Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMD + płyta główna czy intel i5 za 1k

Nagisa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mó PC składa się z następujących podzespołów :

Procesor Intel G3258, socket LGA1150, 64bit, 3.2 GHz, 53W, cache 3MB,    podkręcony do 4,2

Płyta główna MSI H81M-P33, H81, DualDDR3-1600, SATA3, DVI, mATX (H81M-P33) 

Karta graficzna MSI Radeon R9 270, 2GB GDDR5 256 Bit HDMI, 2xDVI, DP (R9 270 GAMING 2G) 

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) 

Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS 120mm FAN (CP-9020096-EU) 

Mam go od około miesiąca wtedy miałem 2tys na komputer. Obecnie znalazłem prace wieć jest kasiora i teraz pytanie dla was . 

Lepiej bedzie mi do zestawu obecnego dokupić I5 za 1000zł czy lepiej  zainwestować w np Płyte główną + procesor od AMD do 1200zł max ? 

I pyt następne co lepiej bedzie sie sprawiało z moją karta graf ? 

Proszę o odpowiedzi fachowców !!! bo nie mam zamiaru zainwestować w coś co okażę się totalnym G......  Wiec jak jestes psełdo znawcą to prosze o nie udzielanie się DZIĘKUJĘ 

Opublikowano

Oczywiście, że lepiej zainwestować w i5, zakup AMD jest nie opłacalny. i5 4670K będzie najbardziej opcjonalnym zakupem (oczywiście jeżeli będziesz robił oc, wnioskując po twoim starym cepie raczej będziesz). Twoja karta (AMD radeon) może wydać się śmieszne, ale bardziej będzie wydajna z procesorem od intela niż od amd.

Opublikowano

Oczywiście, że lepiej zainwestować w i5, zakup AMD jest nie opłacalny. i5 4670K będzie najbardziej opcjonalnym zakupem (oczywiście jeżeli będziesz robił oc, wnioskując po twoim starym cepie raczej będziesz). Twoja karta (AMD radeon) może wydać się śmieszne, ale bardziej będzie wydajna z procesorem od intela niż od amd.

>4670k

>h81

>proszę o odpowiedzi fachowców

wyjdź XDDDDDDDDDD

Bierz i5 na jaką Cię stać i tyle. 

­

Opublikowano

>4670k

>h81

>proszę o odpowiedzi fachowców

wyjdź XDDDDDDDDDD

Bierz i5 na jaką Cię stać i tyle.

Płytę zawsze można wymienić, albo po prostu nie robić oc. Wyjść to ty mógłbyś w końcu z tej gimbazy, a nie cały czas w niej kiblujesz, mały smarku :) Idź lepiej sobie kup zasilacz najlepiej 200W, bo po co więcej. Albo idź oglądaj bajki typu "My Little Pony"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...