Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Propozycje zestawów

vesox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GTX970 kosztuje około 1500zł, czyli 500zł więcej niż R9 280x. Żeby dać tutaj, musiał by brać słabszy procesor, i5-4460 (800zł, zamiast 1050zł, 250zł zaoszczędzone), zmienić płytę główną na coś na H81 (najtańszy chipset, płyta microATX, 170zł, zamiast 390zł, 120zł zaoszczędzone) i zrezygnować z chłodzenia dodatkowe, które i tak nie będzie wymagane, jeżeli nie będzie OC.

Ale nie wiem, czy jest sensu robić, coś takiego. R9 280x spokojnie daje radę w grach. Procesor ten starczy na długo, a za 2-3 lata (zobaczymy jak szybko rozwinie się grafika komputerowa) zmieni grafikę, jeżeli będzie chciał, żeby każda gra mu chodziła na Ultra.

Jak dla mnie lepiej zostawić tak jak jest, zestaw naprawdę jest porządny i podoła każdej grze ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano
Jak dla mnie lepiej zostawić tak jak jest, zestaw naprawdę jest porządny i podoła każdej grze  ;)

Dobrze napisałeś, ale ja wolę pograć w lepsze gierki :D Wiadomo za kilka lat na tej karcie też pogram a na tej GTX970 za kilka lat będzie słabo.

Czyli zestaw który jest w tym temacie stworzony przez CiasteczkoMen jest bardzo dobry.

Nie wiem czemu piszę taką czcionką, nie potrafię jej zmienić. Wracając do tematu : Na koniec miesiąca będę miał całą sumę na ten komputer. ALe do tego czasu może się dużo zmienić na ich stronie. Więc postanowiłem wykupywać części po kolei jedna za drugą, od czego mam zacząć. Obudowa + płyta główna + karta graficzna może być? :D Potem dokupię resztę.  chłodzenia dodatkowe + montaż tych kilku części pierwszych podstawowych to będą mogli to za mnie zmontować, tak że jak dojdzie to tylko do kupie części następne i sam już będę doczepiał :D

Blabla masakra z tym pisaniem :D Piwo piwo i pisanie ciężkie.. ciężko się doczytać przepraszam :C :huh: 

Mam burze mózgów :D i boje się że kupie jakieś gówno. :D

Czy w tym zestawie jest coś do zmiany? :) Proszę o sprawdzenie bo ja na prawdę nie znam się na komputerach :D

EDIT @@@@@@@@

A dupca wszystko zamówiłem całość :D Ktoś kupywał przez przelew? Kiedy im mogę zapłacić bo nie widzę takiego wątku płatności :D

Opublikowano

KOMPUTER JEST W DRODZĘ, NIE PODOBA MI SIĘ ICH SYSTEM WYSYŁANIA :P Przyjeli kase a i tak muszę czekać 7 dni do następnego tygodnia :D

można zamknąć :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...