Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na końcu czerwca przez przypadek zamówiłem przedmiot jednak od razu napisałem do sprzedawcy i maila wyglądały tak:

post-340568-0-02473900-1437932283.png

Uznałem że po sprawie i anulowali zakup jednak dzisiaj dostałem coś takiego:

post-340568-0-92078700-1437932288_thumb.png

Aktualnie wysłałem znowu tam maila czemu zaistniała taka sytuacja i co mam teraz zrobić.

Jednak chce was zapytać czy mogą mi grozić jakieś kary za takie coś i co powinienem teraz zrobić?

No i co się stanie jeśli wybiorę że transakcja nie została sfinalizowana? ;x

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Powinieneś wg mnie zapłacić bo on przez to że przypadkiem kupiłeś poniósł koszty prowizji allegro

Opublikowano

Sprzedający może anulować zakup i wtedy nie ponosi prowizji, wtedy dostajesz na maila wiadomość czy zgadzasz się z tym że nie kupiłeś u sprzedającego danego przedmiotu z powodu takiego i takiego.

Opublikowano

Twój sprzedawca coś kręci skontaktuj się z nim najlepiej telefonicznie.

Co ma kręcić, ktoś sobie coś kupił ale mu się odwidziało, to czemu nam ponosić za jego głupotę koszty? (perspektywa sprzedawcy)
Opublikowano

Co ma kręcić, ktoś sobie coś kupił ale mu się odwidziało, to czemu nam ponosić za jego głupotę koszty? (perspektywa sprzedawcy)

No tak rozumiem, ale jak uprzednio mówił mu, że nie ma sprawy a teraz zmienia zdanie ;). Ktoś tu na pewno kręci ;p

Opublikowano

Jest gdzieś przycisk Anuluj zakup czy coś takiego.. Musisz to kliknąć przyjdzie ci wiadomość na pocztę i tam masz taki adres wchodzisz i tam jest anulowanie..

Wiem bo kupowałam sobie darmową seksowną bieliznę :-) I przez przypadek wzięłam pięć par za dużo..

Jestem Elżbieta mam 70 lat.

Opublikowano

W sumie anulowałeś zakup ale sprzedający nie napisał Ci że nie musisz ponieść prowizji za kupno. Zapłać te 2 zł i po sprawie, jeśli nie będziesz chciał to pewnie wystawi Ci negatywa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...