Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Expert mode, pytania.

Hetter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Ostatnio pokonałem moon lorda na normalnym świecie, i zachciało mi się grać na expercie. Stworzyłem nowy świat, postać, no i po pewnym czasie gry utknąłem. I tu mam parę pytań-

Jak najłatwiej pokonać skeletorna? Mam całą crismonową zbroję, minisharka, biorę potki ironskin i regeneration, mam platformę a on nadal zbija mi prawie całe hp gdy dotyka głową. Chcę kupić rocket bootsy a żeby je zdobyć trzeba uratować goblin trinkerer (?). Jest na to jakiś sposób? Jak przygotować się na WoFa?

Opublikowano

Rocket bootsy to dobry pomysł. Żeby zdobyć goblina musisz najpierw pokonać inwazję, a potem znaleźć go związanego w jaskinii, ale to chyba wiesz. To są kryteria do spawnu inwazji:

• Gracz zniszczył przynajmniej jeden Shadow Orb/Crimson Heart
  • W momencie losowania, które odbywa się rankiem każdego dnia, gracz musi mieć 200 lub więcej HP
  • Jeśli kryteria są spełnione, szanse na inwazje to: 1/3 dla pierwszej inwazji, 1/30 przed hardmodem i 1/60 w hardmodzie

Innym ułatwieniem będzie zdobycie Slime mounta z King Slime. Możesz skakać na głowie Skeletrona nie otrzymując obrażeń.

Co do WoF-a, nie chcę Ci "spoilerować" jakie kryje niespodzianki, ale powiem, że będziesz potrzebować bardzo szybkiego mounta, najlepiej królika od Anglera (nagroda za piąty quest)

Opublikowano

Slime mounta posiadam, WoFa zabijałem na poprzednim świecie i postaci z 15 razy. Właśnie, co do anglera. Da ktoś rozpiskę gdzie zdobyć poszczególne ryby bo za cholerę tego nie wiem.

Opublikowano

Dobra, z anglerem jest ok, dam jakoś radę. Mam pytanie- W co się ubrać na WoFa? Jakie bronie?

­

Opublikowano

Night's Edge do główek, jak już masz drogę czystą to zmieniasz na coś zasięgowego. Water Bolty, Space Guny itp, chociaż najczęściej i tak używa się Minisharka. Warto mieć amunicję która penetruje przeciwników (Jesterki, Meteor bullets) w ten sposób każdy strzał doleci do bossa. Set do wyboru, oczywiście polecam Molten bo daje najwięcej armora, chociaż bonusowy movement speed z Shadow seta może okazać się przydatny. Do obrażeń są Necro Set i Crimsonowy, ale lepiej wybrać coś z wyższym defensem. 15% przy 6 obrażeniach to aż +1 do obrażeń..

Przy końcówce HP potrzebujesz czegoś większego. Gdy WoF zacznie szarżować, nawet królik niewiele Ci pomoże. Tu z pomocą przyjdzie Star Cannon. Wyciągnij go gdy WoF ma ok. 400HP i wykończ jak najszybciej. 400HP to jakieś 10 gwiazdek, ale dla pewności przynieś ze sobą jak najwięcej.

Opublikowano

Jeszcze do WoF'a najlepiej zrobić długą platformę z jakiegoś śmiecia (typu dirt) żebys mógł po niej równo i gładko się cofać kiedy WoF cię goni. Nie wpadniesz do lawy itp.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...