Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FREEDOM MU Kilka pytan

KasperNO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce postawic serwer i teraz tak duzo osob z wielu serwer opowiadalo o serwerze Freedom dodatkowo ostanio zostal nawet zalozony owy temat i teraz  ja chce zrobic serwera na podobieństwo wlasnie serwera Freedom

Ale chcialbym wiedziec jakie tam ustawienia byly co chce cie aby tam bylo podajcie przyklady

- Wersja

-Exp

-Drop

-Jakie skrypty

-Inne pomysly

Czekam na wasze opinie prace nad serwerem chce rozpoczac od 1 sierpnia wiec po zostalo jeszcze 5 dni wiec wypowiadajcie sie czekam na wasze wypowiedzi pozdrawiam.

FREEDOM MU

Opublikowano

- 1.02k

- 35x ale moim zdaniem jak dasz z 200/300x bedzie lepiej

- 30% chyba

- arena od 255

- po resie postac miala 255lvl

- spoty tylko na arenie

jak potrzebujesz pomocy to pisz :)

Opublikowano

nie bylo ograniczenia, tylko zen na resa sie dlugo zbieralo :P

zenu dropilo malo (dlatego wszyscy skladali seta +zen :D)

1 res = 100kk

2 res = 200kk i tak do 2kkk i kazdy res 20+ to bylo 2kkk wiec dlugo sie to zbieralo :D

Opublikowano

nie lepiej zrobic cos innego ? ilu Ci na owego freedooma wbije ? 15 osob? na ver 97d na start masz kolo 70 osob. wiekszy drop exp items z moobow i jazda cos pod alma pogadaj z mattgoodbye on by ci ogarnal stabilnego serwra

Opublikowano

Witam

Też chętnie bym zagrał na takim serwerze.Staty po resecie zostają, opóźniacz ustawić na odpowiedni czas ( zależy od expa).Exp w granicach 30-20 (coś koło tego),sezon 1.02 czy (coś w granicach tego sezonu(.Odpowiednie spoty i gwarantowane ,że będzie pełno osób.Taki serwer jakby powstał to cieszyłby się dużo popularnością ,gdyż takie serwery są bardzo żadko stawiane (jeszcze z takimi ustawieniami),gdyż gimby szukają tylko szybkich serwerów ,żeby się nie natrudzić tylko mieć wyszystko za darmo,dlatego takich jest pełno.

Opublikowano

Witam

Też chętnie bym zagrał na takim serwerze.Staty po resecie zostają, opóźniacz ustawić na odpowiedni czas ( zależy od expa).Exp w granicach 30-20 (coś koło tego),sezon 1.02 czy (coś w granicach tego sezonu(.Odpowiednie spoty i gwarantowane ,że będzie pełno osób.Taki serwer jakby powstał to cieszyłby się dużo popularnością ,gdyż takie serwery są bardzo żadko stawiane (jeszcze z takimi ustawieniami),gdyż gimby szukają tylko szybkich serwerów ,żeby się nie natrudzić tylko mieć wyszystko za darmo,dlatego takich jest pełno.

Zadaj sobie pytanie dlaczego takie servery nie sa stawiane i jak nie znajdziesz odpowiedzi w google to zapytaj rebbeki. Tak nawiasem mowiac dla mnei to glupota odswiezanie tego servera. Pozostaly po nim dobre wspomnienia etc.. a znajac zycie zajmie sie tym jakis noob typu mat albo ktos inny co zniszczy ta nazwe. Tak jak to bylo w przypadku zeusa, ktos tam dostal pliki od admina ale nie wyszlo. Co do wersji 1.02 ona jest straszliwie nudna i jak spoty maja byc od areny, ktora jest od 255 to zabawa sie skonczy wlasnie po tym lvlu. Server bedzie widmo, zero handlu bo jak moze byc handel przy 50osobach. 3/4 osob, ktore lubia grac na trudnych servera siedza wlasnie na nomercy i mija sie zcelem odswiezanie takiego servera jakim byl Freedom. Bo pogracie tydzien lub dwa i wam sie znudzi. 

P.S zobaczcie sobie ile osob gra na x-worldzie przez glupote i arogancje adminow ten server wlasciwie juz upadl :)

Opublikowano

masz ustawienia :

---------------------------------------------------------------------------------------
INFO
---------------------------------------------------------------------------------------
Wstęp:
Serwer istnieje od 2006 roku, bez resetu kont. Dziś w nocy MuFreedom został przestawiony na nowy season, season II. Chętnych, którzy szukają serwera na długie miesiące ZAPRASZAMY.
Nazwa Servera: MuFreedom
Wersja: 1.02C SEASON II
Max il. Graczy Online: 2500
Godziny dzialania: 24/7

Dedykowany: Tak
Zagraniczny: Nie

IP: fr33.no-ip.org
Port: 44405

Strona: LINK
Forum: LINK

KONFIGURACJA
Exp: 40
Drop: 30
BB: NIE
HP Mobów: 100
Reset: 400 level
Eventy: Czasami są.
Zen Party Bug: NIE
Potion Bug: NIE
Shadow Bug NIE
Gildia: 200
MG: Od 250 poziomu
DL: Od 300 poziomu
Max level Itemka: +13 +16
Kasowanie Postaci: do 40 levelu
Serca etc: Tak

PUNKTY ZA LVL
DK: 5 / 6
DW: 5 / 6
Elf: 5 / 6
MG: 7
DL: 7

JEWEL SUCCESS RATE
Bless: 100 %
Soul: 50 %
Soul + luck: 75 %
Life: 90 %

CHAOS MACHINE
+10 : 75 %
+11 : 65 %
+12 : 55 %
+13 : 45 %

INWAZJE
Golden Goblin: co 8 godzin
Golden Taikan: co 8 godzin
Golden Dragon: co 8 godzin
Golden Lizard: co 8 godzin
Golden Tantalos: co 8 godzin

BOK+1: Excellent Leather, Bronze, Pad ...
BOK+2: Excellent Scale, Bone, Silk ...
BOK+3: Divine, Phoenix, Soul ...
BOK+4: Strom, Magus, Dark Breaker ...
BOK+5: DaRK Side, Hurricane, Nautre ...

SPOTY

Stadium: Klatki

SKLEPY

Lorencia: Arrows, Bolts, Leather, Pad, Bronze, Roundshield, Skull Staff, Shortsword, Alcohol, Antidote, Apple, Small Mana Potion ...
Noria: Scale, Silk, Scimitar, Arrows, Bolts, Potion ...
Davias: Bone, Serpentstaff, Small MP Potion, Small HP Potion, Big MP Potion, Big HP Potion ...

EVENTY I DODATKI
BloodCastle: TAK
DevilSquare: TAK
ChaosCastle: TAK
(Season 1) CastleSiege: TAK
(Season 1) CryWolf: TAK
(Season 2) Kanturu Event : TAK

Opublikowano

Zadaj sobie pytanie dlaczego takie servery nie sa stawiane i jak nie znajdziesz odpowiedzi w google to zapytaj rebbeki. Tak nawiasem mowiac dla mnei to glupota odswiezanie tego servera. Pozostaly po nim dobre wspomnienia etc.. a znajac zycie zajmie sie tym jakis noob typu mat albo ktos inny co zniszczy ta nazwe. Tak jak to bylo w przypadku zeusa, ktos tam dostal pliki od admina ale nie wyszlo. Co do wersji 1.02 ona jest straszliwie nudna i jak spoty maja byc od areny, ktora jest od 255 to zabawa sie skonczy wlasnie po tym lvlu. Server bedzie widmo, zero handlu bo jak moze byc handel przy 50osobach. 3/4 osob, ktore lubia grac na trudnych servera siedza wlasnie na nomercy i mija sie zcelem odswiezanie takiego servera jakim byl Freedom. Bo pogracie tydzien lub dwa i wam sie znudzi. 

P.S zobaczcie sobie ile osob gra na x-worldzie przez glupote i arogancje adminow ten server wlasciwie juz upadl :)

na x-worldzie nikt nowy nie zaczyna, bo po co? pierwsza osoba w topce ma 2k resow xD

Opublikowano

Witaj,

Po pierwsze znam sie na plikach i wiem co robie nastepnie freedom mu to tylko przyklad oczywiscie  mam wiele inowacyjnych projektow co do versji 1-2-3 Sezon bedzie bardzo ciezko wgrac zabezpieczenia jak i usunac bugi dlatego jestem za Sezon 4 ep2 jestem  wposiadaniu owych plikow z bardzo niska iloscia bugow np: bugi sumk nawet tam nie wystepuja prosze abysie sie wypowiadali i co byscie chcieli miec strona bedzie gotowa 4 sierpnia jak i wgrana tak samo bedzie wlaczone forum start serwera jeszcze nie jestem pewny samych testow bedzie malo ale chce wgrac skrypty itd.

Opublikowano

Prawda jest taka ze ciezko bedzie utrzymac graczy na exp np: 30 powod prosty nie kazdy chce expic 1 reset 2 h moim zdaniem exp 100/200 powinien byc w sam raz

Opublikowano

Wolisz wbic 30 resow w 1 dzien i z nudów przestać grać? Wielki exp to najwieksze ciulstwo i jeszcze połączone z kasowaniem statów.

Zakladajac exp 1500 to w godzine wbijesz na dobrym spot 4reset 4x12 =48 reset dzienie a ja tu mowie o expie 150 powiedzmy czyli 10 razy mniejszy nie kazdy ma czas aby grac dziennie po 12 godzin.

Opublikowano

Jesli nie chcesz zrobić serwera typowo Freedom to po co taka nazwa tematu zeby ludzi w konia robić, Freedom to Freedom i ustawienia Freedom, a nie Freedom tuning. A zakładając exp 40 i ustawienia ktore wyslalem ci na pw i koledzy wyzej podali resa wbijesz nie wiem w kilka dni max staty to ponad 100 rr co zapewnia długą grę nawet jesli wbijesz szybko resa musisz zbierać kase i kombinować. Zastanów sie nad tym bo zdupczyć serwer kazdy potrafi a postawić cos dobrego teraz to juz chyba prawie nikt, dlatego takich serwerów nie ma a Mu upada. Jeśli zrobisz prawie identyczną kopie Freedoma z pomocą wielu graczy bo napewno wielu graczy grało z forum, to zyskasz graczy, dotacje (dobrowolne) zadnych itemow itp za kase. Na Pw wyśle ci kontakt do mnie jeśli chcesz to napiszesz.

Opublikowano

Pozwolę sobie poszerzyć myśl z wcześniejszego posta :)

Może zamiast bezsensownie brnąć w "odgrzewanego kotleta" typu serwer X, stwórz coś, czego nie ma na rynku (serwerów low exp z resami jest multum, a i tak nie mają szans z fun serwerami x9999, gdzie ludzie po prostu wbijają żeby pobyć "koxami z 32k statów"). Moja propozycja to coś dla każdego (oldschoolowi gracze, o ile tacy jeszcze grają w MU :P, na pewno docenią możliwość zagrania na takim serwie, gdzie liczy się nie tylko umiejętność wciskania klawisza Ctrl i naparzania QQQQQQQQ przy jednoczesnym patrzeniu jak nasz pr0 BK wali TS`em jak szalony). Jest jeden taki serwer na rynku, ale niestety pay2win :) gdzie tworząc fikcyjnych kont, ludzie nabijają sobie kredyty za czas online i jednocześnie licznik dla administracji :) Dość pie*******a, przejdźmy do konfiguracji:

Wersja: S4 max - plusem jest brak tych wszystkich bezsensownych eventów w których i tak nikt nie bierze udziału

Exp: 300-600 (ML exp taki sami)

Drop: wedle uznania, bez udziwnień

Max mLvl (200 chyba na tej wersji)

Spoty: jakieś małe, po 3-4 moby + zachęcenie ludzi do chodzenia na DS/BC (może ciut większy exp?)

BC: drop boxów ribbon (tak się to zwało?) z których będą wypadać seedy (max sphere na tym sezonie to 1 czy 3? :) ) + jako nagroda za bc jedno z: paczka B/S, talisman of chaos assembly, FoC do wingów 3rd lvl, inne wedle uznania wartoświowe przedmioty

Drop broni 380 - Schrikery K7 albo kundun z szybkim respem (1h?)

W sklepach: skille, quest itemy, angele i demony z S4, podstawowe sety +7+4, części do BC/DS (nie gotowe zapy!), soczki - zen ma wartość!, potki pakowane po 3, mana po 10, wizard ringi? albo częste inwazje;

Drop BoK z mobów: mały, ale pozwalający wydropić w miarę szybko dobry set

Pralka: wedle uznania, bez przesady

Bez jakichś udziwnień w stylu inne tekstury, dodatkowe itemy itp. po prostu klasyka; może tylko NPC resetujący PK przy bramie devias i Potion Girl przy niej :)

Eventy: tylko i wyłącznie PvP + ważne, aby CS był sprawny w końcu to esencja PvP :)

Dotacje dobrowolne, można za tytuł na forum, jakieś punkty do X-shopa, w którym będą różne pierdoły typu talisman of luck, tickety BC/DS, soczki resetujące staty, rudolfy (na s4 są? :P), które nie wpływają na rozgrywkę w znaczący sposób (sam chętnie bym coś przelał jeśli serwer będzie naprawde dopracowany i godny uwagi :) )

Rankingi: ranking gildii pod względem PK, kumulatywny ranking PK resetowany co tydzień, etc.

Aktywność administracji odnośnie poprawy błędów w grze, szczególnie tych konfiguracyjnych typu: nie dropi item: X, brak w sklepie itemu: X

Podstawa! -> dobra reklama na zagranicznych forach i pocztą pantoflową (może jakieś bonusy za publikacje?); Wielu moich starych znajomych z gildii to Litwini, Brazole itp. PvP bez nich nie ma sensu! :D

Co zyskujesz?

- rzeczywisty licznik online;

- prostote funkcjonowania serwera, opartą na podstawowych eventach, w których uczestniczą ludzie; pełne BC/DS to norma przy dobrym configu.

- brak zniechęcenia nowych graczy po zobaczeniu rankingu, gdzie ludzie (a raczej boty, bo afk to nie gra :) ) na expie 50-100 mają po kilkadziesiąt resów, a na dobrą sprawę tylko stoją na spocie i bezsensownie biją reset. Zanim nowy gracz będzie choć w stanie ich dogonić, serwer już padnie dawno. Pisanie w stylu: "ten serwer nigdy nie padnie!" to jawna prowokacja i kłamstwo, bo każdy kiedyś padnie lub ma reset kont, tylko kwestia, czy jest się uczciwym w stosunku do ludzi i siebie. Wiadomo, niszczyciele serwerów są wszędzie, to pewne, ale i oni kiedyś byli graczami (weteranami?) MU, więc może i oni pokusiliby się o sprawdzenie swoich umiejętności nie tylko w niszczeniu, ale i w tworzeniu :)

- nowi gracze, widząc, że mogą w kilka/kilkanaście dni nadrobić dystans do czołówki chętniej rozpoczną grę, pojawią się również postacie supportowe! (nie oszukujmy się, są 2 modele, albo grasz aktywnie, ale niedużo i cieszysz się grą/każdym wydropionym itemem; albo bijesz na spocie bezsensowne resy i udajesz dobrą zabawe, bo tak naprawde ile jest w tym rzeczywistej gry, a ile AFK?)

- na takich serwerach ludzie nie zniechęcają się łatwo, bo pomimo wyexpienia postaci, pozostają do wypicia soczki, podbicie itemów, a nawet i wtedy znajdzie się ktoś lepszy, lub lepiej zorganizowana gildia, to jest urok serwerów PVP (bo serwerem PVP Nie nazywajmy serwerów z resetami, gdzie jak wcześniej napisałem, liczy się szybkość picia potów pakowanych po 255 i naszego Twisting Slasha). Możesz być najlepszejszym BK na serwie, a i tak rozwali Cię byle MG z EE :)

to tylko SUGESTIE więc darujcie sobie wszelaki flame (tylko konstruktywne uwagi do dyskusji!), decyzje podejmiesz sam, Panie Administratorze, chętnie pomogę przy testowaniu serwera jeśli zajdzie taka potrzeba. Myślę, że podstawa to w miare prosta strona i ogarnięte forum, aby scentralizować informacje i sugestie :) )

Swego czasu był podobny projekt na RZ, z dosyć sporym zainteresowaniem, ale padł niestety zanim powstał :)

Opublikowano

Jak można nie mieć "wszelakich flame" skoro nie patrzysz na nazwe tematu ani na 1 post autora .

Witaj,

Po pierwsze znam sie na plikach i wiem co robie nastepnie freedom mu to tylko przyklad oczywiscie  mam wiele inowacyjnych projektow co do versji 1-2-3 Sezon bedzie bardzo ciezko wgrac zabezpieczenia jak i usunac bugi dlatego jestem za Sezon 4 ep2 jestem  wposiadaniu owych plikow z bardzo niska iloscia bugow np: bugi sumk nawet tam nie wystepuja prosze abysie sie wypowiadali i co byscie chcieli miec strona bedzie gotowa 4 sierpnia jak i wgrana tak samo bedzie wlaczone forum start serwera jeszcze nie jestem pewny samych testow bedzie malo ale chce wgrac skrypty itd.

Tyle ode mnie, do Ciebie kolego :)

Opublikowano

Fact po pierwszych 3 linikach skończyłem czytać twój post, chcesz 9999x to po co sie tu wypowiadasz? Człowieku mówisz o starych czasach a piszesz o expie 9999x, grałes chociaż kilka godzin na freedomie?

Opublikowano

Fact po pierwszych 3 linikach skończyłem czytać twój post, chcesz 9999x to po co sie tu wypowiadasz? Człowieku mówisz o starych czasach a piszesz o expie 9999x, grałes chociaż kilka godzin na freedomie?

To przeczytaj mój post w całości ze zrozumieniem i wskaż mi w którym miejscu napisałem, że chcę 9999x kolego :) uwierz mi, że grałem niecałą godzinkę, bo po prostu był to nudny serwer :)

Wiadomo, że kolega freedom będzie lobbował odnośnie ustawień starego freedoma, bo sam założył tamten temat i ma do tego święte prawo :)

Jeszcze raz powtarzam, przeczytaj mój post ze zrozumieniem kolego! Myślenie nie boli, naprawdę.

Opublikowano

Witajcie mysle ze do 05.08.2015 bedzie juz forum jak i strona na wykonczeniu, prosze teraz abyscie opisali mi jakie ustawienia beda was interesowac gralem juz kilka skryptow ale jeszcze nie bede sie chwalic jak one dzialajac wygladaja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...