Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping w CS'ie

Michlopa123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem dotyczący pingu chodzi o to, że np w lol'u mam 60 pingu a w cs 1.6 / cs go mam po 300 pingu

Wie ktoś może o co chodzi ? ;v

graphic.png

Opublikowano

Ustawiłeś wszystko na low? też miałem lagi w CSie, pomimo dobrego sprzętu i internetu...

W lolu miałem ok 160 FPS + 40 Pingu, a w Csie lagowało mi....

dopiero po ustawieniu na grafiki na Low przestało lagować....

­Keelah se'lai

Opublikowano

Podstawa to sprawdź swój internet i daj nam rezultat tutaj:

speedtest.net

Sprawdź czy powyłączałeś wszystkie programy poboczne (Skype,GG) etc.

Łącze posiadasz Przewodowe czy Bezprzewodowe (WIFI) ?

Ping występuje podczas grania Matchmaking'ów czy serwerów społecznościowych ?

Ustawiłeś wszystko na low? też miałem lagi w CSie, pomimo dobrego sprzętu i internetu...

W lolu miałem ok 160 FPS + 40 Pingu, a w Csie lagowało mi....

dopiero po ustawieniu na grafiki na Low przestało lagować....

Grafika nie ma nic do internetu ...

Opublikowano

A ja mam znowu tak, że ping normalnie gdy nie gram w CS'a mam 20-40 ms, a gdy gram w countera to mam 60, 70 a nawet czasem 100 pingu. 

Próbowałem już programu Matchmaking Picking Server, wybrałem ten serwer z  drugim najmniejszym pingiem (50 ms na EU East) a miałem jeszcze więcej niż normalnie + było więcej Rosjan niż zwykle ;D 

Najmniejszy Ping miałem na Ruskich serwerach bo 6ms, ale wiecie, to tak jak by pchać się na siłę do piekła.

Opublikowano

Podstawa to sprawdź swój internet i daj nam rezultat tutaj:

speedtest.net

Sprawdź czy powyłączałeś wszystkie programy poboczne (Skype,GG) etc.

Łącze posiadasz Przewodowe czy Bezprzewodowe (WIFI) ?

Ping występuje podczas grania Matchmaking'ów czy serwerów społecznościowych ?

Grafika nie ma nic do internetu ...

Posiadam niestety radiówkę i jestem połączony z laptopem poprzez wifi ;v światłowody podłączą za kilka mies. W cs go na serwerach społeczności mm'ow nawet nie grałem bo nie chcę bana btw w 1,6  jak wejdę na np sr - speedrun i od razu jak wbiję mam 20 pingu ale jak się już ruszę/ skoczę to mnie teleportuje. Co nie zmienia faktu, że w lolu mam te 60 pingu a w cs po 500 ;o i tak mam all powyłączane 

http://www.speedtest.net/my-result/4525804977  

Dodam też, że napotkałem nowy problem i gdy odpale ponad 200 fps na dr w cs 1.6 to jak skocze to tak powoli spadam wracam spadam wracam

graphic.png

Opublikowano

Nie graj na radiowym necie - proste :)

Radiówka nie jest od grania a od przeglądania stron.

Opublikowano

Nie graj na radiowym necie - proste :)

Radiówka nie jest od grania a od przeglądania stron.

Toś mi pomógł wyczaruje sobie innego neta w 2dni? Prosze Cię nie jest to moja wina, że kabla od skrzynki nie chcieli do mnie do domu kopać bo "im się nie opłacało" i jedynym internetem jaki mogłem mieć był i dalej jest internet radiowy. Dopiero niedawno zaczęli kopać u nas światłowody i podłączą je we wrześniu, powiem Ci jeszcze, że wcześniej było w miarę dobrze tylko teraz coś się spierdoliło. 

Wiem, że radiówka jest spierdolona ale to jest trochę dziwne, że w lolu / tf2 mam po 60 pingu a w cs1.6/csgo mam tego pingu po 200/300/400/500...

graphic.png

Opublikowano

Toś mi pomógł wyczaruje sobie innego neta w 2dni? Prosze Cię nie jest to moja wina, że kabla od skrzynki nie chcieli do mnie do domu kopać bo "im się nie opłacało" i jedynym internetem jaki mogłem mieć był i dalej jest internet radiowy. Dopiero niedawno zaczęli kopać u nas światłowody i podłączą je we wrześniu, powiem Ci jeszcze, że wcześniej było w miarę dobrze tylko teraz coś się spierdoliło. 

Znam Twój ból, raz śmiga idealnie, a raz skacze po 1000. Jedynym sposobem na to jest wydzwanianie do dostawcy ;)

Opublikowano

Spróbuj może tego:

mm_dedicated_search_maxping xx

W miejsce xx wpisz max ping jaki chcesz mieć

np.

mm_dedicated_search_maxping 60

Nie wiem jak mi to w jakimś stopniu pomogło bo zamiast 500 mam te 90 czyli tyle ile miałem zawsze, ale ta komenda jest chyba do tego jaki ping mają mieć przeciwnicy lub sojusznicy których szukamy w mm btw nie zmienia to faktu, że w 1.6 dalej mam tyle pingu

Znam Twój ból, raz śmiga idealnie, a raz skacze po 1000. Jedynym sposobem na to jest wydzwanianie do dostawcy ;)

Zadzwoniłem do nich powiedzieli, że przyślą do mnie technika który sprawdzi nadajnik, chyba przyjechał i go naprawił bo było dobrze przez jeden dzień później przyszła burza i po niej znowu się zje*ało i w ogóle internet nie chodził.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...