Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria - Crashe,Freezy,Spadki fps

Smajdziosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem jest następujący: Ściny podczas ładowania i po załadowaniu, Crashe, Freezy ekranu
Wersja Terrari: 1.3.0.5
Załączniki z błędem: Brak
Info dodatkowe: W wersji 1.2 nie było problemów, Crashe są tylko 2. Po utraceniu połączenia czyli lost connection i po wyłączeniu gry. Freeze ekranu występuje tylko w fullscreen i pomaga tylko reset. Nie jestem w stanie grać w rozdziałce 1440x900 bo kolosalne ściny w świecie i przy niej gra się długo wyłącza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest tam też rozwiązanie dla Win XP. Chyba że nie masz Service Pack 3? Możesz go za darmo ściągnąć.

Terraria wymaga .NET 4.0, więc to nie powinno być problemem. Spróbuj ściągnąć instalkę .NET 4.0 i zaznaczyć tryb naprawy.

Zweryfikuj pliki gry przez Steama. Poza tym pomysłów nie mam, innych niż przejście na nowocześniejszy system.

Opublikowano

@Smajdziosz

Spróbuj zainstalować Microsoft .NET Framework z pliku instalacyjnego w folderze terrari. Uruchom Terrarię jako administrator.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...