Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna za mniej niż 1000 PLN - GTX 770?

czlowiek559

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje najwydajniejszej karty w tym segmencie cenowym. Posiadałem Sapphire Radeon HD6790 ale po 3 latach wyzionął ducha. Myślałem nad GTX 770 na morele są dostępne Pality tylko nie mam pojęcia jakie one są, mógłbym ktoś sie wypowiedzieć? A może polecicie inną również wydajniejszą ? AMD/niVidia żadna różnica liczy sie wydajność i perspektywa na pare lat. Zasilacz mam 600W (ale niestety albo stety bo skoro działa tak długo to mam niezłą sztukę) z czarnej listy marki GEMBRID jak dobrze pamiętam. I tutaj moje kolejne pytanie. PRZYKŁADOWO! Jakbym podpiął tego GTX 770 do tego zasilacza to wytrzyma? A jeśli nie to jakie tego mogą być skutki? Tylko zasilacz do wyrzucenia czy wszystkie podzespoły wraz z nowiutką kartą? No i jaki jest przewidziany przeskok wydajnościowy  względem tego Radka? Czy dostanę wraz z kartą przejściówkę 8pin? mój radek chyba był podpięty 2x po 6 chociaż i tego nie jestem pewny bo jestem zielony w takich rzeczach lecz do 6 małych gniazdeczek jeszcze umiem liczyć więc tak wnioskuje. Zawsze gram na rozdzielczość 1280 x 1024 więc liczę na jeszcze większy wzrost wydajności względem starego Radka. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś na forum kto rozwikła mój problem. Jeśli dotarłeś do końca dzięki za chęci.

Opublikowano

Zasilacz do wyrzucenia, a reszty podzespołów nie znamy bo ich nie podałeś, zrób to i podaj je.

GTX 770 jest nieopłacalny kiedy za tą samą cene jest gtx 960 czy też r9 280x/380 które są wydajniejsze

­

Opublikowano

płyta: MSI H61M-23

procek: i5-2500

RAM: 2x4GB 1333 MHz Hammerram

960 jest wydajniejsza do 770 ? w testach przegrywa za kazdym razem wiec czemu tak sądzisz? 

Opublikowano

płyta: MSI H61M-23

procek: i5-2500

RAM: 2x4GB 1333 MHz Hammerram

960 jest wydajniejsza do 770 ? w testach przegrywa za kazdym razem wiec czemu tak sądzisz? 

Nie wiem gdzie widzisz, że jest wydajniejsza. Ogólnie porównywalne, ale nvidia zabije wydajność sterownikiem 770, a 960 zwiększy, nie ma sensu brać coś tak starego w takiej cenie. 

http://pclab.pl/art63612.html

Karta jest tańsza, raz wydajniejsza raz nie, ale na ogól to to samo za mniej i wiesz, że nvidia dalej będzie wspierała tą kartę w przeciwieństwie do keplerów (gdzie gtx 960 dochodził już prawie 780 w wiedźminie 3 podczas premiery)

­

Opublikowano

@Panty 
Jak ty możesz się sugerować tylko i wyłącznie pclabem?

GTX770 jest odrobinę wydajniejszy, ale czasem ze względu na stery przegrywa z 960. Jednak na twoim miejscu kupiłbym R9 280X(oczywiście nowy zasilacz też)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@czlowiek559

Na pewno nie, bo karta ma referencyjne chłodzenie. Czyli głośnie i karta jest gorąca pod obciążeniem.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Panty 

Jak ty możesz się sugerować tylko i wyłącznie pclabem?

GTX770 jest odrobinę wydajniejszy, ale czasem ze względu na stery przegrywa z 960. Jednak na twoim miejscu kupiłbym R9 280X(oczywiście nowy zasilacz też)

normalnie, co za problem? mam do każdego postu dawać więcej niż 1 test? dałem z pclola bo był w miarę aktualny, na ppc to samo lol, inne zagraniczne też

chyba że masz swoje własne testy i inną tezę (choć twoje słowa potwierdziły to co napisałem, tylko ty nie podałeś żadnego argumentu, testu, etc.) więc nie wiem czemu się czepiasz

a co powiecie na to? http://allegro.pl/sapphire-radeon-r9-290-4gb-ddr5-512bit-ultrahd-i5549559969.htmlużywana to prawda ale przez pare dni i nie żyłowana czy pilowana jak kto woli. i do mojego zestawu jakiś zasilacz? poleci ktoś jakis? żeby wszystko uciągnął 

referenta sobie odpuść

ps to prawda

­

Opublikowano

Mam kolejny problem lub pytanie... Czy moja płyta główna  MSI H61M-23 bedzie w jaki kolwiek sposób ograniczać karte graficzną (zastanawiam sie nad amd r9 280x lub gtx jakimś ale nie mam pojecią jakim... wydaje mi sie za 960 no nie oszukujmy sie 128 bit to mało rozumiem ze osiągi są ogromne w testach ale nie zapominajmy ze  pracuje na i7 i nie wiadomo na jak bardzo podkręconym wiec testy nie bedą sie równać z moim sprzętem co o tym wszystkim sądzicie? ) 

Opublikowano

Mam kolejny problem lub pytanie... Czy moja płyta główna  MSI H61M-23 bedzie w jaki kolwiek sposób ograniczać karte graficzną (zastanawiam sie nad amd r9 280x lub gtx jakimś ale nie mam pojecią jakim... wydaje mi sie za 960 no nie oszukujmy sie 128 bit to mało rozumiem ze osiągi są ogromne w testach ale nie zapominajmy ze  pracuje na i7 i nie wiadomo na jak bardzo podkręconym wiec testy nie bedą sie równać z moim sprzętem co o tym wszystkim sądzicie? ) 

nie bedzie ograniczac

oczywiscie ze testy nie oddaja jaki fps bedzie na twoim configu, tylko ze karty zielonych maja mniejszy narzut na cpu i to im wyniki w testach beda blizsze twojemu niz radeonow

wszyscy narzekaja na ta szyne po czym patrza na wyniki i dalej narzekaja na szyne, nie rozumiem, skoro jest wydajnie to czemu placzecie o szynie skoro robi 384  bitowa szyne radkow

­

Opublikowano

Powiedz mi czy dobrze zrozumiałem... Gtx mimo ze przegrywa w benchmarkach i w grach z r9 280x to na moim configu może być o wiele lepszy niż radeon ponieważ radeon w głównej mierze wykorzystuje procesor a skoro mój jest o wiele słabszy to i wyniki będą o wiele słabsze? Opłaca wgl sie go kupować? nikt mi nie zrobi testów na moim procku ale czy aby na pewno osiągi będą gorsze do 960 ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...