Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena części od laptopa

mikoradwan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj nazwy tych części, ale z tego co widzę to za ten procesor za pewne dużo nie dostaniesz. Parę złotówek.

Opublikowano

Dosłownie jak śmieci wrzucone na forum i wyceny chce.

Bez problemu sam sobie poszukasz cen na allegro od tego masz wyszukiwarkę. 

Tym  bardziej że nie wiadomo z jakiego to jest laptopa, czasem jedna częśc kosztuje 5 zł w jednym laptopie a w innym 50 zł ! 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

­Jak dla mnie nie ten dział kolego, tutaj pomagamy ze sprzętem, a nie go sprzedawać. Gdybyś podał nazwy części i poprosił, to ok.

Ja to wyceniam (ponieważ nie jestem chamem), tak: chłodzenie po 5-10zł, procesor patrząć na warunki przetrzymywania 10zł (nie wiem jaki model nawet), grafika to samo wiatrak 10zł, bateria 30-40 (jeżeli jak nowa +jeżeli od pasuje do Lenovo Y500 to mogę kupić za 30zł), ram 10-20 zł (zależy od pojemności etc. może więcej), nagrywarka 30, dysk 50-100 zależy jaka pojemność etc.

Ale kolego, na następny raz ładniej, podzespoły zawsze na białej kartce fotografuj, wygląda to schludnie, porządnie, a tutaj wygląda jakbyś wyjął z szuflady i każdy kto się zna i wie, że elektronika łatwo się uszkadza nie kupi tego.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...