Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranpo Kitan: Game of Laplace

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym anime. Szczerze powiedziawszy sam pomysł mi się podoba jednak idea w postaci trapa jako głównego bohatera jest dość irytująca. Zwłaszcza że w tym sezonie są dwa tytuły z trapami. Czy jest to kolejny z fetyszy Japończyków? Sam (raczej) główny bohater jest dość interesujący lub nieźle walnięty skoro uważa zabójstwa(jak w Dexterze)za ciekawe oraz się nie nudzi. Myślę że za szybko jest rokować o porzuceniu serii.

(przepraszam za brak przecinków ale na tym telefonie go niema .-.)

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Właśnie jestem po 2 odc. 

Bohater trap? Z tym akurat się zgodzę. Na pierwszy rzut oka myślałem, że to dziewczyna + trochę zachowanie ( mam tutaj na myśli rumieńce itp. takie rzeczy nie występowały tylko u niego - u przewodniczącego też )... Irytuję mnie to. Podoba mi się seiyuu głównego bohatera, ale ludzie - taki głos, wygląd nie pasują ! ... Zresztą to nie pierwsze takie anime. W tak wyśmienitym Steins;Gate była też taka postać chłopak-dziewczyna ( może mi tam aż tak to nie przeszkadzało bo to była postać bardziej poboczna. Anime miało więcej plusów..... dobra, mniejsza o to ) 

Postacie przedstawione jako cienie, które nabierają kolorów, przybierają kształty w tym momencie kiedy Kobayashi się nimi zainteresuje : pomysł taki nawet

Podoba mi się sam pomysł na anime ( chociaż z wykonaniem jest już gorzej ) ładna kreska, charakter głównego bohatera jest interesujący ( sprawia mu to przyjemność - zabójstwa uważa za ciekawe ) Ending ujdzie.

Główny bohater praktycznie sam do wszystkiego doszedł. Zostało to już wyjaśnione w 2 odc.

Nauczycielka wyglądająca jak uczennica z kawaii uszkami... znowu. Ta scena, w której wyskoczyła przez okno - śmieszne, ale wolałbym, żeby to było coś podobnego do Psycho-Pass. Anime w takich nieco mroczniejszych klimatach

Obejrzę z ciekawości jeszcze jakieś 2-3 odc. Najwyżej porzucę jak uznam, że będzie bardzo słabe.
Opublikowano

No "bohaterka" jak się patrzy <3 i albo : to jest dobra wiadomość dla oglądających ( oczywiście nie mam tutaj na myśli psycho-yaoi'stek ) albo trap jeszcze większy niż był. Po czymś takim to chyba na serio porzucę anime jak się okażę, że to jednak chłopak xD

Opublikowano

Nie wiem, decydujcie.

jebałbym

nawet jeżeli to trap xD

no w sumie nie wiem co myśleć...

narysuj dziewczynkę

wmawiaj innym że to chłopak

52126142219396245817.jpeg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@indywidualistaA

To zdjęcie mnie mega odrzuciło. Myślałem nad wstrzymaniem-porzuceniem. Długo zwlekałem z obejrzeniem tego 3 odc. Wczoraj zacząłem oglądać i było tak jak się tego spodziewałem :( No nic oglądam do końca ten 3 odc. No już trochę lepiej pod koniec. Później 4,5 ... bohater TRAP nadal tak samo wygląda, jest chłopakiem, rumieńce u niego nadal są, zachowuję jak się jak dziewczyna + kilka minusów. Wymieniłem trochę z nich w 1 poście, ale wiecie co? Po 5 odc. jednak uznałem, że obejrzę to anime do końca. Najwyżej anime dostanie gorszą ocenę po skończeniu :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...