Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czysczenie karty graficznej

kacperos14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otoz czytalem na pewnych forach ze wierzch karty graficznej moge wyczyscic pedzlem.Bardzo mi by to odpowiadalo z racji ze bede ja jutro wyjmowal a nie chce sie szarpac z klebkami.Slyszalem niby ze nie jest jednak to bezpieczne z jakis tam nie pamietam jakich powodow(cos z skokiem ladunkow chyba)i ze musimy sie posluzyc pedzlem z jakiegos specjalnego wlosia.I w tym moje pytanie czy moge to zrobic BEZPIECZNIE NIE USZKADZAJAC SPRZETU pierwszym lepszym pedzlem czy z jakiegos wlosia i jakiego rodzaju?

Opublikowano

Prowadzę serwis IT od 6 lat i mam ogromne doświadczenie na ten temat i pierwsze słyszę o przenoszeniu jakiegokolwiek impulsu ładunkowego przez włos pędzla to nawet nie ma najmniejszego sensu, włos nie jest w stanie przenieść ładunku żadnego i jestem przekonany że to jakaś nie prawdziwa plotka. Jedyną rzeczą jaka jest w stanie przenieś ładunek to są ręce tz. naelektryzowane więc proponuje dotknąć np: kaloryfera i wtedy działać. Odnośnie samego czyszczenia to wiadomo rozkręcić kartę przeczyścić od kurzu pędzlem, wymienić pastę i termopady, skręcić i gotowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...