Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2Nowe funkcje na OX HOT !

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież te funkcje to 2 linijki w Lua? Jak już sie pan reklamuje to czymś porządnym by wypadało "panie technik". :D

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

Przecież te funkcje to 2 linijki w Lua? Jak już sie pan reklamuje to czymś porządnym by wypadało "panie technik". :D

jakoś panie inix nie ma tego na forach 

jak tematów które ty dodajesz więc nie wypowiadaj się na temat treści ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/1360902-event-startup-czyli-when-podczas-odpalania-game/#entry11567976

http://www.mpcforum.pl/topic/1371509-expienie-zwierzaka-efekt/#entry11653284
Opublikowano

jakoś panie inix nie ma tego na forach 

jak tematów które ty dodajesz więc nie wypowiadaj się na temat treści ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/1360902-event-startup-czyli-when-podczas-odpalania-game/#entry11567976
http://www.mpcforum.pl/topic/1371509-expienie-zwierzaka-efekt/#entry11653284

Fajnie, ze polinkowałeś moje posty, ale na temat czego mam się wypowiadać jak nie treści głównego posta?

Równie dobrze w poly zamieniać możesz w ten sposób.

pc.polymorph(vnum, 3600)

Chociaż i tak jaki jest sens zmieniać szkielet postaci skoro i tak chcesz go ukryć potem? Albo jedno albo drugie.

Jak chcesz ukrywać postać z poziomu Lua to dodajesz apply dla invisible. Inaczej całe idea Lua jest mało warta, i tworzysz kod na zasadzie

void hello()
{
cout << "czesc" << endl;
}

Funkcja niby działa, ale co z tego skoro nawet argumentów nie ma.

Po to są wzorce i standardy, żeby się do nich stosować. Lua ma dostarczać elastyczności, a nie tylko wywoływać sztywne funkcje.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

Fajnie, ze polinkowałeś moje posty, ale na temat czego mam się wypowiadać jak nie treści głównego posta?

Równie dobrze w poly zamieniać możesz w ten sposób.

pc.polymorph(vnum, 3600)

Chociaż i tak jaki jest sens zmieniać szkielet postaci skoro i tak chcesz go ukryć potem? Albo jedno albo drugie.

Jak chcesz ukrywać postać z poziomu Lua to dodajesz apply dla invisible. Inaczej całe idea Lua jest mało warta, i tworzysz kod na zasadzie

void hello()
{
cout << "czesc" << endl;
}

Funkcja niby działa, ale co z tego skoro nawet argumentów nie ma.

Po to są wzorce i standardy, żeby się do nich stosować. Lua ma dostarczać elastyczności, a nie tylko wywoływać sztywne funkcje.

W pełni się zgadzam :) Jestem zdania, iż należy pisać funkcje z wieloma argumentami i wywoływać je w 10 różnych sytuacjach ale ten kod metina i tak jest tak porycie napisany, że można robić te sztywne funkcje bo i  tak nikt się nie połapie...

Opublikowano

@2up @1361622928-U485574.pngAndryw

Refaktoryzacja kodu, jak już rozmawiamy o pisaniu funkcji i jej wywoływań.

­@topic

Jeżeli poziom tej wstawki ma choć trochę odzwierciedlać poziom serwera, to musisz postarać się bardziej.

jezu nie chce mi się robić już :D to po najmniejszej linii oporu to co na serwa muszę dodać to jedna sprawa a wstawki na forum to już mi się odechciało 

a w poli zamienia po to że to pet u mnie i nie ma kości i można przechodzić przez postacie ;) wiem że inaczej powinno się robić ale za grosze jakie się zarabia na mt2 nie chce mi się i szkoda mi czasu :D 

Opublikowano

jezu nie chce mi się robić już :D to po najmniejszej linii oporu to co na serwa muszę dodać to jedna sprawa a wstawki na forum to już mi się odechciało 

a w poli zamienia po to że to pet u mnie i nie ma kości i można przechodzić przez postacie ;) wiem że inaczej powinno się robić ale za grosze jakie się zarabia na mt2 nie chce mi się i szkoda mi czasu :D

Akurat co do wstawek na forum to się w pełni zgodzę. Robiłem tutaj kiedyś jakieś 2 na starych kontach, ale tutaj z tymi banami jest posrane... Zrobiłem konto z nazwą serwera, żeby team miał dostęp i mi dali perma już 3 raz za multikonto :D A ponadto większość użytkowników tego forum tylko żeruje na osobach, które robią wstawki, dlatego ja nie wstawiam nic żeby nie powstawało więcej gównianych serwerów. Dziwi mnie to, że np Endy jeszcze coś tutaj wstawia...

Opublikowano

Akurat co do wstawek na forum to się w pełni zgodzę. Robiłem tutaj kiedyś jakieś 2 na starych kontach, ale tutaj z tymi banami jest posrane... Zrobiłem konto z nazwą serwera, żeby team miał dostęp i mi dali perma już 3 raz za multikonto :D A ponadto większość użytkowników tego forum tylko żeruje na osobach, które robią wstawki, dlatego ja nie wstawiam nic żeby nie powstawało więcej gównianych serwerów. Dziwi mnie to, że np Endy jeszcze coś tutaj wstawia...

Ja od tego nie zbiednieje a mam lepsze patenty i rzeczy na serwerze lub do sprzedania niz to co udostępniam.

Opublikowano

To na c**j w tym siedzisz? Jak masz gdzie indziej zarobić więcej no to wio. xD

#Topic.. Równie dobrze można zrobić to w Lua i bez zbędnego pierdolenia ;-;

­

Opublikowano

endy ma za dużo wolnego czasu ;)

Ja od tego nie zbiednieje a mam lepsze patenty i rzeczy na serwerze lub do sprzedania niz to co udostępniam.

ktoś musi to robić ;)

Opublikowano

Jak się nie mylę w lua chyba nie da się nadać bonusu funkcją apply (bez wcześniejszej edycji  src) INV ponieważ tam był jakiś warunek który sprawdzał numer bonusu, a INV w tym warunku się nie mieścił.

pIOuQ29.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...