Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tera NA oraz EU - różnica?

V3LL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowy w tej grze - chce wraz z żoną zacząć w nią porywać ale mam kilka pytań... ponieważ w wersji EU wydanej przez gameforge są problemy ze ściągnięciem postanowiliśmy zassać wersję NA enmasse. Mógłby ktoś mi powiedzieć jak wielka jest różnica pomiędzy tymi dwoma serwerami ( chodzi o pingi, płatności , update oraz samą grywalność ) .

Osoby, które podejdą z sercem do tematu nagrodzę łapkami

Pozwolę sobie zadać proste pytanie - nie zważając na poziom trudności grania daną postacią szukam czegoś dla siebie co ma najwiekszy dps obecnie w grze. Więc jaka polecicie mi postać?

True love survives all

Opublikowano

Na gameforge nie ma problemow z pobieraniem, wystarczy w opcjach launchera wylaczyc opcje p2p i sciaga normalnym tempem :D
NA od EU różni się przede wszystkim tym, że jest tam więcej eventów i ogólnie wydaje się że serwery są lepiej zadbane.

Jeżeli szukasz postaci typowo dps to polecam Ci Berserk'a lub Sorcerera. 

Opublikowano

Na gameforge nie ma problemow z pobieraniem, wystarczy w opcjach launchera wylaczyc opcje p2p i sciaga normalnym tempem :D

NA od EU różni się przede wszystkim tym, że jest tam więcej eventów i ogólnie wydaje się że serwery są lepiej zadbane.

Jeżeli szukasz postaci typowo dps to polecam Ci Berserk'a lub Sorcerera. 

Sorcer jednak nie jest w moich klimatach :/ Co do Berserk'a to będę musiał o nim poczytać, wiesz może jak się sprawuje ten gunner? Ma większy dps niż sorc i bersk czy jednak nie? 

Mam również pytanie, jak wyglądają płatności w tej grze ?( wiem, że można wstąpić do klubu Tery ) dają one coś?

True love survives all

Opublikowano

Gunner ma sporo skilli, dosyć dobry dmg no i walczy na dystans, ale żeby nim grać musisz wybrać postać żeńską. Ja osobiście gram warriorem i postac bardzo mi przypadła do gustu :D.

Co do płatności to jezeli wybierzesz serwer NA to dostajesz kod na 3dni statusu elity. Daje to głównie bonusowe itemki, bonus do xp i golda, mounta i inne duperele.

Warto sobie poprzeglądać jak każda postać wygląda itp na gameplayach, zawsze możesz też przetestować postacie w grze :)

Opublikowano

co do dps, to chyba: berek>gunner>slayer>lucznik...reaper...warek...sorc;

ja wolę wersję NA- więcej ludzi, mniej lagów, dotacje nie wpływają na rozgrywkę;

http://www.mpcforum.pl/topic/1423880-jak-to-jest-z-tym-ping/

Zdecydowałem się na Slayera :) możesz mi pokrótce wytłumaczyć jego plusy i minusy oraz w czym się najlepiej sprawdzi? ( PVP, PVE itd )

True love survives all

Opublikowano

Póki co też najbardziej podoba mi się slayer. To wojownik z dużym dmg i małym armorem za to charakteryzuje się  sporą mobilnością. Jego cięcia do najszybszych nie należą, ale w porównaniu z berserkiem jest szybki ;) no i przeciwnik poczuje każdy cios a nie jakieś łaskotanie, dodam że skille slayera nie są "ładujące się" a to dla mnie spory plus, na przykład berserk ma skille takie, że jak użyjesz natychmiast to będzie on słabszy niż jakbyś przytrzymał 2-3 sek. spell zanim go "wypuścisz". Nie paruje ciosów, używa uników. Ma silne ciosy na jeden target jak i aoe. PvP nie gram [w ogóle mało gram...ehhh wow], ale wiem że daje radę i 1v1 jak i na bg- jeden na jednego nie raz czytałem, że jak powali przeciwnika [a ciężko z powaleniem nie jest] to zazwyczaj jest to nokaut- delikwent nie wstaje aż do śmierci, a na bg umiejętnie wykorzystując swoją mobilność można się długo utrzymać.

Można zauważyć, że porównuję slayera do berka...z prostej przyczyny, wielu twierdzi,że te postacie są do siebie bardzo zbliżone gameplaem- dla mnie różnice są ogromne- berek to czołg z powolnymi ruchami i cięciami, fakt potężny, ale musi podejść. A slayer to szybki killer- doskoczy, walnie potężnie i zanim przeciwnik uderzy-odskoczy czy zrobi unik.

Slayerem uwielbiam konno zebrać ~30mobków do kupy, odczekać ułamek sekundy, unik [wszystkie moby w tym czasie zadają cios] i wtedy robić sieczkę na nich kiedy nie tracę nawet 1 hp- szybki i przyjemny sposób grindowania czy robienia q na tym polegających.

NrwUNCU.png

Opublikowano

Póki co też najbardziej podoba mi się slayer. To wojownik z dużym dmg i małym armorem za to charakteryzuje się  sporą mobilnością. Jego cięcia do najszybszych nie należą, ale w porównaniu z berserkiem jest szybki ;) no i przeciwnik poczuje każdy cios a nie jakieś łaskotanie, dodam że skille slayera nie są "ładujące się" a to dla mnie spory plus, na przykład berserk ma skille takie, że jak użyjesz natychmiast to będzie on słabszy niż jakbyś przytrzymał 2-3 sek. spell zanim go "wypuścisz". Nie paruje ciosów, używa uników. Ma silne ciosy na jeden target jak i aoe. PvP nie gram [w ogóle mało gram...ehhh wow], ale wiem że daje radę i 1v1 jak i na bg- jeden na jednego nie raz czytałem, że jak powali przeciwnika [a ciężko z powaleniem nie jest] to zazwyczaj jest to nokaut- delikwent nie wstaje aż do śmierci, a na bg umiejętnie wykorzystując swoją mobilność można się długo utrzymać.

Można zauważyć, że porównuję slayera do berka...z prostej przyczyny, wielu twierdzi,że te postacie są do siebie bardzo zbliżone gameplaem- dla mnie różnice są ogromne- berek to czołg z powolnymi ruchami i cięciami, fakt potężny, ale musi podejść. A slayer to szybki killer- doskoczy, walnie potężnie i zanim przeciwnik uderzy-odskoczy czy zrobi unik.

Slayerem uwielbiam konno zebrać ~30mobków do kupy, odczekać ułamek sekundy, unik [wszystkie moby w tym czasie zadają cios] i wtedy robić sieczkę na nich kiedy nie tracę nawet 1 hp- szybki i przyjemny sposób grindowania czy robienia q na tym polegających.

O taką odpowiedź mi chodziło :) zachęciłeś mnie do grania tą postacią jeszcze bardziej! Ciesze się, że dobrze wybrałem no i mam nadzieję że dalej będzie mi się przyjemnie grało. Dzięki wielkie!

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...