Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań od początkującego.

N3ST0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałbym abyście pomogli mi zrozumieć i rozwiązać pewne kwestię związane z ową grą.

1. Co zrobić z przedmiotami z dungeon'ów i ogólnie czy da się je jakoś sprzedać u NPC?

(Wątpię, żeby były coś warte i zdatne do handlu z innymi)

2. Czy da się handlować z innymi? 

3. Co to są "mastery rank"?

(Widziałem poradnik na forum jak je zdobyć ale za cholerę nie wiem co to. Pokazane jest ile tego mamy lub jaki poziom tego jest?)

4. Jest gdzieś pokazany crafting? 

(dostałem misję abym stworzył "workbench" bodajże)

5. Czy te punkty, za które odblokowuję się postacie można dostać tylko z misji? Jest jeszcze jakiś sposób?

(Nie wiem czy są to misję, chodzi mi o to co pojawia się po prawej, górnej stronie ekranu.)

6. Jest jeszcze jakiś NPC, który sprzedaje coś poza wędką i łódką?

7. Gdzie mogę zdobyć rings bo z dungeon'ów lecą mi tylko stafy, face i hat.

8. Czy jest tutaj coś takiego jak zbroja?

9. Jak mogę zmienić wierzchowca na innego może lepszego? Pytanie tyczy się też tego "peta/stworka" co lata obok nas.

Na razie to tyle mam nadzieję, że komuś będzie się chciało odpowiedzieć.

Pytania w spoiler, żebyś się nie musiał męczyć przy kopiowaniu :P

1. Co zrobić z przedmiotami z dungeon'ów i ogólnie czy da się je jakoś sprzedać u NPC?
-
-
-
-
5. Czy te punkty, za które odblokowuję się postacie można dostać tylko z misji? Jest jeszcze jakiś sposób?
-
-
-
8. Czy jest tutaj coś takiego jak zbroja, da się ją ulepszać i są jakieś bonusy?  
-
9. Jak mogę zmienić wierzchowca na innego może lepszego? Pytanie tyczy się też tego "peta/stworka" co lata obok nas.
-

185241494535326637230.png

Opublikowano

- jedynie można wsadzić do loot collectora

- tak, sprawdź komendę /join trade w grze (WTS - Want to sell, WTB - want to buy, WTT - want to trade)

- są to ogólne rangi przypisywane do konta, a nie na klasę, za każdy lvl up dostaje się jakiś item/bonus etc.

- crafting znajdziesz w swoim cornerstone, nie wiem o co za bardzo chodzi.

- zapewne chodzi o cubitsy - można je otrzymać z misji bądź poprzez dzienne wypełnianie paska, który pojawia się w prawym górnym rogu. W dni robocze otrzymuje się po fill upie 500 cubitsow, a w weekendy 1000.

- są różne npc'ty na mapie, ale tylko na biomie z wodą. Sprzedają one soultrapy (ally), recepty, żagle i wiele innych rzeczy.

- ringcrafting table, możesz to utworzyć w novice crafting bench

8. Czy jest tutaj coś takiego jak zbroja, da się ją ulepszać i są jakieś bonusy?
- są tylko czapki i "twarze", o ile można to nazwać twarzami, możesz je ulepszać w forge

- klikasz c i na dole masz zapewne puste okienka klikasz w nie i wybierasz odpowiednią kategorię zależnie od tego co chcesz zmienić. 

jakieś pytania pisz - czy w grze, czy na pw

(nie śpię od kilku dni, przepraszam za niektóre bezsensowne rzeczy, które piszę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...