Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer do CS:GO ! Proszę o pomoc

Maqsza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

A więc na wstępie chciałbym powiedzieć, że nie wiem czy dobry dział ale nie wiedziałem w jakim ten temat dać.

Przejdźmy do sedna sprawy.

Chciałbym kupić nowy komputer ( szczegółowo to procesor, płyte główną, pamięć ram, karte graficzną, zasilacz i może nową obudowe ) w szczególności do grania w CS:GO. Pisze ten temat ponieważ mam zerowe pojęcie na temat części do komputera.

Pozwoliłem sobie skopiować z innej strony taki szablon który mi pomoże wyjaśnić wszystko:

1. Jaki mają Państwo budżet na nowy komputer?
Na te wszystkie części co wymieniłem mogę dać maxymalnie 3200 złotych.

2. Do jakich celów ma być przeznaczony komputer który chcecie zakupić?
W szczególności do gier komputerowych ( CS:GO możliwe GTA 4/5 )

3. Model monitora który obecnie posiadacie lub chcecie kupić? 

Nie chce kupować ale posiadam Samsunga 21 cali ( modelu nie znam ) ale pisze na nim SyncMaster 940MG

4. Co ma być wliczone w cenę:

- Płyta główna

- Pamięć ram

- Karta Graficzna

- Zasilacz

- Możliwe nową obudowe jeśli będzie taka potrzeba albo mi się spodoba bardzo.

5. Czy komputer będzie podkręcany teraz lub w przyszłości?

Nic nie będę podkręcał.

6. Podzespoły które chcecie przełożyć ze starego komputera?(podajecie jak najwięcej danych na ich temat a najlepiej dokładne modele)

- Tylko dysk twardy

I mam ostatnie pytanie, czy w tej kwocie wyciągne w CS:GO 200 fps +?

Z góry bardzo bardzo dziękuję za każdą pomoc. I proszę o bardzo poważne potraktowanie moich pytań.

I jeśli temat nie w tym dziale z góry przepraszam moderatora i prosiłbym o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Za każdą sensowną i żetelną odpowiedź.

Opublikowano

Od komputerów jest specjalny dział, więc odsyłam tam ;) Co do FPS'ów to pójdzie spokojnie w takiej cenie. Ja mam kompa za +/- 2k i chodzi mi w 300 FPS'ach ;)

Opublikowano

Procesor: najlepiej coś od intela, bardzo stabilne i dobre procki. Do gier lepsze niż AMD, ale droższe. Przykład: Intel Core i5-4570 3,2GHz. Cena: ~850zł

GPU: Bardzo polecam Asus GeForce GTX 960. Cena: ~900zł

Płyta główna: Tu trochę więcej szukania, ale do 600zł kupisz baaaaardzo przyzwoitą :D Poszukałbym, ale jestem na wakacjach, kiepsko z internetem.

RAM: Skoro masz tyle kasy, to 16gb bym kupił na twoim miejscu.

Taki komp lajtowo ci starczy, będziesz miał stałe ~400fps w cs:go i zostanie ci jeszcze trochę hajsu ;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Procesor: i5 4460, jak nie chcesz podkrecac to jest najbardziej opłacalny.

Plyta: coś na B85, tak jak wyżej, lepsze płyty to overkill

RAM: 8GB, DDR3, nic specjalnego

Karta: GTX970, aktualnie jedna z najlepszych kart, większość gier na ultra.

Zasilacz: Thermaltake SE 530W

Buda: Zalman R1/Z3

Opublikowano

Procesor: najlepiej coś od intela, bardzo stabilne i dobre procki. Do gier lepsze niż AMD, ale droższe. Przykład: Intel Core i5-4570 3,2GHz. Cena: ~850zł

GPU: Bardzo polecam Asus GeForce GTX 960. Cena: ~900zł

Płyta główna: Tu trochę więcej szukania, ale do 600zł kupisz baaaaardzo przyzwoitą :D Poszukałbym, ale jestem na wakacjach, kiepsko z internetem.

RAM: Skoro masz tyle kasy, to 16gb bym kupił na twoim miejscu.

Taki komp lajtowo ci starczy, będziesz miał stałe ~400fps w cs:go i zostanie ci jeszcze trochę hajsu ;)

na co mu 16gb, skoro moze dolozyc do najtanszej 970 lub r9 290? plyte glowna z97 juz 500zl.

Opublikowano

na co mu 16gb, skoro moze dolozyc do najtanszej 970 lub r9 290? plyte glowna z97 juz 500zl.

Po co mu z97 jak nie będzie podkrecac? B85 wystarczy
Opublikowano

Z 16 może i przesadziłem, ale jeśli chce nie rozbudowywać potem kompa, to lepiej mieć 16 niż 8 czy 4 :D Kompa chce do grania w cs'a i gta5, więc lepsze gpu, cpu i mb mu nie potrzebne. Tak zaoszczędzi więcej hajsu imo.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano
Ja aktualnie używam tego zestawu = CS:GO na najwyższych ustawieniach chodzi ok. 150fps przy nagrywaniu ;) Na najniższych to pewnie ok. 300/350fps.
Procesor AMD FX-6300, socket AM3+, 64bit, 3,5GHz, 95W, cache 14MB, BOX - 419zł
GIGABYTE GEFORCE GTX 750 - 460zł
NITRON SHOGUN PT53BK - 69zł
TOSHIBA 1TB 7200RPM SATA3 - 200zł
ASRock 980DE3/U3S3 AM3+ AMD FX USB3 SATA3 - 215zł
HyperX FURY DDR3 8GB 1600MHz CL10 - 215zł
Whitenergy ATX 2.2 500W 120 mm wersja BOX Black Line - 92zł
TRACER gaming Ghost HQ Avago5050 2400dpi -32zł
Natec Genesis H22 - 65zł
Podkładka - QPAD UC - 100zł
Cały zestaw kosztuje ok.2000zł
Opublikowano

Ale chce tą kase wydaą maxymalnie żeby mieć dobrego kompa do cs'a no i żeby tam gta5 poszła.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

I jeszcze dziękuję wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Taki zestawik pociągnie wszystko. Przełożysz tylko ze swojego starego komputera dysk twardy i wszystko będzie ładnie hulało :)http://www.morele.net/inventory/info/xZEPQl/za 3200zł. i5 4460 przeznaczony do gier spokojnie poradzi sobie we wszystkich tytułach, tak samo gtx 970 od Gigabyte poradzi sobie we wszystkich tytułach w full hd na wysokich/ultra. Tutaj jest link do youtuba gdzie są filmiki z gier takim połączeniem. https://www.youtube.com/results?search_query=i5+4460+%2B+gtx+970 Zapewniam Cie, że zagrasz na tym we wszystko :) I wiele osób napewno potwierdzi moje zdanie. Pozdrawiam :) Mam nadzieje, że jakoś pomogłem. :) Cs go i gta V będzie na tym monstrum przepięknie chodziło :) Spokojnie w cs go 300fps+. Chociaż na Twoim miejscu jeszcze kupił bym jakiś lepszy monitor bo ten jest już bardzo stary ;) Moja propozycja monitora - http://www.morele.net/monitor-asus-vs197de-551286/albo troszke już droższy http://www.morele.net/monitor-benq-gl2023a-556433/ Ale oczywiście na swoim monitorze który aktualnie masz też będzie ładnie hulało :)

Opublikowano

Autor ma dysk, więc wywalamy dysk i kartę dajemy GTX970

Miałem dać ssd, ale pomyślałem że miejsce zawsze spoko, a stary dysk pewnie wolny, więc dałem mu chociaż tego sshd :) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/DMjkTl/

i5, 8gb ramu, SSD, wyciszana obudowa, wydajna grafika

SSD można dokupić w przyszłości więc po co pchać się w r9 290 która zamieni mu obudowę w głośny piekarnik. Ten zestaw jest ok ale proponuje wywalic SSD i zamienić grafikę na GTX970
Opublikowano

@HJRxKING

Głosny piekarnik ? Co ty mówisz.

Ta karta nie jest głośna, a w połączeniu z wyciszaną obudową to nic nie będzie słychać.Temperatury jak na AMD też są niskie

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...