Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam tabletu graficznego do 200zł

nevil112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam tabletu graficznego do osu , nigdy nie miałem tabletu graficznego więc od czegoś trzeba zacząć , jaki polecacie do 200 zł ?[+wysyłka].

Myślałem nad tymi co wy na to ?

Wacom Tablet Piórkowy Intuos Pen

Wacom Bamboo ctl-460

Opublikowano

Dlaczego ?

Sam używałem Wacoma CTL 470 przez ponad rok i jedyne co mogę złego o SOBIE powiedzieć, to to, że "udało mi się" zgubić jedną stópkę, przez to, że często chowałem i wyciągałem go z torby, której kieszeń jest dość ciasna i końcówka kabla mi się trochę zjechała i siedziała za luźno w gnieździe. A tableta używałem praktycznie do wszystkiego. Do osu, a grałem kiedyś baaardzo dużo, w szkole na grafice, do przeglądania internetu, nawet grałem na nim w minecrafta czasami ^^ Tak więc można powiedzieć, że sprzęt nie do zajechania. Piórko parę razy mi spadło, raz nawet gdy zamachnąłem się ręką poleciało na ścianę. Jedyne co to wypadły przyciski które włożyć potrafiłoby z powrotem nawet dziecko :P

Opublikowano

No ok , a możecie mi powiedzieć który jest lepszy , jednak są różne ich ceny i nw czy kupić droższy czy tańszy

Opublikowano

Też  tak myślałem , ale mama mi cały czas mówi że z chin przyjdzie za 2 miesiące albo wcale LEL ! ...... , ale jak tego tak słucham to coś się obawiam nw czemu ;/ , działa cały ekran czy tylko do tych "kresek" w rogach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Bobobobobob

Nie mów, że się nie opłaca. Ja kupiłem jak miałem 100k ranku, sprzedałem jak miałem 10k. Wykorzystywałem go częściej niż myszkę, czasami nawet do gry w CSa (żeby dawać zlamionemu kumplowi fory w 1v1 ^^) Przeglądałem na nim internety itp. Tabletu nie trzeba wykorzystywać tylko do osu i grafiki. Wg mnie jest wygodniejszy niż myszka w wielu sprawach. Jeżeli któryś z was posiada laptopa, to dodatkowo (przynajmniej wg mnie) jest bardziej ergonomiczny i zajmuje mniej miejsca w torbie od laptopa + kabel się nie plącze. A dodatkowo jeśli ktoś tworzy grafikę to tablet > myszka. Wcześniej robiłem skina, czy drobny retusz zdjęć z pomocą tabletu. Teraz robiąc skina do osu operując myszką stwierdzam, że jest to o wiele mniej wygodne.
Ja radzę przemyśleć wszystkim, którzy zastanawiają się nad kupnem, czy będzie to zabawka, którą rzucicie w kąt po kilku miesiącach, czy raczej rzecz, która stanie się nieodzownym narzędziem podczas pracy z komputerem.

Opublikowano

No to wybacz, że nie zrozumiałem twojego przekazu ^^ A i na myszce da się wbić nawet do top10 tak jak liliXn (wcześniej cptnXn) tyle że on już używał mechanika nie membranówek ^^

Opublikowano

Każdy tablet od wacoma jest dobry do osu, aktualnie sam posiadam cth-480 (używam też do grafiki) i moge polecić każdemu ten tablet. Nie zastanawiaj się nad wacomami, bierz tańszy. Zeciarz ostatnio zrobił temat o sprzęcie do osu: http://www.mpcforum.pl/topic/1444962-jaki-sprz%C4%99t-pod-osu-dowiedz-si%C4%99-tutaj/ 

Co do @obobobobob to raczej jest możliwe by być bardzo dobrym nawet na membranowej, liczą się chęci i to ile włożymy w to pracy. 

Opublikowano

No to wybacz, że nie zrozumiałem twojego przekazu ^^ A i na myszce da się wbić nawet do top10 tak jak liliXn (wcześniej cptnXn) tyle że on już używał mechanika nie membranówek ^^

A WilchQ na membranie i myszce zaszedł na #89

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Membranówki kompletnie nie nadają się do osu... Chyba, że jakieś droższe, nie wiem. Ja używałem jakiejś najtańszej i po 2 miesiącach połowa klawiszy była już wyrobiona, a niektóre aż wyskakiwały w czasie gry ^^

Opublikowano

Membranówki kompletnie nie nadają się do osu... Chyba, że jakieś droższe, nie wiem. Ja używałem jakiejś najtańszej i po 2 miesiącach połowa klawiszy była już wyrobiona, a niektóre aż wyskakiwały w czasie gry ^^

No właśnie, droższe klawiatury membranowe nie są takie złe. Nawet lepiej, są całkiem dobre. No niestety wilchq powiedział, że nie poleca swojego membrana bo jest do dupy a mimo wszystko dalej na nim gra i utrzymuje sie bardzo wysoko. Wystarczy dobrze poczytać opinie i modele a membran nie musi być taki zły ;)

Opublikowano

btw, im wcześniej kupicie (kupisz) tableta tym lepiej.

Niby dlaczego? Przecież to jest bez znaczenia.

Ja mam tablet graficzny z lenovo i nie narzekam.

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Niby dlaczego? Przecież to jest bez znaczenia.

Ja mam tablet graficzny z lenovo i nie narzekam.

Od początku / szybciej(dłużej) będziesz grać na tablecie = lepiej..

blyat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...