Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Juventus Turyn

Ravoner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

539351437002021649038.png

Witam.

Nie doszukałem się takiego tematu o tym klubie w dziale, więc postanowiłem go założyć.

Zapraszam do dyskusji.

Juventus Turyn (Stara Dama), czyli najbardziej utytułowany klub we włoskiej Seria A.

Założony w 1897 swojego debiutu w najwyższej klasie rozgrywkowej doczekał się w 1900 roku.

14 miejsce w klubowym rankingu UEFA 2015

31x Mistrzostwo Włoch

10x Puchar Włoch

6x Superpuchar Włoch

Na arenie europejskiej

2x Puchar Ligii Mistrzów

1x Puchar Zdobywców Pucharów

3x Puchar UEFA

Stadion - Juventus Stadium

Pojemność: ponad 41 tysięcy miejsc

494991437004612649038.jpeg

Trener - Massimiliano Allegri

901301437004822649038.jpeg

2011 rok i powrót na szczyt

31 maja 2011 roku nowym szkoleniowcem zespołu został Antonio Conte, a 8 września został zainaugurowany Juventus Stadium.

Jego budowa trwała ponad 2 lata. Powstał w miejscu wyburzonego Stadio delle Alpi.
Sezon 2011/2012 Juve zakończyło z tytułem mistrza kraju. Dokonało tego w efektownym stylu – w lidze w 38 meczach zanotowali 24 zwycięstwa i 14 remisów, będąc pierwszą od 20 lat drużyną w Serie A, która przez cały sezon pozostała niepokonana.

Najlepsze bramki i wydarzenia z tamtego sezonu: https://www.youtube.com/watch?v=1dQaDL-Z1vM

Aktualny skład

Bramkarze

Gianluigi Buffon - kapitan

Neto

Obrońcy

Giorgio Chiellini - wicekapitan

Martín Cáceres

Andrea Barzagli

Paolo De Ceglie

Leonardo Bonucci

Stephan Lichtsteiner

Patrice Évra

Pomocnicy

Claudio Marchisio - 2. wicekapitan

Paul Pogba

Simone Padoin

Arturo Vidal

Kwadwo Asamoah

Sami Khedira

Roberto Pereyra

Mauricio Isla

Napastnicy

Álvaro Morata

Kingsley Coman

Fernando Llorente

Paulo Dybala

Mario Mandžukić

Simone Zaza

Moja jedenastka

Mario Mandžukić       -       Álvaro Morata

Claudio Marchisio

Arturo Vidal       -      Paul Pogba

Sami Khedira

Patrice Évra       -       Giorgio Chiellini       -       Andrea Barzagli       -       Martín Cáceres

Gianluigi Buffon

Transfery 2015/2016

Rok temu latem Serie A wydało na zawodników tyle samo co w ciągu dwóch pierwszych tygodni lipca 2015.

W tym samym czasie w Juventusie

Przybyli:
  • Paulo Dybala (Palermo)
  • Mario Mandżukić (Atletico)
  • Simone Zaza (Sassuolo)
  • Sami Khedira (Real Madryt)
  • Neto (Fiorentina)
  • Mauricio Isla (QPR, powrót z wypożyczenia)
Wydatki: 88 mln €

Odeszli:
  • Carlos Tevez (Boca)
  • Andrea Pirlo (New York City)
  • Angelo Ogbonna (West Ham)
  • Domenico Berardi (Sassuolo)
  • Frederik Soerensen (Koeln)
  • Edoardo Goldaniga (Palermo)
  • Marco Storari (Cagliari)
  • Romulo (Hellas, powrót z wyp.)
  • Alessandro Matri (Milan, powrót z wyp.)
Przychody: 31,5 mln €

636451494245979649038.gif

Opublikowano

No cóż można powiedzieć, aktualnie w Serie A widać dominację Juve. To już nie te czasy co kiedyś gdzie Inter, AC Milan i Juventus walczyło o tytuł.

Opublikowano

Tak Seria A ostatnimi czasy spadło.

Kiedyś bardzo prestiżowa liga przepełniona gwiazdami: Eto, Ibrahimovic, Beckham... Teraz to już nie to samo, chociaż stopniowo odbudowują swoją potęgę.

Opublikowano

Nie wiem jakim cudem znaleźli się w finale LM. Morata miał niesamowite szczęście, gdyż w 3 meczach piłka spadała mu prosto pod nogi i wystarczyło tylko strzelić (2 półfinały i w finale). W Seria A dominują, ale w lidze mistrzów nie powinni zajść dalej niż 1/2. Real się trochę ośmieszył przegrywając z zespołem, który jedynego gola jakiego strzelili Monaco padł po karnym. 

Vidal odejdzie do Bayernu/United, Pogba do Barcy/Realu, Buffon zakończy karierę i czar pryśnie. 

Opublikowano

Nie wiem jakim cudem znaleźli się w finale LM. Morata miał niesamowite szczęście, gdyż w 3 meczach piłka spadała mu prosto pod nogi i wystarczyło tylko strzelić (2 półfinały i w finale). W Seria A dominują, ale w lidze mistrzów nie powinni zajść dalej niż 1/2. Real się trochę ośmieszył przegrywając z zespołem, który jedynego gola jakiego strzelili Monaco padł po karnym. 

Vidal odejdzie do Bayernu/United, Pogba do Barcy/Realu, Buffon zakończy karierę i czar pryśnie. 

Ale kasa z transferów nie wyparuje. Jakoś ją zainwestują.

Opublikowano

Ale kasa z transferów nie wyparuje. Jakoś ją zainwestują.

No, a do tego jeszcze włoską mafię sędziowską.  xD Najlepiej jakby zatrzymali Pogbe przy sobie, ale Juve nie jest wstanie zaoferować mu tego co Barca, czy Real. 

Opublikowano

Vidal najprawdopodobniej będzie następcą Świnstangera w Bayernie

Pogba rozegra w Juve jeszcze sezon i jeśli osiągnie coś na arenie międzynarodowej to zostanie w Turynie, a jeśli nie to najprawdopodobniej odejdzie.

Milan > Juve

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Vidal najprawdopodobniej będzie następcą Świnstangera w Bayernie

Pogba rozegra w Juve jeszcze sezon i jeśli osiągnie coś na arenie międzynarodowej to zostanie w Turynie, a jeśli nie to najprawdopodobniej odejdzie.

Milan > Juve

Tak... z 10 miejsca na pierwsze od razu.

Juventus będzie jeszcze w czołówce przez najbliższe lata.

Opublikowano

Tak... z 10 miejsca na pierwsze od razu.

Juventus będzie jeszcze w czołówce przez najbliższe lata.

Też tak uważam. W Interze i Milanie musi się coś zmienić inaczej Juve ma przed sobą autostradę dominacji. 

Opublikowano

Jeszcze jest Roma i Napoli.

One też będą bić się o czołowe miejsca w tabeli.

Z Higuainem to bym się modlił aby nie spaść z Seire A

Opublikowano

Z Higuainem to bym się modlił aby nie spaść z Seire A

Dzięki Higuainowi wygrali Superpuchar.

Bez przesady.

Opublikowano

Dzięki Higuainowi wygrali Superpuchar.

Bez przesady.

I dzięki niemu nie ma ich teraz w pucharach :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzieki za info !

Zajmuję się serwerami MineCraft oraz Pluginami! :)

Za niedługo wystartuje mój serwer.

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Liczę, że dziś Juve wykorzysta osłabiony Bayern w obronie i przewagę własnego boiska i publiczności. Mam nadzieję, ze Dybala i Pogba coś pokaże, oraz, że zagra Mandzu, bo Morata cienki jak żyletki. FORZA JUVE!!!  <3

Opublikowano

­Ja kocham Juve, ale dzisiaj kibicuję Robertowi i jego drużynie.

Kochasz Juve, ale kibucujesz Bayernowi bo Lewandowski, najs. 

Można powiedzieć, że mecz rozpocznie się od nowa i Bayern ma przewagę bo rewanż u nich. 

denzel.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo liczyłem na Juve, ale zawiedli...Niby można pisać, że gdyby nie sędzia, to wygraliby ale to nic nie zmienia. Wygrywali 2-0 i od 74 minuty, do końca dali sobie wbić 2 bramki, powinni to wygrać. 

denzel.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jestem ciekaw, czy Juve sprzeda Pogbę i Dybalę, a przecież jeszcze Morata może odejść do Realu. Duża strata, bo ci dwaj pierwsi to główne filary, ale jednak niezły hajs wpadnie. 

denzel.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Juventus zgromadził niesamowitą pakę i myślę, że mogą zawojować w tym sezonie. Buffon jak wino, żelazny środek najprawdopodobniej Chiellini i Bonucci, chociaż ciekawe co pokażą Benatia i Barzaghli, boki obrony w postaci Alvesa i Evry - chyba nikomu nie trzeba tych piłkarzy przedstawiać. Zapisali się złotymi zgłoskami zarówno w Barcelonie i United. W środku pola Pijanic, Marchisio, a w ataku ten młody, niesamowity Dybala, według mnie następca Messiego. Sprowadzili Higuaina, króla strzelców Serie A w ubiegłym sezonie. Jest on gwarancją goli - to na pewno, ale lada chwila i stuknie mu 30, w dodatku ta cena, ale tyle wynosiła klauzula. W dodatku zrobili niesamowity interes z Pogba. Związku z powyższym możemy pogratulować Juventusowi 6 Scudetto z rzędu :v Niesamowicie zapowiada się ten sezon w Europie, aż po części nie mogę się doczekać końca wakacji z tego względu, mimo matury :pls:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...