Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem

HarryPotter:*xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,

gtx 970, i7-4790, 16 giba ramku, monitor jakis asus, kaj wie jaki model xD 

problem taki:

w wiekszosci gier (90%) jak nie mam włączonego v-synca to po monitorze w poziomie przesuwaja sie takie paski, białe, prawie przeźroczyste, najbardziej widac to w unity i wiedźminie

czym to moze byc spowodowane? monitor musi byc podłaczony przez przejsciówke dvi -> d-sub bo nie mam wejscia dvi xD czy ta karta moze byc po prostu za dobra na ten monitor? max rozdzielczosc 1680x1050, kiedy w ustawieniam monitora (windowsowych) zmieniam odświezanie na 60hz, zastosuj itp., wchodze z powrotem a tam 59hz :v sterowniki do karty przez experienca sciagniete

vga jest po prostu za stare czy cos xD?

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Nie wiem czym to może byś spowodowane ale to chyba prze ten nie wiadomo jaki monitor który ma załączone skalowanie. Do tego typu gier monitory w tej rozdzielczości to najgorsze co można mieć nie dośc że zmniejsza obszar widoczności w grze to jeszcze problem z odświeżaniem  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

I po co kontynuować, wychodzi na to że masz stary monitor dodatkowo o nietypowej rozdzielczości gdzie praktycznie zawsze stosowane jest skalowanie by dopasować obraz 16-9 do 16:10 który jest mniejszy .

Po cholerę przejmujesz się odświeżaniem kiedy to są parametry stałe monitora i ich nie zmienisz bez zmiany sprzętu  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...