Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana procesora, RAM'u, karty, płyty, zasilacza

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Gdzieś w połowie sierpnia będę wymieniał PC. Mam do wydania 2000-2500zł. Potrzebuje procesora,płyty głównej,ramu,zasilacza,karty graficznej i obudowy. Mam jakieś tam dyski (hdd 500gb,ssd 120gb). Chce odpalić na tym pc gta v,bf3,fifa,cs:go

Opublikowano

Podaj na czym ci zależy? Bo jeżeli zależy ci na danych podzespołach jak grafika od AMD, czy coś, to lepiej to nadpisz.

Ale od razu mówię, że za tą cenę ja złożyłem kompa i5-4570,chłodzenie, płyta główna H81(najtańsza), ram 8GB, dysk ssd 120GB, zasilacz, Radeon R9 270x, dysk przenośny 1TB itp. z używanych części do 2200zł, z nowych by wyszło około 3000zł. Więc zastanów się, czy chcesz używaną obudowę (bo taniej, a wydajność ważniejsza), czy zgadzasz się na używaną grafikę.

Ja osobiście wszystko poza dyskiem i ramem brałem używane z gwarancją i po problemie ;) I coś takiego tobie też radzę, bo pewnie zależy ci na kompie na parę lat, a jeżeli możesz 800, czy chociaż 600zł zaoszczędzić kupując używane to czemu nie?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Siema. Gdzieś w połowie sierpnia będę wymieniał PC.

To przyjdź tydzień przed zakupem. Za miesiąc ceny będą inne.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

To przyjdź tydzień przed zakupem. Za miesiąc ceny będą inne.

Chce wiedzieć tylko co kupić a kupie to wtedy jak będe mógł :) Narazie chce mieć tylko zestaw na morele a potem dopiero to kupić :)

Opublikowano

@JacoH dyski mam i mi wystarczają nie pobieram za dużo rzeczy więc to co mam wystarczy. Chciałbym żeby była tu jakaś i5 dobra karta i 4-8GB ramu. Najwyżej mogę dorzucić do 3k

Opublikowano

@Xeeideex

Ale ceny za miesiąc będą inne. Miesiąc temu np. i7 4790k kosztował ponad 1500zł, a teraz kosztuje 1485zł, a pare dni temu kosztował 1420 bodajże. Ceny się zmieniają. Raz wyjdzie ponad budżet, raz w sam raz etc.

http://www.morele.net/inventory/info/4cBdaz/

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@ZeciarzEmil1 Dobra biere jeszcze ten monitor. Brać ten montaż za złotówkę jeszcze czy lepiej samemu to wszystko popodpinać? Nie znam się na tym ani nie wiem czy oni czegoś nie spierd***. Mam jeszcze jakieś chłodzenie do procka dokładniej Spartan LT HE922 i podpinać je do procka czy zostawić bez ? Sry że takie oczywiste trochę pytania ale nie znam się :P

Opublikowano

Jeśli czujesz się na siłach to składaj sam. Masz pełno poradników w sieci pisemnych jak i w formie wideo o składaniu komputera. To chłodzenie jest lepsze niż boxowe, więc śmiało możesz założyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...