Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe podzespoły do gier

Pozdro600a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się doradzić od was jakie rzeczy powinienem kupić. Więc może przejdę do rzeczy:

Chciałbym nowy procesor do gier cena do 800zł, nową karte graficzną do 1500zł, obudowę do 200zł oraz płytę główną. (Wszystko do gier)

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

Opublikowano
Opublikowano

Co do płyty głównej to do 500-700 zł. A zasilacz posiadam taki "zasilacz chieftec cft-600-14c" jeżeli by nie dał rady to możecie mi też polecić jakiś dobry dobrej cenie. :)

@Zielony-Wafel twoje linki przenoszą mnie na stronę główną, nie na dany produkt. ;P

Opublikowano

Może wypiszę cały mój sprzęt a wy mi możecie pomóc do zmienic,

Karta Graficzna: Nvidia GeForce GTX 260

Zasilacz:chieftec cft-600-14c

RAM: 4GB (Nie wiem jaka firma)

Procesor:Intel CORE 2 Quad Q6600

Płyta główna:asustek computer inf p5k 

Opublikowano

Cały komputer, ew obudowa, naped, czy dysk jak na sata to zostaje. Zasilacz tez masz spoko. Jeśli masz tyle kasy na plyte (na ktora wyda sie 200~zł) to mozesz juz caly komputer zlozyc. Wiec o np ramy nie ma co sie martwic.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@Pozdro600a ^^ to jest "seria" czyli 7850 i 7870 (amd lubią prąd i często są piekarnikami - ja za nimi nie przepadam)

Zestawik 4000zł - http://www.morele.net/inventory/info/Z18s7I/

comment_AUVDD79IMu4IQl62nN6c9M2pydb6Vb8I

Nie przesadzaj, seria hd 7xxx jest już w porządku, to nie są "stare", z serii na serie radeony byly chłodniejsze i mniej prądożerne, Te stare były bardzo porównywalne do nvidi przykład? Przypomnij sobie gtxy 260, połowa na allegro to zepsute karty. W low/mid end pc karty amd dalej królują.

EDIT: cpu na i5 4690k zmien

Opublikowano

A nie będzie lepsza karta AMD do gier? Są podobno lepsze i tańsze o dużo.

W tym budżecie, raczej nvidia będzie lepsze karty miala, amd jest bardziej opłacalne w low/mid budget pc ;) 

Opublikowano

Aha, a jeżeli chciałbym trochę zaoszczędzić to jaką kartę amd polecacie do max 1000zł?  Albo jakaś Nvidia do 1000zł. (Obie najlepiej do gier) ;)

Opublikowano

Te karty co wyżej, z nvidi to wtedy jedynie gtx 960, jednak te radeony są lepsze. Lepiej weź tańszą płytke bez mozliwosci oc, nie bierz chlodzenia i kup i5 4460

Opublikowano

@Pozdro600a

R9 280X jest wydajniejsza od GTX960, a GTX960 jest wydajniejszy od R9 280 (wersja bez X). Na obu kartach pograsz w gry na wysokich ustawieniach płynnie. Jednak na R9 280X liczba klatek będzie większa.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...