Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lenovo Y70-50 vs. Y50-70

ZlyDaddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dylemat, który laptop Gamingowy wybrać. Pomogliscie mi znaleźć sprzęt, który mieści się w moim budżecie. Odrazu na początku chcę napisać, że zależy mi na napędzie DVD, którego one nie mają, ale jeden ma dołączony. Lecz chodzi mi o to, który będzie lepiej się sprawdzał w grach, bo napęd zewnętrzny mogę dokupić. O to sprzęt

http://www.x-kom.pl/p/240969-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-1000-gtx960m.html?partnerid=100448925&sm12=MTY=&ts=1435852349&token=8f9cf7d18fd9864c3fc8f4c94905139c

http://www.x-kom.pl/p/214229-notebook-laptop-173-lenovo-y70-70-i5-4200h-8gb-1000gb-win81-gtx860m.html

Oraz jeśli ktoś mógłby mi podać zaufane strony sklepy internetowe, które są naprawdę profesjonalne. Bo będzie to mój pierwszy zakup przez internet sprzętu komputerowego. Więc nwm skąd można bezpiecznie zakupić. Dzięki dam plusiki ;)

Opublikowano

No ogólnie chodzi mi o to, aby poza domem pograć trochę. Bo sporo mnie nie ma w domu ;) Dzięki. A może mi ktoś podać jakiś napęd zewnętrzny do tego laptopa?

@Edit Prosiłbym jeszcze o kilka opini na ten temat od innych użytkowników ;)

Opublikowano

Dobra dzięki wszystkim. Za 9 dni będę w Polsce to zakupie Lenovo Y50-70 + ten napęd. Myślę, że będę zadowolony ;) Dziękuję.

@Edit Ten Lenovo nie ma systemu zainstalowanego, ale widziałem, że podobno jest dodany system instalacyjny Windows 8.1, czyli mam rozumieć, iż dostanę również płytkę instalacyjną?

Opublikowano

Nie, w zestawie dostajesz tylko sterowniki na płytce (lub dysku, na specjalnej partycji), ale nie system windows. Jest napisane w specyfikacji, że brak systemu, są tylko sterowniki.

@matiz jest napisane, że nie ma systemu, są tylko sterowniki ;)

System windows 8.1 jest dostępny w wersji trial, 90 dni. Na start, do póki nie kupisz, fajna rzecz ;) Polecam

A laptop jak najbardziej ten z grafiką 960m, o wiele lepsza.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Czyli będę miał wersję trial tak na 90 dni? A potem, albo przed tym muszę kupić oryginalnego Windowsa tak?

@Edit a mogę spokojnie na x-kom kupić? Bo nigdy tam nic nie kupowałem, a wygląda na profesjonalny sklep.

@Edit2 A jakiego Windowsa polecacie? Wiem, że 64-bit ale widziałem jakieś wersje pro ... Więc proszę o pomoc. Jak zwykle podaruję plusiki.

Dzięki.

Opublikowano

Dobra. Mam też ten na PC. To chyba będzie gitara ;) W przyszłym tygodniu będę w Polsce to wszystko zamówię i jak otrzymam to napiszę. A powie mi ktoś, jakieś opinie o x-kom? Kupował tam ktoś? Bo nwm, czy opłaca mi się wszystko kupować z innego sklepu, a ten laptop z tym wnętrzem tylko na x-kom znalazłem.

Opublikowano

Dobra dziękuję bardzo ;) wszystko zamówię na x-kom'ie. Jak przyjdzie to napiszę, czyli coś za około 10/11 dni.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj, zakupiłem go ze sklepu, prze pierwsze 9 godzin użytkowania sprawdzał się idealnie, tylko nie wiem, czym jest wywołane lekki brak ostrości, przy niektórych oknach czasami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...