Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokowanie portów, aby można było dołączyć tylko przez lobby z mojego proxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak zablokować porty, aby nie można było połączyć się bezpośrednio na serwer po podłączeniu go do swojego bungeecorda, żeby można było połaczyć się z nim tylko po wejściu na moje proxy i przez moje lobby?

4L0M4l0.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@topic

iptables -I INPUT -p tcp --dport NUMER_PORTU -j DROP

Gratuluję znawco i hackerze, wtedy zablokuje możliwość wejścia i bezpośrednio i przez proxy. Tak Ty się znasz, a wszystkich wokół wyzywasz. B)

#topic:

iptables -I INPUT ! -s $IP_BUNGEECORD -p tcp --dport $PORT_KAŻDEGO_SPIĘTEGO_SERWERA -j DROP

To musi działać. Jeśli nie działa, to masz jakiś syf w regułach.

Pamiętaj, żeby zapisać reguły poleceniem:

/etc/init.d/iptables-persistent save

Jeśli tego nie zrobisz, po reboocie reguły magicznie wyparują.

Więcej informacji o zarządzaniu firewallem pod Bungee: https://www.spigotmc.org/wiki/firewall-guide/

Gdybyś jeszcze potrzebował jakiejś pomocy, to pisz PW.

5465845486.png

Opublikowano

Gratuluję znawco i hackerze, wtedy zablokuje możliwość wejścia i bezpośrednio i przez proxy. Tak Ty się znasz, a wszystkich wokół wyzywasz. B)

#topic:

iptables -I INPUT ! -s $IP_BUNGEECORD -p tcp --dport $PORT_KAŻDEGO_SPIĘTEGO_SERWERA -j DROP

To musi działać. Jeśli nie działa, to masz jakiś syf w regułach.

Pamiętaj, żeby zapisać reguły poleceniem:

/etc/init.d/iptables-persistent save

Jeśli tego nie zrobisz, po reboocie reguły magicznie wyparują.

Więcej informacji o zarządzaniu firewallem pod Bungee: https://www.spigotmc.org/wiki/firewall-guide/

Gdybyś jeszcze potrzebował jakiejś pomocy, to pisz PW.

/etc/init.d/iptables-persistent: No such file or directory

Po dodaniu tej reguły nie można się w ogóle połączyć z serwerem.

4L0M4l0.png

Opublikowano

/etc/init.d/iptables-persistent: No such file or directory

Po dodaniu tej reguły nie można się w ogóle połączyć z serwerem.

To coś masz popsute. Ta reguła jest proponowana przez samego SpigotMC i działa w 100% przypadków.

Dodawałeś wcześniej jakieś reguły?

P.S. Żeby użyć komendy do zapisu IPTables musisz mieć zainstalowany pakiet iptables-persistent:

apt-get install iptables-persistent

5465845486.png

Opublikowano

To coś masz popsute. Ta reguła jest proponowana przez samego SpigotMC i działa w 100% przypadków.

Dodawałeś wcześniej jakieś reguły?

P.S. Żeby użyć komendy do zapisu IPTables musisz mieć zainstalowany pakiet iptables-persistent:

apt-get install iptables-persistent

Tak, dodawałem wcześniej kilkanaście reguł.

4L0M4l0.png

Opublikowano

Tak, dodawałem wcześniej kilkanaście reguł.

No to pewnie któraś jest popsuta i przez to nie działa reguła z Bungee.  B)

Flushuj sobie wszystkie reguły (chyba, że któraś jest bardzo ważna) i spróbuj wtedy.

P.S. Na IPTables to za dużo się nie da zrobić w kwestii ochrony np. przed DDoS. Trzeba to filtrować na zewnętrznych urządzeniach, więc dodawanie setek reguł jest bezsensu. Podstawowe reguły + blokada TOR'a i wsio.

5465845486.png

Opublikowano

Jeśli chcesz, żeby to działało to musisz w config.yml przy podawaniu serwera podać ip dedyka:port serwera lub 0.0.0.0 (pewnie masz 127.0.0.1:port)

Opublikowano

Najlepiej zablokuj wszystkie porty oprócz tych od FTP, SSH (20, 21, 22 itd), oraz od serwera bungee (25565). Jeżeli masz pod serwery na innych serwerach dedykowanych -> odblokuj wszystkie porty na tamtych dedykach dla bungee.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Mój serwer Minecraft, IP: FireLand.pl

Tryby: Mega drop i ChestPvP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Opublikowano

No to pewnie któraś jest popsuta i przez to nie działa reguła z Bungee.  B)

Flushuj sobie wszystkie reguły (chyba, że któraś jest bardzo ważna) i spróbuj wtedy.

P.S. Na IPTables to za dużo się nie da zrobić w kwestii ochrony np. przed DDoS. Trzeba to filtrować na zewnętrznych urządzeniach, więc dodawanie setek reguł jest bezsensu. Podstawowe reguły + blokada TOR'a i wsio.

W ten sposób na serwer można połączyć się tylko z mojego proxy, tak?

4L0M4l0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...