Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zostałem oszukany?

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie czytasz tematu w ogóle.

Jeżeli ktoś sprzedaje przedmiot 3 razy taniej, podając się za sporą firmę, która i tak bierze wysoką marżę, a potem bez kontaktu znika ?

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Jeżeli ktoś sprzedaje przedmiot 3 razy taniej, podając się za sporą firmę, która i tak bierze wysoką marżę, a potem bez kontaktu znika ?

­

Nie czytasz totalnie tematu, gdzie on się podał za sporą firmę? Jest to osoba prywatna. :D

Opublikowano

Nie czytasz totalnie tematu, gdzie on się podał za sporą firmę? Jest to osoba prywatna. :D

Błąd autora ? Że nie przelał przez paypal i nikt mu chętnie nie pomoże ?

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Błąd autora ? Że nie przelał przez paypal i nikt mu chętnie nie pomoże ?

­

Nie ma wsparcia od ebaya, ale ma rzeczowy dowód na policję, bo kupił przez tą stronę.

Opublikowano

Nie ma wsparcia od ebaya, ale ma rzeczowy dowód na policję, bo kupił przez tą stronę.

W sumie to jak kupno bez paragonu. Co osobiście uważasz o sprzedaży przedmiotów za dużo niską cenę ?

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

W sumie to jak kupno bez paragonu. Co osobiście uważasz o sprzedaży przedmiotów za dużo niską cenę ?

­

Jednak policja i tak ma obowiązek pomóc w takiej sprawie. Co uważam... Ludzie zaskakują, można się po nich wszystkiego spodziewać.. ;)

Opublikowano

­lol?

W poniedziałek kupiłeś, groziłeś już z policją przed tym jak dostał pieniądze, chcesz iść na policję bo nie wysłał od razu mimo tego że napisał że w czwartek wyśle i na dodatek nie bierzesz pod uwagę że zanim pójdzie się na policję trzeba być w 100% pewnym że zostałeś oszukany kiedy towar w terminie nie dochodzi i jest brak kontaktu z sprzedawcą. Nie wiemy czy zostałeś oszukany czy nie bo jest za wcześnie żeby to stwierdzać a Ty nie powinieneś dodatkowo stresować sprzedawcy i utrudniać mu. 

Opublikowano

Stresować sprzedawcę?! On jak wyśle towar to nie ma się czego bać, to ja powinienem mieć stracha. A to nie było konkretnie straszenie, tylko przypomnienie że oszustwa tego typu są karalne i mogę iść z tym na policję. I nie groziłem że chcę iść tylko że pójdę jeśli mnie oszuka.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Dostałem maila chwilę temu "kasa doszła jutro wysylam". Straszę policją bo warto na wszelki w takich sytuacjach. A ten gościu to nie firma tylko osoba prywatna.

XDD

Z kimś takim to już bym zerwał umowę sprzedaży, dostałbym negatywa, pieniądze oddał i tyle

Ewentualnie coś takiego wysłał http://www.aliexpress.com/item/NEW-GTX-770-Nvidia-GeForce-GTX770-Video-Card-Nvidia-Graphics-Card-2G-DDR5-128bit-Support-DirectX11/32387920018.html

Nie wiem jak się dogadujesz z ludźmi irl. Też ich straszysz policją jak nie chcą się z tobą zgodzić?

­

Opublikowano

Ty chyba nie ogarniasz sytuacji. W którym miejscu on się ze mną nie zgodził? Po prostu powiedziałem logiczną rzecz. Oszustwo = sprawa na policji.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Ty chyba nie ogarniasz sytuacji. W którym miejscu on się ze mną nie zgodził? Po prostu powiedziałem logiczną rzecz. Oszustwo = sprawa na policji.

Tobie chyba te herbata malinowa na głowę siadła.

Opublikowano

A tobie o co chodzi? Może mi powiesz że gdyby cb ktoś oszukał na 1k nie poszedłbyś z tym na policję?

Opublikowano

Czeekaj...

Ty piszesz temat z pytaniem "Czy zostałem oszukany?" mimo, że sprzedawca jasno się wyraził "w czwartek wyślę" ?

Może byś tak poczekał łaskawie do tygodnia, napisał do sprzedawcy (po tym tygodniu) (jakby nie przyszła) czemu nie przyszła, jakby ci nie odpisał

w ciągu 5-7 dni, możesz już coś podejrzewać.

Takie wypociny, kiedy nawet jeszcze przesyłka nie została wysłana (nawet na allegro masz 24h czasu wysyłki, to jeden dzień, czyli w drugim dniu już powinni wysłać (jeżeli to wieczór to 3 dni)) nie mają sensu...

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

A tobie o co chodzi? Może mi powiesz że gdyby cb ktoś oszukał na 1k nie poszedłbyś z tym na policję?

Poszedłbym, ale zacząłeś mu grozić przed finalizacją transakcji XDD

śmiesznie.png

­

Opublikowano

Wczoraj kupiłem grafikę Gigabyte GTX 980 G1 Gaming z gwarancją 35 miechów w komputroniku za 1000 zł. Ci co się trochę znają, wiedzą, że ta grafika w tej cenie to tak jak za darmo. Gościu wystawił grafe na olx. Poprosiłem o wystawienie na allegro - bezpiecznie i pewnie. Powiedział że nie bo im prowizje wisi. Nie ogarniam o co z tym chodzi, ale nie tylko allegro istnieje - poprosiłem o wystawienie na ebay. Wystawił. Kupiłem, ale powiedział że mam nie płacić przez paypal bo tam wysokie prowizje. Poczytałem na necie o prowizjach na ebay i faktycznie, troche to nieopłacalne więc zapłaciłem poza paypal. Potem doczytałem drobnym druczkiem na ebayu że tylko płacąc przez paypal ma się ochronę programu kupujących. Przy okazji nie mam 18 a konto na ebay jest, ale mniejsza... Zanim zapłaciłem powiedziałem że czekam do 2 tygodni a jak paczki nie będzie sprawa ląduje na policji. Powiedział że mam się uspokoić, że grafa nawet w czwartek może być u mnie. W końcu kuriersko - to możliwe. Wpłaciłem kasę na konto i od tego czasu 0 kontaktu, nie odpowiada na maile, na telefonie poczta głosowa... Co o tym myślicie? :/

Kurde, taki dzieciak-debil wyrzuca 1000zł w błoto, a ja muszę na nie zapracować przez tydzień. Ależ ten świat niesprawiedliwy, przynajmniej debil pozostanie debilem.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Ja pier*ole życzliwość wobec drugiego człowieka over 9000. Sam na to pół roku pracowałem, a temat do zamknięcia bo 80% postów naszych kochanych userów to obraza mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...