Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę zrobić serwera.

Elitek777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, otóż zakupiłem terrarię na steam ale nie mogę zrobić servera ponieważ crashuje się. Klikam Host & Play to pisze cały czas Found Server. Jak próbuję odpalić server z plików gry czyli przez start-server-steam-friends lub start-server-steam-private albo przez start-server lub TerrariaServer server robi się a jak się zrobi to po sekundzie wyskakuje Program Terraria przestał działać i klapa. Mam zainstalowane NET Framework i XNA Framework. Dopiszę tylko że jak pobierałem z internetu terrarię nie kupioną to zerwer robił się bez problemu.

Opublikowano

Zapomniałem dopisać że mam Windows 7 i to co mi poradziłeś nie działa :/ ale dzięki za pomoc. Masz może jeszcze jakiś sposób???

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, otóż zakupiłem terrarię na steam ale nie mogę zrobić servera ponieważ crashuje się. Klikam Host & Play to pisze cały czas Found Server. Jak próbuję odpalić server z plików gry czyli przez start-server-steam-friends lub start-server-steam-private albo przez start-server lub TerrariaServer server robi się a jak się zrobi to po sekundzie wyskakuje Program Terraria przestał działać i klapa. Mam zainstalowane NET Framework i XNA Framework. Dopiszę tylko że jak pobierałem z internetu terrarię nie kupioną to zerwer robił się bez problemu.

Zapomniałem dopisać że mam Windows 7 i to co mi poradziłeś nie działa :/ ale dzięki za pomoc. Masz może jeszcze jakiś sposób???O

A czasem nie majstrowałeś z plikami gry? Jeżeli masz faktycznie kupne,to może być problem od strony steam.Może po prostu przyda się reinstalacja terrari? Lub spróbuj dołączyć do czyjejś gry,bo zgaduję,że jeśli robisz multi to grasz z kimś.  :)  :)  :)

Opublikowano

Nie do końca reinstal chyba pomoże ponieważ pobrałem cracka 1.3.0.6 i zrobiłem serwer na cracku to też nie działał tak samo crash po ukończeniu robienia serwera.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie powinienem pomagać piratowi... ponieważ strasznie chu* jest piracenie gry za 5zł...

ale też zastanawia mnie co siedziało w twojej głowie kiedy chciałeś się na piracie połączyć przez Steam ?...

Steam nie jest głupie do tego stopnia aby nie odróżniać czy masz te gre czy też nie...

Pobierz czysty serwer pod Terrarie albo serwer TShock i postaw na Hamachi albo GR....

innego sposobu nie będziesz miał... kiedy będziesz robić serwer na Hamaku sprawdź czy Zapora sys. win.

go nie blokuje... jeśli to robi odblokuj inaczej nawet sam nie wejdziesz na serwer...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...