Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy bank zezwoli na wpłatę ?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jutro zamierzam iść do banku wpłacić 2500zł na nowy komputer. Jako że reszte części posiadam już kupionych został mi tylko procek, ram płyta i napęd. I zaczyna się problem czy w banku zezwolą mi na wpłatę takiej gotówki ? Nie jestem pełnoletni, a sam przekonać się nie chcę ponieważ bank jest 5 km od mojego domu, a na marne nie chcę tam iść.

Bank do którego chcę wpłacić jako niepełnoletni na swoje konto to PKO.

Tak więc czy zezwolą na wpłatę gotówki ?

Opublikowano

Cześć, jutro zamierzam iść do banku wpłacić 2500zł na nowy komputer. Jako że reszte części posiadam już kupionych został mi tylko procek, ram płyta i napęd. I zaczyna się problem czy w banku zezwolą mi na wpłatę takiej gotówki ? Nie jestem pełnoletni, a sam przekonać się nie chcę ponieważ bank jest 5 km od mojego domu, a na marne nie chcę tam iść.

Bank do którego chcę wpłacić jako niepełnoletni na swoje konto to PKO.

Tak więc czy zezwolą na wpłatę gotówki ?

Niepełnoletni w PKO mają limit 600zł dziennie na karcie. Nie da się go zmienić (na wyższy oczywiście).

­

Opublikowano

Niepełnoletni w PKO mają limit 600zł dziennie na karcie. Nie da się go zmienić (na wyższy oczywiście).

­

Tylko, że on nie pyta się ile może WYPŁACIĆ tylko wpłacić, na h** mu wtedy limit na karcie?

BTW. Konto w banku nazywa się: RACHUNEK

Opublikowano

Co za problem isc z rodzicem ?

Rodzice nie mają czasu.. Mama przychodzi o 15 po czym zajmuje się małą siostra, a Tata dopiero o 20 kończy. Wujek w pracy, a reszta za granicą.

Ja wpłacałem większą kwotę w ing i nie było problemu.

Mhm, ja się właśnie tak zastanawiam bo z drugiej strony nie powinno być problemu.

­

Wiem, ale ja po tym jak mi przeleją pieniądze na konto bankowe od razu zapłacę internetowo. Chcę na morele.net kupić przelewem przez internet nie płacę kartą tylko chcę od razu z banku.

Opublikowano

Rodzice nie mają czasu.. Mama przychodzi o 15 po czym zajmuje się małą siostra, a Tata dopiero o 20 kończy. Wujek w pracy, a reszta za granicą.

Mhm, ja się właśnie tak zastanawiam bo z drugiej strony nie powinno być problemu.

Wiem, ale ja po tym jak mi przeleją pieniądze na konto bankowe od razu zapłacę internetowo. Chcę na morele.net kupić przelewem przez internet nie płacę kartą tylko chcę od razu z banku.

Raczej ci nie pozwolą, ale mogą może, nie wiem, zadzwonić?

Współczuje ci, że nie mają w ogóle czasu dla ciebie.

Opublikowano

A nie możesz wpłatomatem? Ja w ing się nie bawię w chodzenie do oddziału tylko idę do wpłatomatu i wpłacam tyle ile mi się podoba, kiedy chcę :) polecam ci to samo.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jeśli to przelew to nie będzie problemu.

Opublikowano

A nie możesz wpłatomatem? Ja w ing się nie bawię w chodzenie do oddziału tylko idę do wpłatomatu i wpłacam tyle ile mi się podoba, kiedy chcę :) polecam ci to samo.

Nie widziałem nigdzie wpłatomatu do PKO.

Moim zdaniem nie będzie problemu. Bardziej bałbym się gości na ulicy podróżując z taką sumką w gotówce niż tego że ci tej kwoty nie wpłacą na konto. :P

Od tego jest portfel :) Mam nadzieje że wytrzyma bo się rozpina ciągle.

Jeśli to przelew to nie będzie problemu.

Tak, przelew. A PKO czasem się nie uczepi skąd mam tyle pieniędzy jako niepełnoletni ?

Opublikowano

Tak, przelew. A PKO czasem się nie uczepi skąd mam tyle pieniędzy jako niepełnoletni ?

Panie za okienkiem to nie twoi rodzice. One mają jasne zadanie w pracy: ktoś chce przelać pieniądze - mają mu to umożliwić. Nie obchodzi ich skąd, po co i dlaczego. Ręki sobie uciąć nie dam, ale coś takiego nie byłoby chyba do końca nawet z prawem zgodne. :s

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Powiesz, że od babci na czekoladki dostałeś.

Opublikowano

Możesz wpłacić na konto bez problemu kasę, ich nie obchodzi jaka kwota. Jeśli nie to, proponuje wpłatomat :) nie musi być z PKO, większość osób nie płaci teraz prowizji za wypłacanie gotówki z innego bankomatu niż ten w którym ma się konto :) 

Opublikowano

Nie uczepi się, to twoje pieniądze.

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po pierwsze wpłacaj przez wpłatomat. Po drugie 2500 to jest smieszna kwota, bank może by się zainteresował jak bys wpłacał 50 000 , ale i to wątpie jesli miałbys gotówkę. Bank to nie Wywiad Skarbowy nie obchodzi go skąd masz pieniądze tak długo jak nie podchodzi to pod walkę z praniem brudnych pieniędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...