Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor czy karta graficzna?

PolishDesigner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar za kiedys ( 6 miesiecy moze ) kupic karte graficzna za 2k tylko mam pytanie, czy procesor pentium 4 dual core utrzyma karte graficzna GTX 980?

Czy lepiej kupic pierw uzywany procesor intel core i5 ( albo i7 kupuje )

@Edit jeszcze przypomne, ze bede nagrywal z gier jak gta V, cs:go itp, niestety nie moge teraz bo samo gta v bez nagrywania zacina sie ( cs:go nie ) chyba ze zaczne cs'a nagrywac.

Pozdrawiam, i proszę nie pisać że po co ci taka karta ( za jakis czas zaczne nagrywac gry wiec wiecie, potrzebuje dobrej wydajnosci :)

76561198230710648.png

Opublikowano

Podaj całego swojego kompa.

Procesor: Pentium ® Dual-Core CPU

Karta Graficzna: Nvidia GeForce 9800 GT

Typ systemu: 64 bitowy

Zainstalowana pamięć ram: 4GB

Mam nadzieję, że wszystko podałem.

76561198230710648.png

Uczeń
Opublikowano

ani procek ani karta
kup nowy komputer poprostu (wstaw tu cała specyfikacje kompa to moze zostanie dysk, ramy(jezeli ddr3), napęd i obudowa)

Opublikowano

Gdzie moge te 2 rzeczy sprawdzic? (mam nadzieje ze nie bede musial otwierac komputera od srodka )

Będziesz musiał.

Zamiast wydawać tyle na karte kup coś pomiędzy a dołóż do innych podzespołów  :)

790331421158480286162.png

i5 2500k 

msi z77a gd 55

Ballistix x2 4gb

r9 270x 4gb

Thermaltake 530w

gladius m25

seagate 1tb

Opublikowano

Będziesz musiał.

Zamiast wydawać tyle na karte kup coś pomiędzy a dołóż do innych podzespołów   :)

Jesli o komputer, wolalbym mieć ten niż nowy, poniewaz jak kupie kompa za 2k to bede mial jakies 600fps a co do twojego pytania: chodzilo ci zeby kupic np procesor i jakas karte tansza?

76561198230710648.png

Opublikowano

Nic z twojego komputera się nie nada, jak zasilacz dobry (w co wątpię) i dysk na SATA to mozesz zostawic.

Mialem dobry komputer, 600-800 fps dopuki mi nie spalila sie karta i procesor, niestety. wiec tylko to chce wymienic bo tak komputer byl dobry w gta v itp

@Edit komp 4 lata za 2500

76561198230710648.png

Opublikowano

Ale ten procesor nie da rady z gtav. Pewnie jeszcze stara podstawka(775) i do tego dwurdzeniowy procek. Na dwóch rdzeniach gra w GTAV będzie niekomfortowa.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ale ten procesor nie da rady z gtav. Pewnie jeszcze stara podstawka(775) i do tego dwurdzeniowy procek. Na dwóch rdzeniach gra w GTAV będzie niekomfortowa.

Czytasz uwaznie? Przeciez chodzi mi o wymiane na nowszy procesor i karte graficzna.

76561198230710648.png

Opublikowano

Czytasz uwaznie? Przeciez chodzi mi o wymiane na nowszy procesor i karte graficzna.

Czytam uważnie i nic takiego nie napisałeś. Interesują cię używane części, czy wszystko ma być nowe?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Czytam uważnie i nic takiego nie napisałeś. Interesują cię używane części, czy wszystko ma być nowe?

Napisalem " potrzebuje nowy procesor i karte graficzna " co do procesora to uzywany, intel core i5, albo i7 mysle :) a pozniej pomysle nad kupnem gtx 980 ale to za jakis czas az nazbieram

@edit, chodzi mi czy kupowac procesor czy zbierac na karte graficzna poniewaz nie znam sie na komputerach, to slyszalem ze jak masz za mocna karte graficzna to moze sie cos spalic.

76561198230710648.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...