Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MSI Z68A-GD65 (B3) vs. ASUS P8P67

ButlaTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MSI, lepszy chipset pod OC. Procesor ma odblokowany mnożnik pod podkręcanie, dlatego potrzebuje stabilnej płyty głównej. Ja bym brał MSI, jeżeli planujesz OC.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

MSI, lepszy chipset pod OC. Procesor ma odblokowany mnożnik pod podkręcanie, dlatego potrzebuje stabilnej płyty głównej. Ja bym brał MSI, jeżeli planujesz OC.

ale wiesz ze na obu chipsetach mozna wykorzystac odblokowany mnoznik a z68 od p67 rozni sie jedynie tym ze mozna korzystac z integry? jak cos polecasz uzasadnij to w racjonalny sposob a nie wymyslaj bajeczek

­

Opublikowano

@panty sam napisałeś, że MSI ma lepszy chipset, tak jak ja, a teraz zwracasz mi o to uwagę? Płyta od MSI wydaje mi się pewniejsza jako producent, poza tym (jeżeli dobrze pamiętam, bo czytałem) to jest też nowsza.

A co do chipsetu to źle przeczytałeś, bo asus ma chipset P67, a MSI Z68. Obie obsługują taki sam rodzaj ramu (wersje O.C.), ale MSI ma lepsze kondensatory (moim zdaniem) ;)

btw. @panty tak poza tym, jakbyś nie zauważył to tutaj nie liczy się to co na papierku, tylko też wiedza ogólna, doświadczenie i praca, a ja nie dam sobie wmówić, że HP to najlepsze laptopy czy to, że te płyty główne są takie same.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Tak, ale powiedziałeś iż jest lepsza bo oc, bo chipset, po czym tego nie uzasadniłeś Ja tego nie muszę robić bo potrafię to racjonalnie wytłumaczyć. Co ciekawe, asus ma lepszą sekcje zasilania więc w oc powinna być lepsza. Obie firmy z tajwanu więc whatever, to samo, ale możliwośc integry to fajna rzecz dlatego msi jest lepsza od asusa a nie przez podanych przez ciebie argumentów które zupełnie mijają się z prawdą. Jeśli czegoś nie pokazuj za wszelką cenę że jednak jest inaczej

To z z77 bład, poprawione

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...