach-turniejowych/#entry12253830- mój poradnik odnosnie jego ] 

Opublikowano

Jezeli byl ping powyzej 100 np 120-150 tak sie utrzymywal to wina serverow ... a nie Twoja 

Dzisiaj znów pograłem i na jednym serwerze skakał czasem 100+

A jak zagrałem inny meczyk to był w normie tylko raz na początku rundy skoczył do 80.

giphy.gif

Opublikowano

Jeśli inni też mieli wysoki ping zgłoś serwer po kliknięciu ESC ( jeśli nie wina internetu - zobacz też pingi na polskich serwerach ). Czasem tak jest, raz w dziwnym meczu spotkało się coś takiego że każdemu z mojej drużyny podskoczył ping do 100+ i był wielki lag, niektórych wywaliło. Co dziwne tylko dla mojego teamu. 

Opublikowano

A w CS GO można ustawić max ping mam ustawione na 150.

Ustawić to np. na 0 30 coś to da?

Czekałem aż ktoś w końcu na to wpadnie... największa beka z - masz zasyfiony komputer XDDDD

Ustawienia gry > Max ping ;)

­

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...