Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera

XnXnX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W najbliższym czasie zamierzam kupić komputer do gier typu CS:GO,lol itp. i mieć w nich stabilna liczbe klatek powyżej 60 fps. Chciałbym się was zapytać czy prawidłowo złożyłem mój zestaw ponieważ sam mam co do tego wątpliwości i czy dodać coś do (myślę tu o dodatkowym chłodzeniu procka ponieważ zapewne będę usiłował go podkręcać) Jeśli proponujecie jakieś lepsze części w tej samej cenie to piszcie Ważny dla mnie jest też zasilacz wiec jeśli możecie polecić lepszy to piszcie. Interesuje mnie tylko komputer ponieważ cały niezbędny sprzęt mam. Myśle też o rozbudowie tego komputera o lepsze podzespoły i karte graficzną ale to w przyszłości. Aha i na ile lat według was mi on starczy?

Oto mój zestaw:

Płyta główna Asus A88X-GAMER

Procesor AMD APU A8-7650K 3.8GHz BOX (FM2+)

Pamięć G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10

Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0

Dysk SSD GoodRam C40 120GB SATA3 2,5 480/175 MB/s 7mm

Zasilacz Thermaltake TR2 450W (PS-TR2-0450NPCBEU- B)

Napęd Samsung SH-118CB/BEBE

Macie link do koszyka: http://www.morele.net/inventory/info/rxaYZz/

Mój budżet to max. 1900 zł 

Opublikowano

Bez karty graficznej ciężko o te stabilne 60 fps

na twoim miejscu wziąłbym i3 4170 + r7 260x i byłby spoko komp

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Zestaw nie jest zły, będzie tyle fps na luzie, ale nie ma zbyt dużych możliwości rozbudowy, lepiej wziąć coś opartego na intel core i3, potem masz możliwość wsadzenia i5 etc

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

­Komputer nie ma możliwości rozbudowy, jeżeli już chcesz AMD, to tylko FX. Jednak tak jak kolega wyżej radzę ci wziąć coś na intelu.

Poza tym odpuść sobie przy tej cenie płytę główną za 400zł, tyle kosztuje procesor. Lepiej dać 200zł za płytę i 600zł za procesor.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...