Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League Of Legends vs Heroes Of The Storm

League of Legends vs Heroes Of The Storm  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co ty wybierasz?

• League Of Legends
    • Heroes Of The Storm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Takie proste pytanie w raz z załączoną ankietą, fajnie by było gdybyś pisząc podał jakieś argumenty dlaczego tak a nie inczej :)

Heroes Of The Storm

Może ja zaczne.

+Gra chodzi płynnie na drewnianym komputerze

+Gra jest prosta

+Blizzard wielka firma, która stworzyła gry legendy (pewność że to nie padnie)

+Ciekawe postacie i innowacyjne rozwiązania

+Piękna grafika

+Klient Battlenet, ktry jest lekki i przyjemny w porównaniu do innych konkurencyjnych firm

+ESL z udziałem tej gry

+Gra jest dopiero od 5 czerwca jako wydana a cieszay się niesamowitą popularnością i nie widać końca.

-Czasami potrafi się przyciąć

-Wiele ludzi jeszcze nie ogarnia o co chodzi na niektórych mapach

-Gra typowo teamowa

-Sam nic nie zdziałasz

-Brak możliwości gry offline z botami by trenować tak jak to jest w docie2

League Of Legends

+Ładna grafika ale prosta

+Działa na drewnianym komputerze

+Fajne postacie i możliwość ich rozbudowy

+Gra jest dosłownie wszedzie i każdy ją zna

-Riot, firma popełniająca błędy i boje się że upadnie

-Ciężko się wybić i mieć z tego zyski

-Pompowanie kasy na bohaterów co nic nie dają

-Jedna mapa

-Gra tylko onliine nie ma możliwości treningu z botami

Pisane to było raczej stroniczo :) pzyznaje bo z lola przeszedłem na Hotsa to byłą miłość od pierwszego wejrzenia!

Opublikowano

Głosowałem na League of Legends, dlaczego? Pozwól, że najpierw odniosę się do twojego zdania (wrzucę to w spoiler, żeby nie robić bałaganu), a później dodam coś od siebie :)

Heroes of the Storm
+Gra chodzi płynnie na drewnianym komputerze //na moim miernym laptopie, tam gdzie LoL radzi sobie całkiem nieźle, HotS ledwo się włącza, ale grać można
+Gra jest prosta //tak, to prawda :)
+Blizzard wielka firma, która stworzyła gry legendy (pewność że to nie padnie) //możliwe, chociaż nigdy nic nie wiadomo
+Ciekawe postacie i innowacyjne rozwiązania //szczerze powiedziawszy, w LoLu postacie wydają mi się ciekawsze, co do rozwiązań, racja, są innowacyjne
+Piękna grafika //prostota LoLa bardziej mi odpowiada, w HotS'ie brakuje mi tego... czegoś :)
+Klient Battlenet, ktry jest lekki i przyjemny w porównaniu do innych konkurencyjnych firm //LoL nie wymaga klienta, co dla niektórych jest udogodnieniem
+ESL z udziałem tej gry //[nie mam zdania :E ]
+Gra jest dopiero od 5 czerwca jako wydana a cieszay się niesamowitą popularnością i nie widać końca. //niespecjalnie orientuję się co jest teraz "popularne", wiem że w moim otoczeniu HotS już się po prostu znudził

-Czasami potrafi się przyciąć //tak, to prawda, i to przyciąć się tak na serio :D
-Wiele ludzi jeszcze nie ogarnia o co chodzi na niektórych mapach //tak, ale dzięki dobrze zrobionym opisom itp. jednak szybko się wszystko ogarnia :)
-Gra typowo teamowa //tak, bez ludzi do gry ciężko się gra
-Sam nic nie zdziałasz //wcale nie :D zależy to od postaci/skilla/nastawienia/reszty teamu/czegoś tam jeszcze, ale można samemu coś ugrać
-Brak możliwości gry offline z botami by trenować tak jak to jest w docie2 //tak, to spory minus :/

League of Legends
+Ładna grafika ale prosta //prostota jest piękna bo jest... prosta :D
+Działa na drewnianym komputerze //tak, to prawda
+Fajne postacie i możliwość ich rozbudowy //tak, to prawda, może są postacie "stare" technicznie, ale systematycznie ich ubywa
+Gra jest dosłownie wszedzie i każdy ją zna //po części jest to minus - rzesze skretyniałych gimbów się na to rzuca, przez co wielu uważa że gracz grający w LoLa jest nic nie wart :/

-Riot, firma popełniająca błędy i boje się że upadnie //kiedyś pewnie upadnie, ale raczej nie w najbliższym czasie
-Ciężko się wybić i mieć z tego zyski //tak, wybicie się tu jest chyba nie możliwe
-Pompowanie kasy na bohaterów co nic nie dają //yyy co? Bohaterów kupujesz za sztuczny hajs z gry, a "skórek nikt ci nie każe kupować" jak to mówią ludzie :)
-Jedna mapa //cztery mapy, skarbie :) Z czego jedna jest na obecny event całkowicie zmieniona
-Gra tylko onliine nie ma możliwości treningu z botami //tak, taka możliwość mogłaby się przydać :/

Jak dla mnie, LoL jest po prostu ciekawszy, jest więcej postaci które mają ciekawsze skille. Ciekawe są też w Lolu eventy, historie bohaterów. LoL systematycznie się rozwija, chociażby ostatnia aktualizacja interfejsu. Niektóre turniejowe mecze pokazują w telewizji :) No i LoL to dobre miejsce "spotkań", żeby nie nazwać tego nerdzeniem :D W HotS'ie właśnie brakuje mi większej różnorodności postaci, chociaż tak na prawdę gra ma dopiero kilka miesięcy (nie licząc oczywiście czasu przed premierą) i pewnie jeszcze się sporo rozwinie. Natomiast nieco irytuje mnie takie na siłę łączenie tej gry z innymi grami Blizzarda. Komuś może to nie przeszkadzać, ale mi po części tak :/ 

Takie jest moje zdanie :) Podkreślam, moje, więc jak coś to hejtuj z dystansem :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

Hots nie chodzi płynnie. Ja na swoim 7-8 letnim kompie mam 30 fps na full hd i wszystko najniżej jak się da. W Lolu stałe 60, żadnych dropów, full hd, wszystko na full. Tyle, że lol c*****o wygląda.

Co nie zmienia faktu, że dota wygląda super, a chodzi lepiej od hotsa.

Imo Blizzard przespał i riot > blizz. LoL ma tak napakowany esport i community, że to dramat. A Blizzard miał dote i przespał początek gier moba, pewnie im się to śni po nocach.

System rankingowy i draft, czyli to co się głównie gra LoL > Hots

Ale ileż można grać w LoLa? Toż to trzeba być jakimś pojebanym. 

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ale League of Legends ma 3 mapy i jest możliwość gry z botami dla "treningu".

Głosowałem na Hosta, ponieważ jest to nowa gra, wielkiej firmy i widać ze będzie to gra po Lolu.

Opublikowano

Dla mnie gra w ktorej nie mozemy zwyzywac enemy ani pogratulowac to nie jest moba koniec kropka. Kompletny s**t co widać po zainteresowaniu działem, ilością widzów na twitchu itp.  To samo Dota s**t a są widzowie na twitchu tylko i wyłącznie dlatego, że jest jakiś turniej i ogromna pula pieniędzy. Tak to nigdzie na forumkach nie ma tak wielkiego zainteresowania tymi grami jak LoLem.

Opublikowano

-Jedna mapa

1) Nie upadnie tak szybko.

2) Trzeba być naprawdę dobrym, a nie średnim. Dlatego ciężko.

3) To chyba dobrze, że gra nie opiera się na p2w. 

4) Ja tam widzę 4 mapy.

5) Co Ty bredzisz, przecież masz możliwość stworzenia customa z botami. 

Opublikowano

Dla mnie gra w ktorej nie mozemy zwyzywac enemy ani pogratulowac to nie jest moba koniec kropka. Kompletny s**t co widać po zainteresowaniu działem, ilością widzów na twitchu itp.  To samo Dota s**t a są widzowie na twitchu tylko i wyłącznie dlatego, że jest jakiś turniej i ogromna pula pieniędzy. Tak to nigdzie na forumkach nie ma tak wielkiego zainteresowania tymi grami jak LoLem.

dota jest znacznie bardziej popularna w skandynawi, ameryce czy na wschodniej granicy, ale nie o tym temat, to nie taka mala moba, jedynie community znacznie inne

co do tego co powiedziales o hotsie zgadzam sie

+Gra chodzi płynnie na drewnianym komputerze

+Gra jest prosta

+Blizzard wielka firma, która stworzyła gry legendy (pewność że to nie padnie)

+Ciekawe postacie i innowacyjne rozwiązania

+Piękna grafika

+Klient Battlenet, ktry jest lekki i przyjemny w porównaniu do innych konkurencyjnych firm

+ESL z udziałem tej gry

+Gra jest dopiero od 5 czerwca jako wydana a cieszay się niesamowitą popularnością i nie widać końca.

tak samo jak lol chodzi na sprzecie sprzed 6/7 lat spokojnie

za prosta, nie ma zadnego wyzwania

podchodzi pod fanbojstwo, ale rito badz co badz zarabia jakies ponad 600 mln rocznie, spokojnie, szybko nie padnie

tak samo jak w lidze legend

co kto lubi

jedna z nielicznych zalet

a go4lole to co czy iemy?

no nie wiem, nikt z moich znajomych nie gra, nie widze jakiegos zamieszania wokol tej gry, ludzi graja bo od lizzarda

-Czasami potrafi się przyciąć

-Wiele ludzi jeszcze nie ogarnia o co chodzi na niektórych mapach

-Gra typowo teamowa

-Sam nic nie zdziałasz

-Brak możliwości gry offline z botami by trenować tak jak to jest w docie2

jak sie ma komputer sprzed epoki krzemu łupanego to tak jest

no i?

dlatego nie ma zadnego wyzwania w tej grze, co oznacza ze jest c*****a

czytaj wyzej

?????

+Ładna grafika ale prosta

+Działa na drewnianym komputerze

+Fajne postacie i możliwość ich rozbudowy

+Gra jest dosłownie wszedzie i każdy ją zna

co kto lubi

tru

?????

no na brak ludzi nie można narzekać

-Jedna mapa

podaj mi błędy jak popelnia

jakie wybicie? jakie zyski? chyba się gra dla przyjemności, czyż nie?

nikt nie kaze ci tego kupowac, zreszta w hotsie tez kupujesz

4

nie wiem jak mozna hejcic gre moba za brak trybu w jakiej ta gra nie zostala stworzona

widzę temat op'a do wyżalenia się jaki lol jest c*****y biorąc pod uwagę pozostałe jego niedawne założone tematy

dla mnie hots to genialna gra dzięki której cały rak społeczności ligi poszedł do tegoż crapa, dzięki ci lizzard

lol>hots pod kazdym wzgledem, tylko poco to komus udowadniac czy dzielic sie ta opinia?

­

Opublikowano

nie wiem jak mozna hejcic gre moba za brak trybu w jakiej ta gra nie zostala stworzona

widzę temat op'a do wyżalenia się jaki lol jest c*****y biorąc pod uwagę pozostałe jego niedawne założone tematy

dla mnie hots to genialna gra dzięki której cały rak społeczności ligi poszedł do tegoż crapa, dzięki ci lizzard

lol>hots pod kazdym wzgledem, tylko poco to komus udowadniac czy dzielic sie ta opinia?

Nikt nic nie hejtuje a na pewno nie ja :)

Zresztą napisałem w swoim temacie na dole zacytuje :)

Pisane to było raczej stroniczo  :) pzyznaje bo z lola przeszedłem na Hotsa to byłą miłość od pierwszego wejrzenia!

Ale gram i w lola i w hotsa ale na 10 gier hotsa to 1 gra w lola ;) co będzie dalej tego nie wie nikt ;)

Ale dziękuję za rozwinięte posty i wasze zdanie.

Opublikowano
Ale polaczki a raczej raczki z lola i tak beda bronic swojego gowna xppp

Gdybym wpompował w gre dwa lata i troche kasy w skiny runy itd,,, najcenniejszy czas... też by mi było ciężko przejśc do innej gry zostawiajac dobytek to normalne, chyba że ktośsra pieniedzmi :) to ładuje tu i tu i może wybrzydzać, z jednej strony lol jest dobry ale na tym etapie ciężki do ogarnięcia nowemu graczowi, niestety ale trzeba znać każdego bohatera by wiedzieć czego się po nim spodziewać. W hotsie jest troszeczke łątwiej bo masz ich mniej a co najciekawsze inaczej buduje się postać podczas meczu.

Ja grając w lola też było ciężko bo poświęciłem czas i pieniądzę, ale uważam że hots jest dla mnie, zakochałem się po prostu i tak pewnie zostanie, no i przekonuje mnie blizzard, jaki by nie był ale ich gry to legenda!

Opublikowano

@garguleczek

League Of Legends

-Riot, firma popełniająca błędy i boje się że upadnie // Błędy? Nie wierzę, że firma która zarabia takie pieniądze popełnia jakieś rażące błędy, poza tym skąd wiesz jak oni zarządzają swoją firmą?

-Ciężko się wybić i mieć z tego zyski // Bo gra się dla przyjemności, dopiero później jeśli już jesteś dobry możesz grać o pieniądze, w ogóle nie rozumiem czemu ludzie są tak chciwi i chcą każdą część swojego życia monetyzować, są rzeczy w których danym osobą nie było dane zarabiać, nie każdy może być dobry we wszystkim, ba nie ma takiej osoby.

-Pompowanie kasy na bohaterów co nic nie dają //Bohaterowie nic nie dają? Gramy w to samą grę?

-Jedna mapa // Jak wyżej gramy w to samą grę?

-Gra tylko onliine nie ma możliwości treningu z botami Czy ty jesteś pewien, że piszesz o League of Legends?

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Jak dla mnie Heroes of the Storm jest o wiele lepsze. Ładna grafika, zróżnicowane mapy, ciekawi bohaterowie, ale z reguły sojusznicy nic nie robią i przegrywasz. 

LoL niby ma już nowy wygląd mapy, ale połowa bohaterów wygląda jak karton, a animacje robione chyba 15 lat temu. Większość bohaterów nie robi absolutnie nic, chyba tylko Zeda pamiętam jak wszystko masakrował. No i runy sprawiają, że jak ktoś ma już wszystkie to robi nieco więcej niż inni, a to jednak daje przewagę. A o community nawet nie wspomnę.

Opublikowano

Grałem w obydwie, LoL według mnie więcej wymaga od jednego gracza przez co jest ciekawszy. Z kolei HoTS jest bardziej efektowny i szybciej idzie akcja do przodu ale czasami zbyt szybko. Dodam też, że w Hots'ie jest mniej "niegrzecznych" graczy.

normalkino.png

Opublikowano

Nie znam 2 gry ale daje na nią głos bo tego piepszonego lola społeczność zepsuła. (choć ja bym nie nazwał tego społecznością.

Opublikowano

W ogóle beka z ludzi, którzy bronią lola pisząc, że jest w nim więcej niż 1 mapa xD Jeszcze nie zapomnijcie tej treningowej policzyć, to może nawet wyjdzie więcej niż w hotsie xD

No i miliard postaci, h*j że 90% na q ma albo dodatek do aa, albo jakiś prosty skillshot. Zróżnicowanie xD

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Obydwie gry są mierne, sam grałem w LoL'a ale 2012 rok gdy lol był najlepszą grą, teraz tylko CS rządzi. Jedynie co w HOTS jest fajne to brak wyzwisk ze strony graczy

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Niezbyt obiektywne argumenty w pierwszym. Popularność HOTS to kropla w morzu przy LoLu, a to z czegoś wynika.

Opublikowano

Każdy narzeka że społeczność lola jest zepsuta. Ponieważ lol jest popularny ale zauważcie jedno...

Hots przebija lola bo jest prosty, widząc hotsa obok lola wielu rezygnuje na koszt łatwizny jaki jest w hots co za tym idzie masa ludzi leniwych i dzieci...

Jeśli lol jest zepsuty a hots jeszcze nie, to w zepsuciu społeczności hots przebije lola kilkakrotnie wlasnie dlatego ze w hots wszystko jest szybko, procz farmienia golda :)

w lolu na range sie pracuje, w hots z tego co widzę ją się ma wystarczy wygrane i szczecie nie wiedza :)

Opublikowano

Zagrałam 2-3 razy w Hotsa i nie przypadł mi do gustu, może to przez przyzwyczajenie do LOLa i ciężko jakiemukolwiek MOBA go przebić, no ale cóż, tak bywa (to tylko moje zdanie). Wolę LOLa i przy nim zostanę, jest po prostu dla mnie ciekawszy. Plusem na pewno jest to, że w LOLu kupuję się itemy, czego mi strasznie brakowało w Hotsie (chyba, że coś zmienili, nie śledzę tej gry). Ale jeżeli LOL upadłby i miałabym wybrać któregoś z obecnych MOBA, to pewno byłaby to Dota 2 lub Hots.

Opublikowano

Nie ma poważnej konkurencji ?

Co z DOTĄ ?

xaxaxaxaaxxa putin vodka blyat idi na mid pizdiec blyat

jak wszyscy pójdą do mc, csgo i doty, to lol będzie normalny

Opublikowano

Dota jest bo to valve na siłe, po za tym dota ma najwieksze pule... więc jest, raz na rok kompedium i wielka impreza, czyli jeden weekend, gora tydzien najpopularniejsza dota gdzie caly rok lol jest najpopularniejszy.

cs go to nie moba :) po za tym skiny, to juz nie jest cs tylko przechwalanki kto za ile euro ma skina zreszta to inna gra, mc ma microkasa wiec to juz nie wroci do lask...

Opublikowano

Zdecydowanie HotS, różnorodne mapy, znacznie lepsza grafika, brak przedmiotów do kupna w grze (właśnie to mnie odtrąciło od lola), jeden lvl dla całej drużyny, szybsza rozgrywka. 

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...