Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podział łącza

wakus456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie odnośnie podziału łącza przez kabel. Obecnie router jest podlączony do komputera, a na laptopie korzystam z Wi-Fi. I w tym problem, że na laptopie ciężko coś zrobić bo strasznie muli wszystko. Pisałem już wcześniej podobny temat i ktoś mi napisał, żebym kabel przeprowadził, ale czy to zapewni mi stabilne łącze na PC i laptopie oraz nie będzie lagów, gdy równocześnie będziemy grali na lapku i Pc np. w cs'a??

Proszę o szybką odpowiedź.

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam.

Opublikowano

To zależy od internetu. Raczej będzie się dobrze korzystało z internetu, ale o jednoczesnej grze na dwóch komputerach można zapomnieć.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

Różnica między wifi a kablem jest taka że wifi może mieć raz na jakiś czas zaniki jest to zależne od jakości routera, natomiast mając podłączonego laptopa przez kabel daje Ci 100% stabilność bez braku zaników i maksymalną wydajność internetu. Mulenie laptopa nie muszą być np: od internetu ale od tego że laptop jest po prostu słaby lub zasyfiony typu wirusy, bary itp...

Opublikowano

Widzę wielką różnicę. Na razie jeszcze nie testowałem jak to będzie, gdy na PC i laptopie bedziemy grali w cs'a, ale jak sam gram to w ogóle nie ma skoków pingu.

Wielkie dzięki za pomoc!

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...