Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier typu BF do 3500 zł?

kali444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam komputera do gier typy BF 3,4 CS:GO (może GTA V). Zależy mi na tym aby w zestawie był napęd do płyt, min. 8 GB RAM, a karta graficzna posiadała 2 złącza do monitora (chciałbym mieć 2 monitory). Znalazłem na forum taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/jSnJa5/

Da się coś znaleźć wydajniej/ taniej ? Z góry dzięki za pomoc ;D

Opublikowano

Ten zestaw jest dobry w stosunku cena = jakość i chyba nic taniej nie znajdziesz w tym stosunku, ja na twoim miejscu dopłaciłbym do procka i kupił już z odblokowanym mnożnikiem, ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Za 3500zł chcesz kupić samą skrzynkę, czy to cena z monitorami? Jeżeli z monitorami, to podaj ile konkretnie ci zostaje na monitory.

Ten zestaw jest naprawdę dobry, grafika słabsza nie ma sensu, procesor jest przyzwoity dobry. Komputer na spokojnie daje sobie radę z każdym tytułem ;)

Jeżeli coś bym mógł doradzić, to dołóż tam jeszcze SSD 120GB np. Crucial BX100 za 250zł pod system i programy. Naprawdę daje kopa ;)

Ewentualnie zasilacz możesz zmienić(oszczędzisz 50zł, ale nie będize modularny, a przy takim zestawie nie ma sensu oszczędzać 50zł) lub zrezygnować z nagrywarki (50zł). Radził bym naprawdę dołożyć, bo nie warto zmieniać za rok czegoś w komputerze za taką cenę.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

W tym zestawię co podałeś zmienić trzeba kartę graficzną na GTX970 (kosztuje około 1500zł), ale bez problemu ci złożymy resztę kompa za 2000zł. Komputer musi mieć mocną grafikę, bo chcesz mieć 2 monitory i pewnie grać a na drugim czytać lub coś oglądać, dlatego nie ma sensu oszczędzać na grafice, bo teraz daje radę, a za rok jak będzie premiera jakiejś nowej gry to będziesz musiał zmieniać kartę graficzną, żeby pograć w najnowsze tytuły. Jak dla mnie lepiej zaoszczędzić na obudowie, nie brać nagrywarki, słabszy zasilacz (nie potrzebujesz aż tyle mocy), procesor i5-4460 itp.

Co o tym myślisz ?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nagrywarki nie możesz wziąć z jakiegoś starego kompa? Zawsze to 50zł w kieszeni.

Takie coś:

http://www.morele.net/inventory/info/xY8pYk/

GTX 970, 8GB ramu 2400MHz, i5 4460, obudowa chłodna i przewiewna. Ten sam zestaw będzie kosztować ~100zł taniej na esc.pl, więc akurat 3500zł.

Ewentualnie inne rozwiązanie - wziąć inną płytę główną obsługującą ram max. 1600MHz, ram 1x 8GB 1600Mhz i wywalić dysk, za zaoszczędzone pieniądze wziąć SSD 250GB. Na gry 100% wystarczy, jeśli nie potrzebujesz magazynu na pliki będzie to lepszym rozwiązaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...