Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór podzespołów do komputera

MatiK99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
- Jaki posiadasz budżet na kupno? 5000 - 6000 zł
- Do czego ma służyć komputer? Używany będzie do codziennego użytku, programowania oraz gier, takich jak CS:GO i Wiedźmin 3.
- Czy komputer będzie rozbudowywany? Tak.
- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? W przeciągu tygodnia.
- Czy komputer ma zawierać system operacyjny, monitor czy inne peryferia? Tak, dokładnie to już je wybrałem: Windows 7 Home Premium 64Bit, BenQ XL2411Z. 
- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? Tak.
- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? Wydajność.
- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? 1920x1080

Moja propozycja:

Procesor: Intel Core I5-4690K
Płyta główna: MSI Z97-G43
Karta graficzna: MSI GeForce GTX970
Pamięć RAM: XHyperX FURY 2x4GB 1866MHz DDR3 CL10 albo HyperX Savage 2x4GB 2400MHz DDR3 CL11
Dysk HDD: WD Blue 1TB albo Seagate 1TB
Dysk SSD: Plextor M6S 128GB albo Crucial BX100 120GB
Zasilacz: Be Quiet! Pure Power L8 530W
Cooler CPU: SilentiumPC Grandis XE1236
Obudowa: Mile widziane propozycje, sam bym zdecydował się chyba na Corsair 100R. Nie proponujcie tylko Zalman Z3 ani Zalman Z3 Plus, jego wygląd mnie obrzydza :P
Opublikowano

Dobry złożyłeś, wybierz WD BLUE, a ssd plextor, jest o wiele szybszy. Zasilacz też może taki być, jednak jak już wydajesz tyle na kompa to zainwestuj w 630W, większy zapas, no i na przyszłe rozbudowy będzie. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Mi się akurat podoba zalman z3+ white :D ale http://www.morele.net/obudowa-zalman-r1-usb-3-0-czarna-r1-700255/lub http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m40-pure-black-atx-usb3-0-ssd-ready-3x120mm-bez-zasilacza-spc077-529266/ będzie spoko. Każdemu ma inne gusta, ciężko powiedzieć, a pod względem technicznym, dużych różnic nie ma.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Może ponad 200zł, ale obudowa naprawdę fajna: http://allegro.pl/obudowa-atx-sharkoon-bulldozer-bd28-2x-usb-3-0-c-i5501626127.html 

Pod takiego potwora, obudowa naprawdę fajna ;)

Polecam ją ponieważ miałem ją jeszcze ostatnio (teraz mam laptopa) i naprawdę chwaliłem ją sobie ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jednak w cenie masz jeszcze SPC Gladius M40, a sam jego wygląd jest jak najbardziej ładny.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...