Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak dziala tower agrro?

IdleSolution

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gralem w lola i przenioslem sie na dote, juz troche ogarnalem ale za nic nie moge ogarnac tego jakie tower ma priorytety. Bije sobie towera z creepami a ten nagle przenosi agrro na mnie, ktos mi to wytlumaczy?

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

1) biegniesz razem z creepami na towera (nie ma po przeciwnej stronie creepów) to poczekaj aż one zaatakują (nie podchodź) i wtedy możesz Ty bić.

2) biegniesz razem z creepami na towera (po przeciwnej stronie jest wrogi bohater) to creepy przejdą na niego (tower również zacznie atakować creepy) ale jak Ty zaczniesz atakować tower albo creepy to zostaniesz stargetowany

3) biegniesz razem z creepami na towera (po przeciwnej stronie są tylko creepy) to Twoje creepy będą walczyć z wrogimi, wieża ich oznaczy ale jak ty dołączysz się do walki i będziesz najbardziej wysunięty lub najbliżej wieży to wtedy target idzie na Ciebie, w takich sytuacjach klikasz A i zaznaczasz swojego creepa i w wtedy wieża zmienia target na creepy.

Opublikowano

Tower, jesli go nie zaatakujesz jako pierwszy, atakuje najpierw creepy. Pozniej Tower atakuje w kolejnosci kto blizej ten odpada.

Przyklad: Ty, Melee creep i range creep atakujecie towera (Ty masz mniejszy zasieg niz range creep). Kiedy padnie MC, tower atakuje ciebie gdyz stoisz blizej wiezy. Katapulta zawsze jest atakowana jako ostatnia!!! Nawet gdy stoi sama pod wieza a ty podejdziesz to wieza sie przetargetuje na ciebie. Troche spontanicznie napisane ale mam nadzieje ze pomoglem :D 

P.s: Mozesz przetargetowac aggro atakujac swojego creepa

61093c6efb.png

Opublikowano

Aggro wieży w Docie jest o wiele bardziej skomplikowane, niż w LoL-u. Nie jestem w stanie w jeden wieczór opisać jak dokładnie działa, ale mogę chociaż odpowiedzieć na to pytanie:

Bije sobie towera z creepami a ten nagle przenosi agrro na mnie, ktos mi to wytlumaczy?

Jest kilka możliwości:

• Gdy Ty biłeś wieżę, creepy tego nie robiły (np. jeszcze walczyły z przeciwnym creepem). To ważne.
  • Byłeś bliżej wieży niż Twoje creepy. Gdy jest kilku kandydatów z tym samym priorytetem, wieża bije najbliższego.
  • Kliknąłeś prawym przyciskiem przeciwnego bohatera. Nawet jeśli wrócisz do wieży, będzie Ciebie biła dopóki nie wyjdziesz z zasięgu.

Są tricki na unikanie tower aggro. A-click na sojuszniczą jednostke/postać opisany wyżej. Albo równie przydatne klikanie ziemi gdy creep już ginie (to łatwiej wytłumaczyć na video, ale żadnego nie znalazłem).

Co ciekawe, nie możesz atakować przeciwników "z ręki", ale skille możesz rzucać do woli (poza Focus Fire oczywiscie).

Opublikowano

Tower, jesli go nie zaatakujesz jako pierwszy, atakuje najpierw creepy. Pozniej Tower atakuje w kolejnosci kto blizej ten odpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...