Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdecydujcie :)

xxx  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. xxx

• xx
      1
    • xx
      1
    • xx
      0
  2. 2. xxx

• xx
      2
    • xx
      0
    • xx
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie lepiej na początek nie dodawać za dużo nowści , tylko te ciekawsze a potem w kolejnych aktualizacjach dodać coś nowego. Ja bardzo bym chciał osobiście taki serwer jak pangeya yt2 <3 najlepszy serwer.

Opublikowano

1) Max lvl?-Chcielibyście od razu max lv 250 czy np 150 i robić update'y?

2) Jako serwer oldschool-nie przeszkadzałoby Wam (graczom),gdyby nie było 5kart ekwipunku/panelu bocznego w eq? (jedynie co bonus switcher w kliencie) 

3) Czy questy są tak naprawdę ważne?Znaczy,szczerze mówiąc-chodzi mi o questy typu: idź do npc,-ten npc daje Ci misje,-musisz iść np do m2-zanieść coś innemu npc po czym wrócić i dostać nagrodę-uważacie że takie misje są kompletnie bezsensu czy dosyć fajnie jest dostawać nagrodę "za nic"? 

Ogólnie rzecz biorąc myślałem nad serwerem w którym prócz biologa i 'ala' biologa (tzn jakieś badania czy coś trzeba wydropić czy coś i za to dostaje się jakieś wartości do postaci (typu max hp/staty/potwory/wartosc ataku/ludzi etc) )-nie bedzie wiecej misji-co o takim czymś myślicie?Byłoby git czy trochę nudne i monotonne by to było?

4) Dungeony-co myślicie na temat dungeony solo? tzn w tym przypadku nie myślcie jako "pijawki" i gracz tylko jako założyciel serwera,ponieważ ogólnie rzecz biorąc dungeony (moim skromnym zdaniem)-nie jest to mapka pod exp (choć zdarzają się i takie asy co tam expiom,-no bo przecież się opłaca i kto bogatemu zabroni?-tak?-tak!)-zmierzając do mojego pytania bo trochę zboczyłem z drogi,dungeon powinien nie być do zajebistego exp i łatwych potworków tylko do dropu cennych ulepszaczy,jak uważacie? (wracając do mojego pierwszego zdania,tego punktu-napisałem żebyście nie myśleli jak "pijawki"-a dlaczego?już wyjaśniam),chodzi mi o to iż-zacytuję moją myśl: "czy dungeon solo nie byłby za prosty?czy to nie o to chodzi aby właśnie znaleźć drugą osobę z którą można by zrobić owy dungeony?mimo iż to zawsze jest 50% mniej dropu-szczególnie jeżeli serwer oldschool?",nie mniej jednak zawsze można zrobić sobie drugą/trzecią postać?Przez co uzyskujemy cały drop=gracz się cieszy i administracja=czas na wyexpienie 2/3 postaci,czyli wiecej godzin na serwerze,wiecej osob na serwerze=idealne miejsce które przyciąga nowych graczy szukającego czegoś prostego ale na czym mozna się zabawić na dłużej+jest dużo osób-jaki jest Wasz pogląd? 

5)Serwer oldschool:czyli skoro bez 5kart eq/panelu pobocznego-jaki miałby mieć typ?easy/medium/4f?czy może wszystko naraz?(wszystko na raz-znaczy się dostosowałoby się exp do robienia eq etc)

6) Jako serwer oldschool chciałbym jeszcze podpytać :ogólnie śmieszy mnie sytuacja/śmieszyła jaka panuje/panowała na DivineWorld.eu :) Za zwoje teleportacji (jak sama nazwa mówi do czego służą) można było wyłapać bana-tzn chodzi mi o to:irytuje Was jeżeli gracz o mniejszym lv niż "wymaga mapa" biega sobie po mapie i expi?-zbierając czasem najlepszy spot?Czy to tak naprawdę zasługuje na bana?Aktualnie proszę patrzyć się neutralnie-nie oczami "wkur*ionego dzieciaka" że mniejszy lv bije nas i zabiera cały spot-tylko o klimat MT2,czy musimy robić z serwerów mt2 jakieś simsy/symulator życia czy coś?że wszystko musi być dopracowane i idealne,życie jak w zegarku? Z drugiej strony,fakt-osobiście wkurzałoby mnie to iż typek mniejszy lv bije mnie i największy spot na mapie+MIMO IŻ JA CZYSTO ZAPRACOWAŁEM NA LV KTÓRY WYMAGA MAPA (czyli nie korzystałem z tp żeby szybciej lv wbić),choć w sumie tak czy siak-jestem osobom zbyt optymistyczną żeby widzieć wszędzie tylko szarość-z drugiej strony mógłbym nadropić/kupić czyste zwoje tp,zapisywać kordy na mapie i sprzedawać w m1 za 1-2b-grosz do grosza,złotówka do złotówki i za 10 zwojów (czyli np 20b) kupuję sobie jakiś miecz 55śr lub 20um/lud/staty-i teraz idę walczyć o spot-lub expie drugą postać (dla zabicia czasu oczywiście+no przecież kiedyś się tam np przyda na dungeony)i czekam na kryzys na rynku dzięki czemu miecz móglbym sprzedać za 40b-ale to tylko głupie filozofowanie-PYTANIE BRZMI CZY ZWÓJ TELEPORTACJI TO DOBRY POMYSŁ?  

1. Od razu 250.

2. Nie,

3. Twój pomysł mi się podoba, nie lubie serverów gdzie jest w pi*du misji.

4. Ogólnie w serverach brakuje mi własnie dungów solo.

5. easy/medium, tak żeby nie dało się za szybko osiągnąć wszystkiego.

Opublikowano

1. 150 + aktualizacje 

2. Nie.

3. Dobry pomysł podoba mi się

4. DUNGEONY SOLO

5. Easy- medium 

6. Zwoje mogą być nie przeszkadzają mi 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...