Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Pokazywanie czego nie można sprzedać, przehandlować

NoName#2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i czym Ty się chwalisz?

samo założenie jest spoko no ale żeby od razu czymś takim szpanować? bez przesady, mamy rok 2015.

Opublikowano

samo założenie jest spoko no ale żeby od razu czymś takim szpanować? bez przesady, mamy rok 2015.

Ludzie tutaj chwalą się każdą pierdołą. Niedługo zobaczymy, że potrafią dodawać bronie do item_proto.
Opublikowano

To nie chodziło o jakiś szpan :__:

// Edit

No to patrz, na devie ktoś to sprzedaje XDDD

https://metin2dev.org/board/index.php?/topic/7935-selluntratable-items-shown-searching-items-in-shops/#comment-49618

[sELL]Untratable items shown. Searching items in shops.

Opublikowano

@.Dynamic

W py, ale może zrobię to właśnie od razu w kodzie. A czemu pytasz? :O

Nie chce cale zycie siedziec na dupie xD chce sie czegos nauczyc, cos napisac xD poza tym chyba znam sposob dzialania tego ale nie umiem przeniesc tego na kod, wiec ideologia Endyego o logicznym mysleniu zawodzi xD
Opublikowano

Nie chce cale zycie siedziec na dupie xD chce sie czegos nauczyc, cos napisac xD poza tym chyba znam sposob dzialania tego ale nie umiem przeniesc tego na kod, wiec ideologia Endyego o logicznym mysleniu zawodzi xD

Nie zawodzi, w kodowaniu najważniejsza jest umiejętność myślenia, znajomość funkcji i ich używanie to umiejętność podrzędna. Jeśli tego nie umiesz zrobić to znaczy że nie umiesz myśleć.

Opublikowano

Bez znajomości funkcji c**ja da Ci same logiczne myslenie. No pls, tak bez myślenia jak dla mnie jest to pętla xrange(inventory_max_num-1), pobieranie antiflagu itemu na slocie, jezeli antiflag in cant_sell (tablica antiflagów czy c**j wie jak tam to określić czym można czym nie) to ActivateSlot (ta obwódka śmieszna) np.

Opublikowano

Nie zawodzi, w kodowaniu najważniejsza jest umiejętność myślenia, znajomość funkcji i ich używanie to umiejętność podrzędna. Jeśli tego nie umiesz zrobić to znaczy że nie umiesz myśleć.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zagadka_Einsteina

Rozwiaz i napisz ile ci to zajelo xD umiem myslec, moze nie odpowiedzio duzo zeby napisac cos skomplikowanego, ale dzialanie takiego programu jest proste. Nie napiszesz tego za c***a bez chociaz podstawowej znajomosci cpp czy py. Tu jest jeden if roboty a niewiedzialbym gdzie go wpisac xD pewnie cos w item cpp xD

Opublikowano

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zagadka_Einsteina

Rozwiaz i napisz ile ci to zajelo xD umiem myslec, moze nie odpowiedzio duzo zeby napisac cos skomplikowanego, ale dzialanie takiego programu jest proste. Nie napiszesz tego za c***a bez chociaz podstawowej znajomosci cpp czy py. Tu jest jeden if roboty a niewiedzialbym gdzie go wpisac xD pewnie cos w item cpp xD

Ale przecież wiadomo, że bez podstaw programowania możesz co najwyżej rozpisać sobie plan działania... Nie rozumiesz co miałem na myśli mówiąc o tym logicznym myśleniu, a rapgenius nie pomoże.

Co do zagadki, może c**jowy wynik ale zajęło mi to 42 minuty (nie kminiłem wgl o c**j tu chodzi xD). O ironio dała nam to do robienia nauczycielka od informatyki, która uważa że programowanie to logiczne myślenie.

Opublikowano

@Endymion

A rozumiem, że programowanie to nie jest logiczne myślenie?

Edycja metina opiera się na kopiowaniu gotowych rozwiązań Autorów (które, o zgrozo, często są bezsensowne), tylko dlatego, że "jak działa to działa", nie ma bugów itd.

Sad but true.

PS.

Programowanie to sztuka przewidywania, bardzo dobra znajomość matematyki i przede wszystkim logiczne myślenie. No i dochodzi do tego znajomość języka angielskiego (dokumentacje).

Ps2.

Zakładając, że wdraża się tylko rozwiązania brute, to faktycznie, programowanie to "pisanie", względnie szukanie funkcji, ale nie, na tym to nie polega.

Opublikowano

@Endymion

A rozumiem, że programowanie to nie jest logiczne myślenie?

Edycja metina opiera się na kopiowaniu gotowych rozwiązań Autorów (które, o zgrozo, często są bezsensowne), tylko dlatego, że "jak działa to działa", nie ma bugów itd.

Sad but true.

PS.

Programowanie to sztuka przewidywania, bardzo dobra znajomość matematyki i przede wszystkim logiczne myślenie. No i dochodzi do tego znajomość języka angielskiego (dokumentacje).

Ps2.

Zakładając, że wdraża się tylko rozwiązania brute, to faktycznie, programowanie to "pisanie", względnie szukanie funkcji, ale nie, na tym to nie polega.

I opanowania, oraz cierpliwości, także umiejętność nie poddania się.

Taka mała rada ode mnie, najpierw naucz się funkcji, Angielskiego, a następnie próbuj coś, bo od razu nie ucząc się działania funkcji nie napiszesz czegoś.

Opublikowano

Taka mała rada ode mnie, najpierw naucz się funkcji, Angielskiego, a następnie próbuj coś, bo od razu nie ucząc się działania funkcji nie napiszesz czegoś.

Nie chcę od Ciebie rad bo gówno umiesz xD

btw. chcę dodać sobie nowy typ przedmiotów (hełm, zbroja, etc) nawet nie wiem w których plikach grzebać tak że wiesz xD

Opublikowano

I opanowania, oraz cierpliwości, także umiejętność nie poddania się.

Tak, jeszcze kibel zamiast krzesła, żeby nie przerywać programowania..

Może skończycie p******** o swoich pięknych przemyśleniach/radach? C**j mnie one obchodzą.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...