Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukujemy ludzi, którzy coś potrafią, więcej w temacie!

Adiospomidoros1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, bez obijania się przejdę do konkretów, poszukuję osób, które zajmują / uczą się w tym kierunku, które są chętne na stałą współpracę, aby zrobić serwer pod Minecraft'a. Ale nie byle jaki serwer, jedyny w swoim rodzaju, już raz podchodziłem pod ten projekt, ale go porzuciłem z jakiego powodu ktoś pewnie zapyta, a z takiego, że każdy poszedł w Swoją stronę. Dlatego teraz poszukuję osób, które przetrwają piekło, a się nie wycofają z projektu. Jeżeli nie jesteś taką osoba, to po prostu wyjdź z tego tematu, miło mi było, że tutaj zajrzałeś, a teraz skieruję się w Twoją stronę, bo jednak skoro tutaj zostałeś/aś to jesteś osobą, która przetrwa piekło, a się nie wycofa. Przypominam poszukuję osób na STAŁĄ WSPÓŁPRACĘ, czyli pracujesz tylko dla naszego serwera. Bo to będzie Nasz serwer, nie mój czy jego, nasz każdy do niego coś dorzuci, a więc reasumując poszukuję owych osób:

Technik TS3 (dwóch): Będą zajmować się całym TeamSpeakiem, aby dobrze funkcjonował, będą robić rangi itd...

Grafik: Osoba, która zrobi dla naszego serwera reklame, tło na Fb, cały styl na forum i stronę, grafikę pod rangi na TS3, oraz ikonkę serwera jak i samo logo.

WebMaster (od jednego do dwóch): Zrobi pod nasz serwer stronę oraz forum, oraz będzie strone i forum na bieżąco rozwijał.

Budowniczych (5): Zbudują ogromną mapę, posiadam jednego najlepszego budowniczego w Polsce, on będzie zajmował się budową mapy, więcej szczegółów u niego.

Administratorów (2): Będą zajmować się spokojem na serwerze, oraz pracami bardziej praktycznymi.

Moderatorów (2): Będą kontrolować czat, sprawdzać czy ktoś nie oszukuje itd.

Pomocników (2): Będą pomagać graczom wyjaśniać zasady, czy też organizować eventy.

xyz

Tak mniej więcej widzę jak będzie wyglądał nasz serwer, jest 100% mojego pomysłu: Klik

Oczywiście później jak serwer już powstanie i będą z tego jakiekolwiek zyski to jakieś $$$ w zamian wynagrodzenia będą, ale osoby, które od samego początku liczą na $$$ to żegnam, takich osób nie potrzebuje. A i oczywiście zapomniałem, na sam początek będzie trzeba co miesiąc dawać PSC 20 zł lub przelew, będą tylko 3 takie wpłaty. Pozdrawiam Misiaczek.

Kontakt:

adrian.kokoryka1

GG: 

43113377

- rzadko używam

ts3: 

You-Speak.pl

Nick: Misiaczek

Z pracami nad serwerem zaczynamy od Poniedziałku (20.07.2015).

Pozdrawiam.

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Cześć :) Nazywam się Dominik. Mam 16 lat. Z miłą chęcią Ci pomoge. Mogę zostać adminem,moderatorem, bądź pomocnikiem zależy od Ciebie :) Jutro możemy porozmawiać, a jeżeli chcesz po pisać jeszcze dziś i obgadac to pisz na GG: 10937471

Opublikowano

Szukasz osób, które będą ci budowały na serwerze, programowały i odwalały robote za ciebie a do tego mają ci zapłacić 60zł... śmieszny jesteś. Każdy serwer do gry to inwestycja, ale nie szukaj naiwnych. 

Opublikowano

@Screams

3 pierwsze zapłaty będą tym dowodem, że się z tego nie wycofa + wszystko kosztuje.

"Odwalały za Ciebie robote" - ja też będę pracował nad serwerem, będę programistą.

Pozdrawiam serdecznie.

@muuuuciekk

Napisałem na GG.

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

3 pierwsze zapłaty będą tym dowodem, że się z tego nie wycofa + wszystko kosztuje.

Hmmm.... wszystko kosztuje, ale tu rodzi się pytanie Dla kogo to ma kosztować? Jak już wcześniej wspomniałem serwer to inwestycja, a żyjemy w Polsce i nikt nie będzie Ci sponsorował czegoś z czego nie będzie miał większych zysków niż zainwestuje. Jedyne co Ci mogę powiedzieć to, że sam musisz wystawić kasę i kupić sobie budowniczych i programistów. Ja kiedyś u mojego starego budowniczego płaciłem od 50zł do 90zł za spawn, a jak jeszcze nie umiałem programować pluginów do bukkita to ceny u programisty wynosiły do 200zł za plugin napisany w 10 klasach.

Opublikowano

@Screams

Ale ja szukam ludzi, którzy zrobią to z pasji, a nie dla pieniędzy. A początkowe opłaty idą tylko na opłacanie serwera, oraz TeamSpeaka.

+ Ty tutaj mieszasz dwie inne różne rzeczy ja szukam na stałą współpracę, a nie na wynajęcie czyli za pieniądze. Oni będą ciągle rozwijać nasz serwer, forum, czy stronę www. Będziemy ciągle ze Sobą gadać, trudno się oszukiwać staniemy się ekipą, która zainwestuje wszystko co potrafi, aby serwer, strona, i forum działało poprawnie, nie szukam ludzi na wynajem. Może wszystko mieszam, ale tak już jest po tej godzinie haha :D

Cytat

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Fajnie ja też moge poszukać ludzi to tak, potrzebuje zeby mi zaplacili za serwer, zrobili pluginy, skrypty, oplacili reklamy itp, a ja potem ich wywale

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

Hmmm.... wszystko kosztuje, ale tu rodzi się pytanie Dla kogo to ma kosztować? Jak już wcześniej wspomniałem serwer to inwestycja, a żyjemy w Polsce i nikt nie będzie Ci sponsorował czegoś z czego nie będzie miał większych zysków niż zainwestuje. Jedyne co Ci mogę powiedzieć to, że sam musisz wystawić kasę i kupić sobie budowniczych i programistów. Ja kiedyś u mojego starego budowniczego płaciłem od 50zł do 90zł za spawn, a jak jeszcze nie umiałem programować pluginów do bukkita to ceny u programisty wynosiły do 200zł za plugin napisany w 10 klasach.

Co tak sie przyje*ałeś do gościa, on chociaż ma jakiś pomysł a nit to co inni siedzą na tyłkach i nic nie potrafią. Przyczepię sie do końcówki ostatniego zdania.

"a jak jeszcze nie umiałem programować pluginów"

Do tej pory tego nie potrafisz, wrzuć swój jakiś plugin, to może zmienię zdanię.

@topic

Polecam ziomka, ma fajny pomysł, odstający od innych serwerów. Jedyny minus jest taki, że to trochę potrwa.

Opublikowano

1.

Plan, masz juz cokolwiek opracowane? Jak serwer bedzie wyglądał o co bedzie na nim chodzilo itp? Piszesz strasznymi ogólnikami i raczej nie jesteś wiarygodną osobą.

2.

Koszty zwyklego technika to około 200zł miesięcznie.W przypadku gdy serwer jest maly i nie przynosi stalych zyskow = 55% z isa leci do niego. I wystarczy jeden nie dwóch ani nie 50, jesli chce tyle zarabiac to musi byc srednio ogarniętym gimbusem +15 i do tego miec zyski z itemshopa. Wątpie by jakikolwiek ogarnięty technik nie potrafil napisac kilku pluginów,  strony czy zalozyc forum nie wspominajac juz o smiesznym tsie i rangach czy postawieniu samego serwera na maszynie.

Technik to nie grafik a bez tego cięzko, prezentacja, layout strony, bannery reklamy duperele styl mybb to wszystko kosztuje mysle ze w granicach 300-500zł by sie to zamknęlo bo znam na prawde utalentowanych grafików ktorzy zwykle pixelarty tworzą za 250.

Ew mozesz zrobic strone ze sklepem przez jakas prywatna firme, wyjdzie troche taniej ale robota tez nie bedzie przednia bo oni ida na mase a nie na fajerwerki.

Budowniczych sobie znajdz takich +8 daj im duzo tnt i dirta wybuduja sobie wiesz co a potem wysadza pół swiata :)

To jest biznes chłopie nie pakuj sie w to jesli nie ogarniasz.

Pozdrawiam i leci report za podtekst pieniężny.

adios

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Witaj nazywam się Darem mam 16 i byłem administratorem na różnych serwerach i na 2 dość sławnych. Mogę zostać administratorem , modem , bobem. Moje budowle są naprawdę zajefajne.

Polecam się @borsik3

Opublikowano

1.

Plan, masz juz cokolwiek opracowane? Jak serwer bedzie wyglądał o co bedzie na nim chodzilo itp? Piszesz strasznymi ogólnikami i raczej nie jesteś wiarygodną osobą.

2.

Koszty zwyklego technika to około 200zł miesięcznie.W przypadku gdy serwer jest maly i nie przynosi stalych zyskow = 55% z isa leci do niego. I wystarczy jeden nie dwóch ani nie 50, jesli chce tyle zarabiac to musi byc srednio ogarniętym gimbusem +15 i do tego miec zyski z itemshopa. Wątpie by jakikolwiek ogarnięty technik nie potrafil napisac kilku pluginów,  strony czy zalozyc forum nie wspominajac juz o smiesznym tsie i rangach czy postawieniu samego serwera na maszynie.

Technik to nie grafik a bez tego cięzko, prezentacja, layout strony, bannery reklamy duperele styl mybb to wszystko kosztuje mysle ze w granicach 300-500zł by sie to zamknęlo bo znam na prawde utalentowanych grafików ktorzy zwykle pixelarty tworzą za 250.

Ew mozesz zrobic strone ze sklepem przez jakas prywatna firme, wyjdzie troche taniej ale robota tez nie bedzie przednia bo oni ida na mase a nie na fajerwerki.

Budowniczych sobie znajdz takich +8 daj im duzo tnt i dirta wybuduja sobie wiesz co a potem wysadza pół swiata :)

To jest biznes chłopie nie pakuj sie w to jesli nie ogarniasz.

Pozdrawiam i leci report za podtekst pieniężny.

adios

@lolzere

1.

Widać jak przeczytałeś od a do z, pozdrawiam.

2.

Kolejny, który mówi o wynajęciu, jeżeli chodzi o domenę itd, wszystko będę opłacał z PSC.

Co do budowniczych, szukam ogarniętych ludzi, a nie jakiś dzieci, o których tutaj piszesz.

Pozdrawiam serdecznie.

Cytat

- Budda, Kalama Sutra

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza po miesiącu nieaktywności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...