Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy sen

Gość  Rogosline

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ten temat jest przeznaczony do orienautyki.

• Miejsce dyskusji o wszystkim, co jest związane ze świadomym śnieniem.
  • Miejsce w którym wspólnie rozwiązujemy problemy i obawy związane ze świadomym śnieniem.
  • Rozmowy o sposobach uzyskiwania świadomych snów - teoria i praktyka.
  • Co robić gdy uzyskamy świadomość we śnie... a także sposoby na przedłużanie snu.
  • Opisywać swoje świadome sny i wszelkie inne doświadczenia związane ze Świadomym Śnieniem.

a jeżeli ktoś nie wie co to, to niech dowie sie z poniższej wypowiedzi eksperta

V8SM5RL.png

Ps.Drogo moderacjo, nie usuwajcie tematu bez powodu..

Ps2.Proszę o zamknięcie tego tematu 

http://www.mpcforum.pl/topic/1398115-co-robi%C4%87-w-%C5%9Bwiadomym-%C5%9Bnie/

Zapraszam do dyskusji

Opublikowano

Mimo że jestem katolem, to wstyd mi za nich że uważają tą rzecz za okultystyczną rzecz?.Jestem wierzący ale wiare czerpie z bibli i nauk chrystusa,a nie wymysłów kościoła ( w wieczne męki też nie wierze,bóg nawet szatana tak nie potraktuje tylko unicestwi) sumując ld nie jest grzechem chyba że myślimy ,że jesteśmy lepsi od innych i dysponujemy nad mocą.

Co w tym złego że z niej korzystamy? czy coś tak wspaniałego może być wytworem szatana ? Wątpię.

Ciekawi mnie, w jaki sposób można skontaktować się z jakąkolwiek "istotą wyższą" (jakkolwiek ją zdefiniujemy) przez świadomy sen, skoro to, co widzimy podczas snu, jest tylko i wyłącznie naszą wyobraźnią. Jeśli wyobrażę sobie Jezusa, to nie znaczy, że będę z nim rozmawiał - to z samo z jakimkolwiek szatanem, czy innymi cudami. Sen to tylko wyobraźnia; oczywiście istnieją oszołomy, które twierdzą, że poprzez LD komunikują się z innymi światami, odkrywają dostęp do wiedzy tajemnej. niestety, ludzie lubią stawiać siebie w centrum zainteresowania i to, co sobie wymyślą, często nawet podświadomie traktują jako prawdę (jeszcze gorzej, kiedy uważają ją za "prawdę objawioną"). Wystarczy zachować zdrowy rozsądek, ze wszystkim, co człowiek robi w swoim życiu - LD nie jest tu wyjątkiem.

Nowe mity i przesądy o tego typu zjawiskach były, są i będą nadal tworzone.

Opublikowano

Pewnej nocy przyśnił mi się fantastyczny świat, to byś świadomy sen, wiedziałem co się dzieje, ogarniałem, zwiedzałem bo naprawdę był piękny. Spotkałem grupę jakichś ludzi, była tam pewna kobieta. Od czasu gdy mi rzekła te słowa czasem marzę żeby tam powrócić i się wypytać o więcej :)

Brzmiało to mniej więcej tak:

-O jesteś! Nie masz wiele czasu więc przekażę ci ważną wiadomość, tak naprawdę świat który wydaje ci się realny to sen, a to tutaj, wszystko co nas właśnie otacza to prawdziwa rzeczywistość.

I to tyle, krótko ale ciekawie. Świat ten był niesamowity i tajemniczy, może to prawda i kiedyś się obudzę? :) 

Opublikowano

@Rogosline 

oczywiście istnieją oszołomy, które twierdzą, że poprzez LD komunikują się z innymi światami

Tu raczej chodzi o oobe.

LD miałem 2 razy za dzieciaka. Może ktoś podsunie mi jakiś łatwy sposób ? 

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

Mimo że jestem katolem, to wstyd mi za nich że uważają tą rzecz za okultystyczną rzecz?.Jestem wierzący ale wiare czerpie z bibli i nauk chrystusa,a nie wymysłów kościoła ( w wieczne męki też nie wierze,bóg nawet szatana tak nie potraktuje tylko unicestwi) sumując ld nie jest grzechem chyba że myślimy ,że jesteśmy lepsi od innych i dysponujemy nad mocą.

Co w tym złego że z niej korzystamy? czy coś tak wspaniałego może być wytworem szatana ? Wątpię.

Ciekawi mnie, w jaki sposób można skontaktować się z jakąkolwiek "istotą wyższą" (jakkolwiek ją zdefiniujemy) przez świadomy sen, skoro to, co widzimy podczas snu, jest tylko i wyłącznie naszą wyobraźnią. Jeśli wyobrażę sobie Jezusa, to nie znaczy, że będę z nim rozmawiał - to z samo z jakimkolwiek szatanem, czy innymi cudami. Sen to tylko wyobraźnia; oczywiście istnieją oszołomy, które twierdzą, że poprzez LD komunikują się z innymi światami, odkrywają dostęp do wiedzy tajemnej. niestety, ludzie lubią stawiać siebie w centrum zainteresowania i to, co sobie wymyślą, często nawet podświadomie traktują jako prawdę (jeszcze gorzej, kiedy uważają ją za "prawdę objawioną"). Wystarczy zachować zdrowy rozsądek, ze wszystkim, co człowiek robi w swoim życiu - LD nie jest tu wyjątkiem.

Nowe mity i przesądy o tego typu zjawiskach były, są i będą nadal tworzone.

skoro jestes katolem to co sadzisz o janie pawle drugim i czy lubisz kremufki

Opublikowano

Pewnej nocy przyśnił mi się fantastyczny świat, to byś świadomy sen, wiedziałem co się dzieje, ogarniałem, zwiedzałem bo naprawdę był piękny. Spotkałem grupę jakichś ludzi, była tam pewna kobieta. Od czasu gdy mi rzekła te słowa czasem marzę żeby tam powrócić i się wypytać o więcej  :)

Brzmiało to mniej więcej tak:

-O jesteś! Nie masz wiele czasu więc przekażę ci ważną wiadomość, tak naprawdę świat który wydaje ci się realny to sen, a to tutaj, wszystko co nas właśnie otacza to prawdziwa rzeczywistość.

I to tyle, krótko ale ciekawie. Świat ten był niesamowity i tajemniczy, może to prawda i kiedyś się obudzę?  :)

Duża szansa że to twój opiekun astralny. Nieraz było mi dane słyszeć że opiekuni astralni mają wiele wiedzy do przekazania, pochodzę do tego z głową jednak coś w tym jest..Następnym razem jak będziesz miał ld może ci ona posłużyć jako "senny przypominacz".

fhIVH8m.png

Senny przewodnik odnośnie do mnie jest strasznie inteligenty, często gdy uda mi się z nim porozmawiać wydaje sie bardziej elokwentniejszy ode mnie xD także coś w tym jest..

@Rogosline 

oczywiście istnieją oszołomy, które twierdzą, że poprzez LD komunikują się z innymi światami

Tu raczej chodzi o oobe.

LD miałem 2 razy za dzieciaka. Może ktoś podsunie mi jakiś łatwy sposób ? 

Tylko wojciech wzmiankował również o oobe.

"Łatwe" czyli sposoby w których nic takiego wymagającego nie robisz, bo przynoszących skutków od razu po użyciu nie ma, poza tym u każdego wygląda to inaczej.

Spróbuj na początku inkubacji snów, jak nie zadziała to mild, albo trudniejsze wild ale skuteczniejszy za to. Jest wiele sposobów, ja ld zazwyczaj osiągam w nocy albo nad ranem.

skoro jestes katolem to co sadzisz o janie pawle drugim i czy lubisz kremufki

Wyjdź gimboateisto xD

Opublikowano

co ty pierdolisz? świadomy sen to świadomy sen po prostu o czym pomyslisz to sie stanie, zaraz wyjdzie ze z bratem moge robic duo w swiadomym snie lol

graphic.png

Opublikowano

na mnie to nie działa. Robiłem tr we śnie już z kilkadziesiąt razy i ani razu nie uzyskałem świadomości..

linki w górę

Opublikowano

co ty pierdolisz? świadomy sen to świadomy sen po prostu o czym pomyslisz to sie stanie, zaraz wyjdzie ze z bratem moge robic duo w swiadomym snie lol

ironii nie umiesz podłapać?

na mnie to nie działa. Robiłem tr we śnie już z kilkadziesiąt razy i ani razu nie uzyskałem świadomości..

a po h*j tr, na mnie to też nie działało wgl sie za to nie bralem, spróbuj wilda do tego niepotrzebne to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...