Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grafiką w Metin2 na Win8

Milesik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko.
Mam mały problem, otóż zainstalowałem Metina2 na lapku i wszystko pięknie ładnie się odpala, nie wyskakują żadne błędy ale gdy już się włączy, podczas wybierania serwerów i logowania obraz tak jakby ''zacina się'' , ''nie odświeża'' - nie mogę fizycznie wybrać serwera, zalogować się ani nic innego. Po chwili wyskakują jakieś plamki pikselowe.

Jeśli chodzi o sprzęt, który mam to wrzucam link:

Posiadam windows 8 64x

Reinstalowałem klienta, pobierałem nowe aktualizacje do karty graficznej, wybierałem opcję ''uruchom z procesorem graficznym NVIDIA o dużej wydajności'', zmieniałem w configu rozdzielczość, CPU na GPU i odwrotnie i nic..

Jeśli ktoś miał taki problem i mógłby coś doradzić to byłbym wdzięczny.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkenjanoishi

tutaj podobno(kilka osob potwierdzilo) ze pomaga tylko aktualizacja windowsa do 10

a czy jest inny sposob to nie wiem bo ja osobiscie nie mam intela 5500

Opublikowano

ale znowu nie każdy poleca aktualizację do 10... gdzieś był temat, że da się na tą kartę ze starszymi sterownikami ale też nikt nie podał niestety o jaki sterownik chodzi....

• 1 rok później...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkenjanoishi

tutaj podobno(kilka osob potwierdzilo) ze pomaga tylko aktualizacja windowsa do 10

a czy jest inny sposob to nie wiem bo ja osobiscie nie mam intela 5500

Zalecana 7/8.1 a ty tu z 10 wyskakujesz? Na 100% nic to nie zmieni, a z pewnością pogorszy sprawę bo będzie się w*****a* bo ten os wnosi ale masę telimetrii oraz ingerencji w pc usera na wszystkich płaszczyznach.

Co do tematu to możesz próbować trybu zgodności, windows update włączone?, bo niektóre gry wymagają kb, może zapora coś blokuje wyłącz antywira + firewall/ dodaj do wyjątków metina. Na razie to tyle.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z grafiką w Metin2 na Win8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...