Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam osób do zrobienia serwera typu OldSchoolMt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko :

tak jak w temacie zamierzam zrobić prywatny serwer metin2 , jeśli pamiętacje serwery Longjumt2 pierwsze serwery metin2 gdzie nie było nowości ITP, Jestem własnym sponsorem, potrzebuję tylko zgranej ekipy, tzn Chodzi mi o ludzi którzy tak jak ja stawiali kiedyś serwery , jeszcze na plikach by Rain, mam już projekt jak mniej więcej wyglądałbym serwer, bez nowych dupereli itp, ale potrzebuje zgranej ekipy.

Coś o Mnie : mam na Imie Karol 21lat kiedyś twórca serweru Evolutionmt2 za czasów longju (Hamachi) wiadomo uczyłem się wtedy i nie było własnej pracy jak to jest teraz, chciałbym żeby ten serwer był coś na miastką serwera Longju na nowym SF cliencie, serwer miałby nowości, ale tu nie chodzi przecież o serwer tylko o zgraną ekipie której było by forum ts Załatwiłbym też kontakt  Online czyli pracownicy pracowali by po 12 godzin na 2 zmiany i online na zywo moglibyscie sie z nimi skontaktować porozmawiać z Teamem,, mówię projekt już jest,.

@ Potrzebuję : 

1. Ludzi ogarniętych gdyż mam do przeznaczenia około 25 tyśiecy na inwestycję, tak by serwer nie padł by zapewnić stabilność.
  2. chciałbym żeby serwer nie podchodził pod IS że jak masz IS to jestes nie zwyciężony, żeby było na równi że IS owszem pomaga ale nie że ludzie inwestujący w IS są lepsi od tych równych graczy którzy nie inwestują wgl w IS.

Sytuacja wygląda tak jeśli ktoś chce mi pomóc i podpisuję się pod projektem serwera proszę pisac w komentarzach także myśle że całe info na temat tworzenia takowego serwera bd edytowana w tym poście ;)

Kto  chciałby z was wrócić do Tych 1 serwerów Metin2 typu Longjumt2 na nowym cliencie + nasze wymyslone nowości ( nie przesadzone) Pozdrawiam Glori ;)

Kontakt: PW

Opublikowano

Niemożliwe jest żeby powstał serwer taki jak Longju z nowościami. Albo robisz serwer taki jak Longju, czyli bez nowości, albo serwer z nowościami. Robisz serwer taki jak Longju, dodajesz do niego nowości = serwer już nie jest taki jak Longju. Zastanów się czy chcesz zrobić serwer w starym stylu, czy z nowościami. Dodatki? Tak, ale stare dodatki takie jakie były w tamtych czasach - nie nowości.

Załatwiłbym też kontakt  Online czyli pracownicy pracowali by po 12 godzin na 2 zmiany i online na zywo moglibyscie sie z nimi skontaktować porozmawiać z Teamem

Jaka stawka dla takich pracowników? Bo za darmo nikt nie będzie siedział 12 godzin dziennie na dwie zmiany. Chyba, że chcesz za darmo takich "pracowników" mieć, to powodzenia, że ktoś się znajdzie do takiego systemu. Chyba, że 4 latki którzy nic nie mają do roboty. :P

Opublikowano

hmm tzn chodzi mi  o stworzenie coś dla graczy którzy rzygają nowościami, wiadomo że praca za darmo nie bd mozliwe ze 4 zmiany bd wszystko jeszcze do ustalenia ;) serwer byłby starym longju na nowym cliencie ale nie był by to do końca ten sam serwer, ale na pewno stary dobry priv z namiastką nie przesadzonej nowośći, jak pamietąsz jakie kiedyś były privy gdzie grało się wysmienicie bez tych calych nowych zbroi broni 250 itp to sam rozumiesz o co mi chodzi :)

Opublikowano

siemanko :

tak jak w temacie zamierzam zrobić prywatny serwer metin2 , jeśli pamiętacje serwery Longjumt2 pierwsze serwery metin2 gdzie nie było nowości ITP, Jestem własnym sponsorem, potrzebuję tylko zgranej ekipy, tzn Chodzi mi o ludzi którzy tak jak ja stawiali kiedyś serwery , jeszcze na plikach by Rain, mam już projekt jak mniej więcej wyglądałbym serwer, bez nowych dupereli itp, ale potrzebuje zgranej ekipy.

Coś o Mnie : mam na Imie Karol 21lat kiedyś twórca serweru Evolutionmt2 za czasów longju (Hamachi) wiadomo uczyłem się wtedy i nie było własnej pracy jak to jest teraz, chciałbym żeby ten serwer był coś na miastką serwera Longju na nowym SF cliencie, serwer miałby nowości, ale tu nie chodzi przecież o serwer tylko o zgraną ekipie której było by forum ts Załatwiłbym też kontakt  Online czyli pracownicy pracowali by po 12 godzin na 2 zmiany i online na zywo moglibyscie sie z nimi skontaktować porozmawiać z Teamem,, mówię projekt już jest,.

@ Potrzebuję : 

1. Ludzi ogarniętych gdyż mam do przeznaczenia około 25 tyśiecy na inwestycję, tak by serwer nie padł by zapewnić stabilność.
  2. chciałbym żeby serwer nie podchodził pod IS że jak masz IS to jestes nie zwyciężony, żeby było na równi że IS owszem pomaga ale nie że ludzie inwestujący w IS są lepsi od tych równych graczy którzy nie inwestują wgl w IS.

Sytuacja wygląda tak jeśli ktoś chce mi pomóc i podpisuję się pod projektem serwera proszę pisac w komentarzach także myśle że całe info na temat tworzenia takowego serwera bd edytowana w tym poście ;)

Kto  chciałby z was wrócić do Tych 1 serwerów Metin2 typu Longjumt2 na nowym cliencie + nasze wymyslone nowości ( nie przesadzone) Pozdrawiam Glori ;)

Typu longju/kerunis :D

Ja przepadam za kerunis.pl, to był serwer, fakt, że to była reaktywacja i to w 2014, ale padł, a taka reaktywacja "wszystkich oldschool" była najlepszym rozwiązaniem, zobacz sobie prezke kerunisa i bym Ci nawet powiedział, wzoruj się co tam jest, a czego nie ma, w zasadzie to serwer easy, 125 lv max, gdzie od każdego poziomu można było bodajże wejść i się tam wbijało do 125, a od 123-124 12 godzin, od 124 do 125 + - 24h, ale to było coś :D 

Opublikowano

bd się typował na swoim, wiadomo że cos na pewno się powtórzy z innych privów bez tego sie nie da, ale 99% bd to moją własną pracą także, chce stworzyć coś co bd stało stabilnie nie przesadzone, założyłem fanpage wszystko na nim bd opisywane krok po kroku zapraszam : zxc :)

Opublikowano

UP jak na razie to nic tam nie ma xD

Proszę Was nie róbcie takich serwerów bo one w dzisiejszych czasach do niczego dobrego nie prowadza. Zrobić serwer i go postawić, to sztuką nie jest, gorzej jest zachęcić ludzi do grania, bo to że Ty nwm dasz Ps4 dlatego kto znajdzie najwięcej bugów to Wam nic nie da. Ale życzę powodzenia bo na pewno Ci się przyda.

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Unga, spokojnie nie mam zamiaru  wstawiac gotowca i poedytowac item proto i mob proto i odpalić , bo to nie ma sensu, dlatego szukam ludzi którzy pomoga mi w tym projekcie ;)

Opublikowano

Unga, spokojnie nie mam zamiaru  wstawiac gotowca i poedytowac item proto i mob proto i odpalić , bo to nie ma sensu, dlatego szukam ludzi którzy pomoga mi w tym projekcie ;)

To póki ty wystartujesz, to połowa ludzi zrezygnuje z tego serwera. O tym trzeba było myśleć z 2 miesiące temu :D 

Opublikowano

nie mówie że serwer wystartuję w tym roku nie napisałem nic praktycnzie kiedy by wystartował szukam ekipy do projektu a nie :)

Serwer jak bedziesz robic rok, to bedzie za stary na czasy 2016-2017, 2015 to ten rok, ale powodzenia :) 

Opublikowano

nie wypowiadajcie sie ludzie ktorzy wola grac easy i pelno syfow na serwie typuu zbroje bronie i inne smieci i  tak Ci co ze chca to zagrają, ale dzięki za motywacje Hejty mnie zawsze motywują pozdrawiam i nie bd za stary i spokojnie mam zamiar się rozwijac nie cofać,  a to że nie bd mial syfu na serwie nie znaczy ze bd sie cofał :)

Opublikowano

nie wypowiadajcie sie ludzie ktorzy wola grac easy i pelno syfow na serwie typuu zbroje bronie i inne smieci i  tak Ci co ze chca to zagrają, ale dzięki za motywacje Hejty mnie zawsze motywują pozdrawiam i nie bd za stary i spokojnie mam zamiar się rozwijac nie cofać,  a to że nie bd mial syfu na serwie nie znaczy ze bd sie cofał :)

No wiadomo, dużo graczych to są młode dzieci, wolą nowości i czym więcej lvl, lepsze/ładniejsze eq to lubią zagrać. A dorosłych takie serwery odpychają bo nie umieją się w tym odnaleźć. Jak dla mnie to serwer mógłby nawet wyjść, lecz trochę trzeba pracy nad nim i nad reklamą.

e3e0ug.png+ 4gb ram.

Opublikowano

No wiadomo, dużo graczych to są młode dzieci, wolą nowości i czym więcej lvl, lepsze/ładniejsze eq to lubią zagrać. A dorosłych takie serwery odpychają bo nie umieją się w tym odnaleźć. Jak dla mnie to serwer mógłby nawet wyjść, lecz trochę trzeba pracy nad nim i nad reklamą.

Potrafimy się odnaleźć, przynajmniej ja i znajomi, z którymi grałem w Metina jak jeszcze PL'a nie było. Po prostu w 90% jest to same gówno które nie pasuje do Metina. I odpycha nie dlatego, że nie potrafimy się odnaleźć a dlatego, że pamiętamy chociażby rok 2006, kiedy tego wszystkiego nie było i Naszym zdaniem wtedy gra była lepsza. Piszę w liczbie mnogiej dlatego, że jest to zdanie moje i znajomych i których wspomniałem na początku. ;) Wliczają się w to też lata 2007, 2008, itp. ale to co teraz się znajduje na serwerach to już całkowicie według Nas niszczy Metina. Większość ludzi zauważyła, że Metin traci na popularności. I właśnie traci przez te badziewne dodatki, bo starzy wyjadacze rezygnują z gry przez nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...