Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 980 czy GTX 970

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich! Mam wielki dylemat! otóż do wyboru mam dwie karty- gtx 970 100me, lub gtx 980, trochę krucho u mnie z kasą, ale mam okazję dorwać nowego gtx 980 za ok 1900/2000zł (z zagranicy). Czy wg was warto jest dopłacać te 500 zł do gtx 980? Czy 970 powinna starczyć? Boje się o jej pamięć te 3.5 gb w przyszłości może byc problemem, jednak podkręcona 970 dorównuje 980, jednak 980 również się kręci... Waszym zdaniem, lepiej kupić 970, czy dopłacić do 980? Na jak długo wystarczy mi 970 a 980?

Opublikowano

Ja bym inwestował już w GTX 980 500zł kosztem 10% wydajności, zawsze można jeszcze wykręcić i będzie na dużej starczyć. Ale to tylko moje zdanie. No i oczywiście, jeżeli zamierzasz w przyszłości grać w rozdzielczości większej niż 1080p.

Opublikowano

Monitora raczej nie zmienie, pomyślę jeszcze nad tym 980, wszystko zalezy od tego ile w sierpniu zarobie ;), a tak o ile +fps wyciągnę z podkręcenia 980?

EDIT

lapcie plusy! :D chyba wybiorę gtx 970

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...