Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głuche telefony ....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam , opisze mój problem :

2 dni temu ktoś okolo godziny 9 rano puscił jednego sygnała na telefon domowy i zanim wstałem z łóżka telefon już nie dzwonił. Nastepnego dnia to samo sie powtórzyło, poranne godziny i znów jeden sygnał .. Dzisaj godzina przed 10 rano znów dzwoni telefon tym razem cały czas dzwonił wiec poszedłem odebrac , podniosłem słuchawke 3 sekundy ( ja halo halo |) nikt sie nie oddzywa i sie rozłącza . Nie wiem co jest grane . Pózniej robie sobie śniadanie i telefon znów dzwoni i to samo . ( na gorze nie wyswieta mi numerów a na dole juz wyświetla ) i patrze na dole na te numery i kazdy inny ale oba zaczynają się na 612- . Znalazłem taką stronke kto-dzwoni.pl i wpisałem jeden z tych numerów co do mnie dzwonił : oto jeden z komentarzy :

"Od paru dni dzwonili i rozłączali się. Przed chwilą odebrałam odezwała się Pani, że jest z jakiejś fundacji i proszą o JEDNORAZOWE wpłaty na Erika chorego na porażenie mózgowe. Oszuści"

Pózniej siedzę i znów telefon , to odbieram : i cisza i sie rozłącza . Sytuacja powtórzyła sie przed chwilą jednak tym razem nie odebrałem tylko czekałem aż przestanie dzwonić ...

Może ktoś coś poradzić w takiej sytuacji ? Co mozna z tym zrobić ? Cały czas dzwonią z innego telefonu a jak chce oddzwonić ( z zastrzezonego z komórki ) to niedostępny ...

PIsałem do kilku znajomych i oni dzisiaj tez mieli ale tylko jeden głuchy telefon a ja już ich miałem 4-5 od 10 rano

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta

23456939693699267647.jpg

A tak na poważnie to jacyś gówniarze bawią się ? 

Opublikowano

ale ktory normalny " gówniarz: kupuje tyle kart sim ? ? na tej stronie to ludzie piszą ze to naciągacze , jeden numer był juz wyszukiwany 16 tysiecy razy .. Dzisiaj on do mnie dzwonił -.-

Opublikowano

Po prostu zignoruj to, według mnie nie ma się czym przejmować. Nie odbieraj telefonów od "dziwnych" numerów.

Ewentualnie zadzwoń do operatora sieci i tam dowiedz się czy można coś z tym zrobić.

Opublikowano

Co poradzić ? można rozważać kilka propozycji jedna to taka że usuwasz telefon ze swojego życia i wtedy nikt ci nie bedzie dzwonił, druga to taka że usuniesz telefon tej drugiej osoby , jest jeszcze trzecia opcja że znajdziesz hakera i on namierzy ten telefon który do ciebie dzwoni i wtedy się nim zajmiesz psychicznie ..

Pozdrawiam

Mahometa 

Opublikowano

@SabaPL nie mam smartfona gdyż mam TELEFON DOMOWY ktory wisi na ścianie :D . A z zablokowanie numeru nic nie da gdyż dzwonią za kazdym razem z innego ...

@CusT cięzko jest to zignorować jak co godzine, pół dzwoni do ciebie telefon i nikt sie nieoddzywa.... 

W sumie odkąd nieodebrałem ostatniego polączenia juz nie dzwonią :D oby tak dalej

Opublikowano

Diskienss, w 23 Lip 2015 - 18:41, powiedział:snapback.png

@SabaPL nie mam smartfona gdyż mam TELEFON DOMOWY ktory wisi na ścianie :D . A z zablokowanie numeru nic nie da gdyż dzwonią za kazdym razem z innego ...

@CusT cięzko jest to zignorować jak co godzine, pół dzwoni do ciebie telefon i nikt sie nieoddzywa.... 

W sumie odkąd nieodebrałem ostatniego polączenia juz nie dzwonią :D oby tak dalej

Może to Ci pomoże kolego http://wolnemedia.ne...chodza-w-zycie/przeanalizuj ten artykuł i daj znać czy Ci pomogłem.

Opublikowano

Chodzi o to że oni puszczają takie sygnały abyś do nich oddzwonił oczywiście za grube pieniądze bo połączenie na taki dany numer sporo kosztuje.. takie nabijanie pieniędzy, kiedyś o tym czytałem także nie oddzwaniaj na puste telefony :)­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Chodzi o to że oni puszczają takie sygnały abyś do nich oddzwonił oczywiście za grube pieniądze bo połączenie na taki dany numer sporo kosztuje.. takie nabijanie pieniędzy, kiedyś o tym czytałem także nie oddzwaniaj na puste telefony :)­

Ale jak do mnie tacy naciagacze dzwonili to się zdarzało raz na 2 -3 dni a z historii pana Diskienssa wynika, że oni go nękają, no chyba że ta opowieść jest trochę naciągana bo troche wątpię, żeby byli tacy upierdliwi. W kazdym razie starałem sie pomóc.

@Edit moze to sa boty

Opublikowano

Ale jak do mnie tacy naciagacze dzwonili to się zdarzało raz na 2 -3 dni a z historii pana Diskienssa wynika, że oni go nękają, no chyba że ta opowieść jest trochę naciągana bo troche wątpię, żeby byli tacy upierdliwi. W kazdym razie starałem sie pomóc.

@Edit moze to sa boty

Czytałem taki artykuł więc postanowiłem się podzielić tą informacją, aczkolwiek nie wiem bo nie jestem tym co wydzwania :P

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Czytałem taki artykuł więc postanowiłem się podzielić tą informacją, aczkolwiek nie wiem bo nie jestem tym co wydzwania :P

­

Broń Boże nie mówię, że nie masz racji, wręcz przeciwnie wnosisz coś do tematu, ale mi chodziło o częstotliwość i połączeń. Fajny Avatar sam robiłeś, korzystałeś z generatora ,czy ktoś ci robił, bo jest zacny

Opublikowano

Broń Boże nie mówię, że nie masz racji, wręcz przeciwnie wnosisz coś do tematu, ale mi chodziło o częstotliwość i połączeń. Fajny Avatar sam robiłeś, korzystałeś z generatora ,czy ktoś ci robił, bo jest zacny

Kolega z MPC mi zrobił ^_^  Niestety nie został doceniony bo na dzień dzisiejszy ma stałą blokadę, ale wracając do tematu to może kolega wyrządził komuś krzywdę i ktoś próbuje go postraszyć ? :O

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Może warto to zignorować i po prostu nie odbierać. Poczekaj i zobacz, może po kilku dniach się temu "komuś" znudzi i przestanie wydzwaniać.

Opublikowano

nieiwem czy zgłoszenie da coś gdyż po rozłączeniu sie numer staje się nieaktywny ...

Nie jestem pierwszą osobą nekania ich -.- 

Jeżeli ktoś chce moze sprawdzić numer 612227381   na stronce  http://kto-dzwonil.pl/index.php

poczytajcie co ludzie piszą ...

Opublikowano

Jeśli po jakimś tygodni telefony nie ustaną, najlepiej będzie skontaktować się z operatorem, a w ostateczności pójść na policję. Innych rozwiązań nie ma. A przynajmniej ja ich nie widzę.

Możesz też zrezygnować z telefonu stacjonarnego. Kto ich jeszcze używa w tych czasach? o.O

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Też do mnie dzwoni ostatnio cały czas jakiś numer 517 czy jakoś tak i to jest "Loteria..." i jak odebrałem raz to 10 zł mi skosiło ;x.... Jeżeli dalej tak będzie to idę do operatora to zgłosić ;). Tobie też tak radzę.

Opublikowano

Zadzwoń do operatora lub skontaktuj się z kimś kto namierzy numer(To 2 działa bo sprawdzałem)

Opublikowano

Jeśli po jakimś tygodni telefony nie ustaną, najlepiej będzie skontaktować się z operatorem, a w ostateczności pójść na policję. Innych rozwiązań nie ma. A przynajmniej ja ich nie widzę.

Możesz też zrezygnować z telefonu stacjonarnego. Kto ich jeszcze używa w tych czasach? o.O

Z domowego nie zrezugnuje gdyż internet mam poprzez telefon stacjonarny , a mieszkam w wiosce i tutaj wszyscy mają telefony stacjonarne :D Czasem jest kiepsko z zasięgiem ..

@Wampir7858 co do namierzenia telefonu to czytałem że 61- jest to kierunkowy na Poznań ...

Dzisiaj dzwonili jak narazie tylko raz, ale nie odebrałem :D

Opublikowano

w jednym z moich komentarzy jest podany numer.  Dzwonione było chyba 6 razy i za kazdym razem jest inny numer

Opublikowano

no ja mysle ze tego co wydzwania to trzeba zapierdolic

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...