Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trądzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 17lat i ostatnimi czasy jak na złość nasilił sie trądzik. Mam równy tydzień przed bardzo ważnym dniem gdzie musze wyglądać jak najlepiej.

Macie jakieś pomysly/sprawdzone sposoby żeby sie tego pozbyć albo jakoś chociaż chwilowo złagodzić?

Opublikowano

Nie wiem jak szybko temu zaradzić ale jeżeli masz więcej czasu na pozbycie się go możesz przejść się do dermatologa i poprosić a Axotret. Musiałbyś zrobić badania krwi ale lek działa błyskawicznie a bardzo skutecznie. Sam brałem go 2 lata temu.

Opublikowano

Srebro koloidalne w płynie - jest świetne. Jest bakteriobójcze, ma wiele różnych właściwości i nadaje się na wiele rzeczy, również na trądzik.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Myj twarz codziennie, odstaw pewne produkty, nie wiem może ketchup albo ostre potrawy, w sumie każdy na co innego jest uczulony. Może maść cynkowa? też bardzo dobre

Opublikowano

Myj twarz codziennie peelingiem, rano i wieczorem. Możesz też stosować jakiś krem, który zredukuje ilość bakterii na skórze.

Najlepiej będzie, gdy udasz się do dermatologa. Zwykle przepisują specjalne leki, które wyjątkowo skutecznie leczą tego typu niedoskonałości skóry.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

­Jedz drożdże, wtedy wszystko wyjdzie Ci na zewnątrz, później zniknie, przemywaj twarz jakąś mieszanką oleistych płynów, nie wysuszaj jej, bo ludzie mówią, że to pomaga - ale lepiej wyglądać kilka dni gorzej, niż mieć blizny na całe życie ;-).

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Kup tonik który blokuje pory, i benzacne. Idź do dermatologa.

Jeżeli trenujesz z jakimiś wspomagaczami to właśnie przez nie możesz mieć wypryski. 

Zamocz i się pozbędziesz tego

Wysusz skórę, myj twarz szarym mydłem

nie słuchaj się tej pani

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Żeby szybko się pozbyć to ja spróbowałbym intensywny peeling z firmy under20 i punktowo nakładanie pasty cynkowej na krosty. Toniki, żele i kremy raczej nie mają szybkiego efektu.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Zapytaj w aptece o coś na trądzik. :)

leków aptecznych są dziesiątki a i tak większość to badziew

chociaż te droższe np. Brevoxyl pomagają, ale nie na dłuższą metę bo po którejś tubce wypala skórę :3

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Idź do apteki i kup Benzacne. Skoro masz wyglądać dobrze na za 3 dni, to termin jest w sam raz.

Posmaruj punktowo wypryski na noc na umytą twarz.

Nie marnuj testosteronu na zabawę ze sobą.

Nie myj zbyt często twarzy, bo zmywasz naturalną ochronę twojej skóry. Jeżeli się spociłeś na twarzy, po prostu przemyj to wodą.

Nie bierz drożdży. Pomysł rodem z Wizażu lub innej strony. Nabawisz się drożdżaków i będziesz miał problem.

Mi nasilił się trądzik jak zacząłem spożywać białko serwatkowe, jak jeszcze ćwiczyłem na siłowni.

Osobiście pomogła mi terapia Aknenorminem (izotretynoina), ale to już dosyć duży wydatek i długie leczenie w poważniejszych stanach.

Powodzenia.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dodam ze jestem teraz w Ameryce i wracam na dzień przed wiec potrzebuje jakiś domowych sposobów bo nie dogadam sie tu w aptece

Idz do sklepu i kup korektor, jest nie widoczny a bardzo pomoga. Doskonaly na takie okazdje, gdzie musisz to zlagodzic :)

tumblr_mxao8uPws31qadhufo1_540.jpg

Opublikowano

Mi dopiero izotretynoina pomogła ale może uda Ci zwalczyć ją np: myciem twarzy szarym mydłem, jedzenie bez syfu, antybiotykami w postaci maści.Jeżeli to nie pomoże zasięgnij po izotek bo szkoda życia na syfy, naprawde :)

21f0dgn.jpg

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ogólnie pisząc to część z postujących ten temat nie ma racji. Jeżeli chodzi o trądzik to niestety jest to choroba bakteryjna. Leczenie jest długotrwałe.

Na początku odstaw słodycze oraz ostre potrawy. Te dwie rzeczy najbardziej nasilają trądzik. Staraj się nie dotykać dłońmi skóry na twarzy oraz dbaj o nią: myj 2 x dziennie twarz żelem antybakteryjnym z alkoholem który wysuszy krostki, używaj toniku nawilżającego do wyrównania pH skóry oraz używaj kremu na dzień i na noc przeznaczonego do skóry problematycznej.

Powinieneś zauważyć zmiany po paru dniach, możesz wspomóc się żelem aptecznym np. Klindacin (nakładać go trzeba punktowo - jest z antybiotykiem). Jeżeli to nie pomoże to polecam przejść się do dermatologa, bo może masz gronkowca.

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Opublikowano

Przede wszystkim, zacznij dbać o twarz. Powinieneś ją wysuszyć, przemywać szarym mydłem (masz pewność, że nie podrażni, ponieważ niektóre produkty przeciwtrądzikowe mogą go nasilić). Możesz kupić w aptece maść z cynkiem (ok. 3zł) i smarować (punkty, absolutnie nie całą twarz!). Maść cynkowa wysuszy krosty. Dodatkowo możesz kupić sudocrem, który również ma działanie antybakteryjne, wielu znajomym pomógł z trądzikiem, jednak tutaj również smarujesz punktowo, bo jest bardzo tłusty.

xdnXBJo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...